Pare pytan po montazu XTR 6 ton

elektryczne, mechaniczne i wynalazki domowej roboty...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
messix

Pare pytan po montazu XTR 6 ton

Post autor: messix » pt kwie 30, 2021 6:03 pm

Cze
Zalozylem sobie taka winde
I mam takie pytania:
1. Podczas pracy silnik robi sie bardzo goracy. Zwykle wciaganie auta na luzie dla testow. Wymienilem wszystkie kable w wyciagarce na 35mm2, ale mam slaby alumulator (60) i alternator. Czy to moze byc przyczyna? Mam przygotowany alternator od bmw 140A i duze aku - 100ah 1000A. Moze to zalatwi problem?
2. Jak zwiekszylem troche obciazenie to lina w niektorych moejscach sie zrobila taka plaska zgnieciona :)21 moze glupie pytanie ale jest to ok?
3. Czy mozna zrobic taki test pt. Hamulce dęba i probowac ciagnac? Czy cos moze sie rozleciec?
4. Co zrobic z ta koncowka liny, w bebnie tej wyciagarki nie ma co z tym zrobic, jest dziura przez beben- tak jak by trzeba bylo tam przelozyc koncowke liny. Ale z tym oczkiem nie wejdzie. Obciac to oczko czy jak? Lina nie bedzie sie strzepic? Poza tym mam wrazenie ze jak zostawie to oczko to mi przetnie line.
Ten otwor w bebnie tez jakos widzialem ze strzepi line- zakleic go poxipolem i wyszlifowac na gladko? :roll:

Dzieki
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
8)

Awatar użytkownika
jradek

Re: Pare pytan po montazu XTR 6 ton

Post autor: jradek » pt kwie 30, 2021 6:11 pm

jaki masz spadek napięcia?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.

Awatar użytkownika
messix

Re: Pare pytan po montazu XTR 6 ton

Post autor: messix » pt kwie 30, 2021 6:13 pm

No wlasnie spory, nawet bywa ze ponizej 12V (pika voltomierz). Wiec dlatego mysle ze to wina braku pradu
8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyciągarki”