mam taki i robi bezproblemowo

Moderator: Misiek Bielsko
Używałem tylko z pilotem bezprzewodowym, wyciągarka przestawała pracować, odgłos jakby hamulec się włączał, zgrzyty i trzaskanie przekażnika (o ile dobrze slyszałem z kabiny). Potem chwila pracy i od czasu do czasu znowu problem.Zibi pisze:podaj dokładnie jak się przycina, czy objaw jest na pilocie przewodowym itd.
Czy do tego konieczny jest jeszcze hebel ?Solidna konstrukcja, wysoka jakość wykonania oraz bardzo dobre osiągi to najważniejsze cechy charakterystyczne wyciągarek LP drugiej generacji.
Nowy dobrze uszczelniony silnik i zespolone przekaźniki S3 zapewniają jeszcze większą niezawodność pracy nie tylko na samochodach pomocy drogowej ale i w terenie.
Bezpiecznik wielokrotnego użytku (w komplecie!!) pozwala zmniejszyć prawdopodobieństwo spalenia silnika wyciągarki w wypadku przeciążenia lub przegrzania.
Niewygórowana cena sprawia, że ta profesjonalna, amerykańska wyciągarka jest dostępna dla każdego.
Seria LP drugiej generacji z pewnością okaże się mistrzem w swojej klasie.
Pokaż tą "profesjonalną amerykańską wyciągarkę".Wojtek pisze:
Niewygórowana cena sprawia, że ta profesjonalna, amerykańska wyciągarka jest dostępna dla każdego.
Seria LP drugiej generacji z pewnością okaże się mistrzem w swojej klasie.
Czy do tego konieczny jest jeszcze hebel ?Bo tak, po prostu po co mnożyć byty, jeśli to zadziała ?
Lesław pisze:Witam.
Jestem w przeddzień montaży wyciągarki do samca (EVO 8500).
Zryłem wątek i chyba zdecyduje się na zastosowanie wyłącznika 1000A i jednocześnie bezpiecznika. Gdyby zakleszczyło to uratuje mnie bezpiecznik, a jak będę chciał odciąć prąd od wyciągarki to będzie wyłącznik.
W samuraju nie grozi mi zbyt duża ilość przewodu i straty, dlatego temat przekaźnika odpuszczam.
Gdyby ktoś szukał bezpiecznika i obudowy w normalnej cenie:
Bezpiecznik 500A: >KLIK<
Obudowa: >KLIK<
Mam jeszcze pytanie. Właściwie mógłbym zrezygnować z wyłącznika, bo mam już jeden masowy wyłącznik typu hebel, z tym że żeby odcinać wincha musiałbym kabel masowy od wyciągarki dać nie bezpośrednio na klemę, tylko do tego hebla. To by wydłużyło przewód o jakieś 40cm. Ma to jakieś znaczenie?
Hebel jest bezpiecznikiem.superkto pisze:A bezpiecznik?
Hebel to bezpiecznik zdroworozsądkowo-awaryjny i sam może się co najwyżej wypalić.patrolpulawy pisze:jesteś pewien że gdy nastąpi zwarcie do masy to hebel zadziała jak bezpiecznik czyli się sam rozłączy?
jako zabezpieczenie można zastosować bezpieczniki ANL wraz z obudową.
A jak wyciągarka nie pracuje (bo już nie ma siły ciągnąć) i bierze prąd, to jest zwarcie czy nie ma?patrolpulawy pisze: póki wyciągarka bierze prąd i pracuje to nie ma zwarcia do masy.
W tym wątku, kilka postów wcześniej pisałem o tym.Jac pisze:a są bezpieczniki 450A na 12V? i za ile?
nie wiem jak mi to umknęło czytałem całośćLesław pisze:W tym wątku, kilka postów wcześniej pisałem o tym.Jac pisze:a są bezpieczniki 450A na 12V? i za ile?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości