PLS o opinię
Moderator: Misiek Bielsko
PLS o opinię
Czy ktoś widział - macał coś takiego i czy warto takie coś montowac w aucie?
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 00166&rd=1
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 00166&rd=1
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

-
- Kontaktowanie:
Haha. Ja tego do mojego 300kg rurowca tego nie zalozyl.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Tez nie da rady to terrano. Nawet do suzuki nie bardzo jak dobrze wklejona.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
No to jak to jest z tymi wszystkimi wyciągarami
?? Zastanawiam sie nad kupieniem ale nie stać mnie na sprzęt za 5K PLN są T-Maxy i PowerWinche za około 2K PLN no i to coś. Ale jak rozumiem skoro wszystkie te wyciągarki mają max. siłę uciągu około 2-2.7 T to nie ma sensu ich montowac w samochodzie? Na ten przykład Trooper waży około 1.500 kg więc nie ma sensu czy jest sens 

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

-
- Kontaktowanie:
Jak znajdziesz wycigarake o uciagu 3t to bierz ale elektryk i tak wolno ciagnie.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
No dobra 3T a 2,7T to dość porównywalne cieżary więc ten wynalazek który znalazłem na ebayu rozpatrując tymi kategoriami mógłby być?? Zastanawiałem się i miąłem nadzieje ze ktoś to coś miał w zasiegu ręki i widział jak pracuje. Szybkość nie gra roli i tak nie myślę o rajdach kwestia posiadania wyciągarki do ewentualnej pomocy samemu sobie w robocie i czasem w trakcie turystycznych wypadów kumplom. Gdyby się okazało że to coś jest w stanie pomóc wyciągnąć nie kompletnie wklejonego Troopera czy podobny masą samochód który sie zakopał powiedzmy do osi czy utknął w śniegu to wolałbym wyda cte 500-800 PLN-ów niż 2000 na T-Maxa który wychodzi na to w tej cenie jest słabszy 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
)

No to inna kwestia czy jeżeli znajmy w USA kupiłby wyciągarę (Mile Marker E9000 Electric Winch) i wysłał do mnie jakimś rodzajem poczty to w ten sposób uniknę cła?
Ta konkretna wyciągarka-Mile Marker E9000 Electric Winch jest do kupienia za 449$ i ciągnie ponoć 9000lbs czyli coś koło 4T to chyba by się opłacało tylko jak z tym cłem??
Ta konkretna wyciągarka-Mile Marker E9000 Electric Winch jest do kupienia za 449$ i ciągnie ponoć 9000lbs czyli coś koło 4T to chyba by się opłacało tylko jak z tym cłem??
)

do Troopera minimum 9000 lbs., słabsze prędzej czy później spalisz. Wyciągarkę jak będziesz miał to będziesz jej używał, będziesz czuł się bezpieczny, będziesz się zapuszczał ....
Największe wtopy przy wyjeździe na "godzinkę" w teren.
Jeśli chcesz się ratować z niewielkich opresji polecam porządny tirfor
Największe wtopy przy wyjeździe na "godzinkę" w teren.

człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi
-
- Kontaktowanie:
No wreszcie kto mnie poparl. Te uciagi to jest gwono prawda. Tajk jak PM mowi trzeba minimum 9000lbs mysle ze ten milimarker by styknal, ale jak z clem ze stanow jest to nie wiem.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
@nahen
Przeczytaj najpierw http://www.pirate4x4.com/tech/billavista/Recovery/
Zwłaszcza sekcję "Calculating the force of a recovery operation"
...w sumie każdy kto chce się bawić winchem powinien to przeczytać

Przeczytaj najpierw http://www.pirate4x4.com/tech/billavista/Recovery/
Zwłaszcza sekcję "Calculating the force of a recovery operation"
...w sumie każdy kto chce się bawić winchem powinien to przeczytać

te wyciągarke co poadałes linka to na kołach ma taki uciąg i ty tez 2 czy 5 ton popchniesz czy pociągniesz, a normalna wyciągarka ma to uciącnoc utopione po zderzaki, jak jezdzisz dla zabawy to wez tiforka i zobacz jak sie ciągnie autko wtopione po zderzaki przy pomocy zblocza lub podnosi HL przód lub tył auta, dlaczego daje sie liny stalowe 10-12 mm a nie 6mm, dla próby wez sobie jedz na zwirownie wez ze sobą troche worków na piasek i palete, palete podepni do auta, a do worków nasyp piasek wez z 10szt. srednio w worku bedziesz miał po 50kg w sumie około 500kg i połórz je na palecie zaczni to ciągnoc autkiem i zobaczysz jaki to stawia opór lub prosciej podepni samochód kolegi podobny do twojego, zaczep go i popros kolege niech wdepnie hamulec do dechy i tak trzyma, a ty zaczni go cholowac i wątpie czy ruszysz, a taki opór ma pokonac wyciągarka
pozdrawiam
pozdrawiam
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
Marci pisze:te wyciągarke co poadałes linka to na kołach ma taki uciąg i ty tez 2 czy 5 ton popchniesz czy pociągniesz, a normalna wyciągarka ma to uciącnoc utopione po zderzaki, jak jezdzisz dla zabawy to wez tiforka i zobacz jak sie ciągnie autko wtopione po zderzaki przy pomocy zblocza lub podnosi HL przód lub tył auta, dlaczego daje sie liny stalowe 10-12 mm a nie 6mm, dla próby wez sobie jedz na zwirownie wez ze sobą troche worków na piasek i palete, palete podepni do auta, a do worków nasyp piasek wez z 10szt. srednio w worku bedziesz miał po 50kg w sumie około 500kg i połórz je na palecie zaczni to ciągnoc autkiem i zobaczysz jaki to stawia opór lub prosciej podepni samochód kolegi podobny do twojego, zaczep go i popros kolege niech wdepnie hamulec do dechy i tak trzyma, a ty zaczni go cholowac i wątpie czy ruszysz, a taki opór ma pokonac wyciągarka
pozdrawiam

Defekter 90 mosty Patrol Worn 8274 i Star
PM metal tuning pisze:do Troopera minimum 9000 lbs., słabsze prędzej czy później spalisz. Wyciągarkę jak będziesz miał to będziesz jej używał, będziesz czuł się bezpieczny, będziesz się zapuszczał ....
Największe wtopy przy wyjeździe na "godzinkę" w teren.![]()
Trifor też kosztuje... niestety

Władek - Kraków
PM metal tuning pisze:do Troopera minimum 9000 lbs., słabsze prędzej czy później spalisz. Wyciągarkę jak będziesz miał to będziesz jej używał, będziesz czuł się bezpieczny, będziesz się zapuszczał ....
Największe wtopy przy wyjeździe na "godzinkę" w teren.![]()
Trifor też kosztuje... niestety

Władek - Kraków
patrz e-mailWładek pisze:Trifor też kosztuje... niestetyA żeby zadziałał, to też musi mieć swoją wytrzymałość a raczej wydolność (nie mylić z wydolnością machającego). Zna ktoś osiągi triforów? Gdzie można je nabyć? Ale nie od "ruskich" na bazarze czy jakieś inne stare bez tabliczek znamionowych, tylko takie jak trzeba?

-
- Kontaktowanie:
Tirfor dobra sprawa ja dopuki nie zalozylem mechanika to tez tirforem dawalem i potrafil naprawde pomoc.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL