kable pradowe

elektryczne, mechaniczne i wynalazki domowej roboty...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
rafał29

kable pradowe

Post autor: rafał29 » sob lip 16, 2005 11:40 am

potrzebuję porady- montuje w samochodzie wyciagarke warna xp 9.5 - wiąże sie to z wymianą oryginalnych kabli prądowych - czy wystarczy 35 mm2 czy też musze zapodać 50 mm2 -sprzet bedzie raczej okazjonalnie wykorzystywany...

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » sob lip 16, 2005 4:36 pm

Moim zdaniem 35mm2 wystarczy. Nalezy bardzo starannie koncowki zarobic i polutowac bo to najslabszy punkt.
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » sob lip 16, 2005 4:52 pm

Biga ma racje zadnych luzow na kabelkach zadnej of roadowej prowizorki ,ze swojej smutnej :wink: praktyki sugerowalbym wyłącznik masy bo kable pieknie sie palą :)21
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Jasiu

Post autor: Jasiu » śr lip 20, 2005 7:15 pm

Jeśli chodzi o wyciągarkę to bardzo dobry wybór mam taką samą jest super. Ja robiłem sterowanie z kabiny wiec musiałem pociągnąć nowe przewody - dałem 50mm2. Jak będziesz je zmieniał to pamiętaj żeby nie było zimnych lutów (delta U) i możesz je wrzucić pojedyńczo do peszla - to zwiększy bezpieczeństwo. Dodatkowo zaizoluj miejsca łączeń najlepiej taśmą do węży ogrodowych. Przy wymianie przewodów w tym modelu należy szczególnie uważać przy dokręcaniu nowych przewodów do przekaźników - są wykonane z kruchego ebonitu - także z wyczuciem.
Aha i hebel (odłącznik) to rzecz niezbędna.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyciągarki”