T-Max czy Monthana

elektryczne, mechaniczne i wynalazki domowej roboty...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
BooBoo

Post autor: BooBoo » pn lut 05, 2007 11:01 am

LR_Olek pisze:
BooBoo pisze:Potrzebuję wymiarów - najlepiej rysunku płyty montażowej do Monthany.

Robił się będzie przedni zderzak i przydałyby się bardzo.
ales wymagajacy...
a poruszyc szare komorki to nie warto?
ludzie zyja z tych wymiarow i rysunko i wiedzy tajemnej,a tys chcial tak na gotowo... 8)
nie ladnie,nie ladnie
Hienujesz Monthaną 8). To daj mi rabat na płytę :D

Chodzi mi po prostu o to ile miejsca uwzglednić na wyciągarkę i jaki jest rozstaw śrub. A ponieważ zakup wyciągarki przewidywany jest w bliżej nieokreślonej niedalekiej przyszłości a zderzak robi się teraz więc te dane sa mi potrzebne. A nie mam od kogo odmierzyć.

I nie mam zamiaru nikogo okradać z jego bezcennej własności intelektualnej. Nawet Windows mam legalny :D
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.

Awatar użytkownika
BooBoo

Post autor: BooBoo » pn lut 05, 2007 11:03 am

jacek patrol pisze:
BooBoo pisze:Potrzebuję wymiarów - najlepiej rysunku płyty montażowej do Monthany.

Robił się będzie przedni zderzak i przydałyby się bardzo.
Rysynku płyty niestety nie mam.

Najpierw zrób zderzak, uwzględniając ilość miejsca pod wyciągarke ( zwróć uwagę na sprzęgło ) :wink: , potem przypasuj, zaznacz dokładnie miejsce montażu, zaznacz wstępnie dwa otworki, sprawdź czy pasi, odmierz odległość do pozostałch i zacznij wiercić.
Jeśli będziesz podłączał cienki czarny i przewód masowy to zrób to zanim zderzak trafi na samochód. Ja miałem troche ciasno w związku z czym namęczyłem się żeby je podłączyć. :evil:

pzdr

No proszę jakie ludzkie podejście do sprawy :)2

Niestety z powodów opisanych powyżej nie mam możliwości p[rzymierzenia wyciągarki :(
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » pn lut 05, 2007 11:07 am

Rozstaw i wymiary masz podany w kazdym opisie tej wyciagarki w dowolnym sklepie internetowym :)

Zarówno wymiary zewnętrzne
jak i rozstaw srub mocujących

A jak poszukasz dokladniej to znajdziesz rysunek poglądowy zwymiarowany

Ewentualnie posiłkując się wyciągarką innej firmy o zbliżonym wyglądzie obudowy (Np. Warny serii 8 i 9000) i sposobie załączania sprzęgła, dopasujesz sobie wymiary podane w danych tmaxów/monthany i bedziesz wszystko wiedział :)

Przy windach samochodowych rozstaw srub mocujących jest uniwersalny, na szczęscie :)
Krzysiek

Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...

Awatar użytkownika
BooBoo

Post autor: BooBoo » pn lut 05, 2007 11:11 am

I o to mi chodziło, wielkie dzięki :)2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyciągarki”