jaka pompa do hydraulika
Moderator: Misiek Bielsko
A po co wielki silnik jak może być mały na większych obrotach? (u mnie wychodzi 200-500 obrotów na silniku hydr)Tołdi pisze:z tego co robiłem to nigdy pompa mała nie zasiliła dobrze dużego silnika. Zawsze były grube problemy. Aby to dobrze chodziło musi być duża pompa i duży silnik. Wtedy nie ma kłopotu z brakami ciśnienia, ciepłym olejem itp. a prędkość 10m/min przy 16000lbs
A czy ktoś próbował na pompie hydraulicznej z citroena np. xm?
- mała i zgrabna
- pędzona paskiem
- pracuje non stop
- ta jedna pompa podnosi cały samochód oraz wspomaga ukł. kierowniczy i hamulcowy - więc z "mocą" chyba nie ma problemu.
- używka/regenerowana 400-500 PLN
Jedynie nie wiem jaka jest jej wydajność w czasie.
- mała i zgrabna
- pędzona paskiem
- pracuje non stop
- ta jedna pompa podnosi cały samochód oraz wspomaga ukł. kierowniczy i hamulcowy - więc z "mocą" chyba nie ma problemu.
- używka/regenerowana 400-500 PLN
Jedynie nie wiem jaka jest jej wydajność w czasie.

LR Rendzi stajla 

wielki w moim rozumieniu to mocny (przynajmniej 15 kW)PKi pisze:A po co wielki silnik jak może być mały na większych obrotach? (u mnie wychodzi 200-500 obrotów na silniku hydr)Tołdi pisze:z tego co robiłem to nigdy pompa mała nie zasiliła dobrze dużego silnika. Zawsze były grube problemy. Aby to dobrze chodziło musi być duża pompa i duży silnik. Wtedy nie ma kłopotu z brakami ciśnienia, ciepłym olejem itp. a prędkość 10m/min przy 16000lbs