Jaką wyciągarke ?
Moderator: Misiek Bielsko
Jaką wyciągarke ?
Jestem posiadaczem Nissana Patrola 260 2.8 td ,chciałbym kupić do niego wyciągarke tylko nie mam zielonego pojecia o wyciągarkach ,jaką radzicie kupić , o jakiej mocy i jakiej firmy.pozdrawiam.
- Paweł Cybulski
a juz wiesz czy to ma byc elektryk mechanik czy hydraulik czy nic
obojtenie jaka by to nie byla mosi miec do twojego auta oklo 5 ton uciagu zeby robiła dobrze
taka mala rada dygresja nie zapominj ze wyciagraka to nie wszytsko mosisz miec bynajmniej powinienes
zblocze /2 szekle /tasme do drzewa 3 m i masz dodatkowe okolo 500 zł do wydania

obojtenie jaka by to nie byla mosi miec do twojego auta oklo 5 ton uciagu zeby robiła dobrze

taka mala rada dygresja nie zapominj ze wyciagraka to nie wszytsko mosisz miec bynajmniej powinienes

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- Paweł Cybulski
Re: Jaką wyciągarke ?
Kristof tak sobie czytam i sorry nic nie piszeszz o aucie ale masz nowy car i chcesz wyciagrake zakladac a auto jest przygotowane do jazdy w terenie czy niekristof pisze:Jestem posiadaczem Nissana Patrola 260 2.8 td ,chciałbym kupić do niego wyciągarke tylko nie mam zielonego pojecia o wyciągarkach ,jaką radzicie kupić , o jakiej mocy i jakiej firmy.pozdrawiam.

Wyciagraka to w sumie ostani szpej jaki sie zakłada do syfa najpier łoponki, lifcik, blaszki jakies pod spód pare gagetów do auta etc etc ...wyciagraka ma to do siebie ze oglupia ..bo przestajesz myslec ...tylko but i a co tam ...mam łincza - poradze sobie ...a fajnie jest jak pobawiac sie zeby wyciagnac auto ktore mi sie zawiesilo w kleiło

...OK cała ta wypowiedz to taka dygresja moja i jak by co to nie bierz jej do siebie

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
I wtedy pomyślałem: nada wyciągarku zdjełatEskapada pisze: ..... wiesz Ja kiedys sie zawiesiłem na trawersiku i zwyklym lewarkiem napierniczałem 2 godziny i kamienie znosiłem z okolicy mialem tez taki łądny jeden płaski co za lopate robił

Czysta dusza, silna ręka.
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8

Kanieszna tawariśćMikołaj pisze:I wtedy pomyślałem: nada wyciągarku zdjełatEskapada pisze: ..... wiesz Ja kiedys sie zawiesiłem na trawersiku i zwyklym lewarkiem napierniczałem 2 godziny i kamienie znosiłem z okolicy mialem tez taki łądny jeden płaski co za lopate robił

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Generalnie to tak:
zeby wyciagraka dobrze robila to siła uciagu musi byc 2,5 x wiekasza niz masa auta.
wyciagraka mechaniczna ma wiele wiele zalet ale jest cieżka i wymaga nie lada pracy by ja zamontować ...po drugie nie wiem jak zapodac wyciagarke od stara LKT do twojego auta....ogulnie duzo motania spawania i innych rozwiazan pt: Zrób to sam bo Custoramie tego nie kupisz
hydraulicza jest dobra ale wolna i droga ale nowy hydraulik dobrze dobrane pompa i jej naped według mnie jest OK
Nie boji sie wilgosci piasku blota nie grzeje sie nie pala sie kable etc etc co prawda olej lubi sie zagrzac i w tedy wolniej sie kreci .........ale ciagle robi
najprostszym i najtanszym rozwiazaniem jest elektryk madrze uzywany bedzie długo działal ..ale w amku walki nie jeden ma w dupie ze slink jest czerowny lub to ze wyciagraka jest pod woda
..mechaniczej i hydraulicznej raczej to nie przeszkadza....
Elektyk ma ta zaletę ze syf moze byc rozkraczony byle aku robił
zeby wyciagraka dobrze robila to siła uciagu musi byc 2,5 x wiekasza niz masa auta.
wyciagraka mechaniczna ma wiele wiele zalet ale jest cieżka i wymaga nie lada pracy by ja zamontować ...po drugie nie wiem jak zapodac wyciagarke od stara LKT do twojego auta....ogulnie duzo motania spawania i innych rozwiazan pt: Zrób to sam bo Custoramie tego nie kupisz

hydraulicza jest dobra ale wolna i droga ale nowy hydraulik dobrze dobrane pompa i jej naped według mnie jest OK

najprostszym i najtanszym rozwiazaniem jest elektryk madrze uzywany bedzie długo działal ..ale w amku walki nie jeden ma w dupie ze slink jest czerowny lub to ze wyciagraka jest pod woda

Elektyk ma ta zaletę ze syf moze byc rozkraczony byle aku robił

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
ja też sie zastanawiam nad zakupem wciągarki, co myślicie o planetarnej powerwinch czy to jest dobra firma? ogólne maja tanie wciągarki, w moim przypadku potrzebuje wciągarke do lekkiego terenu nie nurkuje nie topie auta w błocie po szyby i szkoda mi wywalać wiecej kasy niż 2500na coś takiego, ktos w spominał na innym forum że np. kangarowinch ma tam jakąś wade fabryczną i szczotki tam lecą czy coś jeżeli power ma podobne wady to wole zrezygnować.
Jakie masz autopirelli pisze:ja też sie zastanawiam nad zakupem wciągarki, co myślicie o planetarnej powerwinch czy to jest dobra firma? ogólne maja tanie wciągarki, w moim przypadku potrzebuje wciągarke do lekkiego terenu nie nurkuje nie topie auta w błocie po szyby i szkoda mi wywalać wiecej kasy niż 2500na coś takiego, ktos w spominał na innym forum że np. kangarowinch ma tam jakąś wade fabryczną i szczotki tam lecą czy coś jeżeli power ma podobne wady to wole zrezygnować.

PW jest tak dobra jak kazdy inny chinczyk

Kazdy mowi ze do lekkiego terenu a potem Zelazna Pomerania

Jak by kazda KW bez wyjatku mila wade to by wszyscy o tym trabili

zawsze znajdzie sie jakis słaby element

Ogulnie to pamietaj ze kazdy chniczyk w 70 jest taki sam

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Kristof, jesli jestes na etapie poczatkowym spedzania czasu w terenie to nie motaj stara. Raz, ze to motanie a dwa, ze mechanika o tej sile powinny raczej obslugiwac osoby terenowo juz doswiadczone i najlepiej takze z doswiadczeniami z jazdy na innych windach. Inaczej moze sie skonczyc tym, ze tym starem zniszczysz sobie np. auto, nie mowiac juz nic o czyms takim jak brak nabycia samej umiejetnosci jazdy bez wincha...
kolego tylko niewiadomo czy koleka jest początkującyKosiak pisze:Kristof, jesli jestes na etapie poczatkowym spedzania czasu w terenie to nie motaj stara. Raz, ze to motanie a dwa, ze mechanika o tej sile powinny raczej obslugiwac osoby terenowo juz doswiadczone i najlepiej takze z doswiadczeniami z jazdy na innych windach. Inaczej moze sie skonczyc tym, ze tym starem zniszczysz sobie np. auto, nie mowiac juz nic o czyms takim jak brak nabycia samej umiejetnosci jazdy bez wincha...
ja mysle ze skoro napisał ze nie ma zielonego pojęcia o winchach, to zdecydowanie jest początkującyPierug 13 pisze:kolego tylko niewiadomo czy koleka jest początkującyKosiak pisze:Kristof, jesli jestes na etapie poczatkowym spedzania czasu w terenie to nie motaj stara. Raz, ze to motanie a dwa, ze mechanika o tej sile powinny raczej obslugiwac osoby terenowo juz doswiadczone i najlepiej takze z doswiadczeniami z jazdy na innych windach. Inaczej moze sie skonczyc tym, ze tym starem zniszczysz sobie np. auto, nie mowiac juz nic o czyms takim jak brak nabycia samej umiejetnosci jazdy bez wincha...

Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
-
- Kontaktowanie:
gaaz99 a mozesz dac foty jakies jak masz to przedzielone??
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Dzieki wielkie. Ja myslem zeby przekladnie dac po srodku ale w sumie twoj patent jest latwiejszy w wykonaniu a dziala tak samo.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Kangaroo i Power winch to wyciągarki z tej samej fabryki ( tzw. no name, dystrybutor zowie je sam).Eskapada pisze:...pirelli pisze: ktos w spominał na innym forum że np. kangarowinch ma tam jakąś wade fabryczną i szczotki tam lecą czy coś jeżeli power ma podobne wady to wole zrezygnować.
PW jest tak dobra jak kazdy inny chinczyk![]()
...
Ogulnie to pamietaj ze kazdy chniczyk w 70 jest taki sam
Nie rozumiem stwierdzenia "każdy chińczyk w 70 jest taki sam".
T-Max to to samo w 70% co KW i PW ?
sądząc po budowie silnika i przekładni nawet w 5% nie ( chyba że silnik to silnik a przekładnia to przekładnia. Proponuję porównać silniki np. poloneza i audi.)
PW i KW - silniki o stałych magnesach i plstykowym szczotkotrzymaczu
T-Max - dokręcany stojan i metalowe porządnie dokręcane szczotkotrzymacze
PW i KW - przekładnia wykonana z metalu (chyba) z gatunku szajsmetal
T-Max - przkładnia ocynkowana pomimo że pracuje w smarze.
chińczyk to chińczyk

człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi
-
- Kontaktowanie:
gaaz99 moze na serwer wrzuce bedzie prosciej??
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL