a co do potencjalnego uszkodzenia hebla na błotniku to jest takie ryzyko, oczywiscie
na zdjeciu powyzej nie bylo (konfiguracja błotnika) ale w innych autach może być, dlatego atrapa to bardzo słuszna decyzja

Moderator: Misiek Bielsko
Jeszcze raz upraszam o nie mierzenie pozostałych użytkowników forum swoją miarą...seburaj pisze:... Albana jak również innych wyborców PiS-u...
3. Główny wyłącznik prądu
3.1. Samochody klas ADV (TR2) i NOL (TR3) muszą być wyposażone w główny wyłącznik prądu.
3.2. Dla samochodów klasy CHL (TR1) główny wyłącznik prądu jest rekomendowany. Jeżeli jest
zamontowany, musi być zgodny z Regulaminem.
3.3. Wyłącznik musi być zamontowany na przewodzie “+”, jeżeli samochód wyposażony jest
w system “–” na masę lub na przewodzie “–”, jeżeli system jest z “+” na masę.
3.4. Wyłącznik musi odcinać wszystkie systemy samochodu (akumulator, alternator lub prądnicę,
oświetlenie, alarm, zapłon, rozrusznik, TLG, itd).
3.5. Wyłącznik nie może generować iskry.
3.6. Wyłącznik musi być umieszczony w miejscu dostępnym dla każdego członka załogi.
Wyłączenie prądu musi powodować wyłączenie silnika, niezależnie od jego typu (zapłon
samoczynny lub iskrowy – diesel lub benzyna
a myślałem że chodziło ci tylko o BEZPIECZEŃSTWOgrzes pisze:ale mnie chodzilo o hebel TYLKO na wyciagarke...
tomek 79 pisze:a ten hebel taki wazny jest , bo u mnie lezy w garazu od 4 lat i nie ma komu go zalozyc i tak wogole nie jest mi potrzebny a jezdze jak dupa i wogole winda caly czas chodzii nie odczuwam braku jakiegos ustrojstwa ,o co ta klotnia
przeciez to terrano niebedzie tonac po szyby w blocie
chodzi o to aby się auto nie sfajczyłoseburaj pisze:Flor, co Ty tu z reg PT wyjeżdżasz (cokolwiek by to było)
wszak o odcięcie wciągarki chodzi heh
samochód to wynalazek diabłagrzes pisze:jak tak czytam wypowiedzi to zaczynam odnosic wrazenie ze wyciagarka to samo zlo, a hebel to juz w ogole.
w takim razie po co te heble, skoro wszystko sie moze zapalic, poparzyc etc![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość