TMAX6500lbs czy inny chińczyk9000lbs w tej samej cenie

elektryczne, mechaniczne i wynalazki domowej roboty...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Kwiatol
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

TMAX6500lbs czy inny chińczyk9000lbs w tej samej cenie

Post autor: Kwiatol » ndz sie 14, 2005 10:39 am

TMAX6500lbs czy KEW9000lbs cena identyczna ok.2000zł do Samuraja na średnie błotko. Myslę o zamontowaniu z możliwością przekładania z przodu na tył, więc masa sprzętu ma tutaj pewnie jakieś znaczenie, z drugiej strony - im więcej uciągu tym lepiej. Może macie jakieś sugestie. :D
pełnoletni sj413

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » ndz sie 14, 2005 10:48 am

Et the first Tmax to tez chinczyk tylko taki bardziej znany i lubiany :)21
Kupujac Tmax dostaniesz wszytko Tmaxowe przewody elektryczne na szybko złączach, uchwyt montażwy...Ponadto masz zapewniony serwis na terenie calego kraju a czy uciag 3 tony Ci starczy to juz mosisz sobie sam odpowieidziec, do turystka plus zblocze plus dodatkowa lina statyczna zeby nie wyciagac calej liny z beban starczy ..zaleta EW650 jest 5,5 konny motor
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
tszewc

Post autor: tszewc » pn sie 22, 2005 8:54 am

Tmax-y są teraz w cenach promocyjnych.
http://www.rajdy4x4.pl/sklep/grupy/11&pr=T-Max
Dla mnie jest to warte zastanowienia. Ale jak sprawują się te wyciągarki w testowych warunkach?

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » ndz sie 28, 2005 10:05 am

ja bym poszukał hmm... w kilku innych sklepach, bo ceny że tak to delikatnie ujmę, mozna znaleźć promocyjne bardziej.

a jak sie zachowują, kilka z nich jeździ na 'rajdówkach extremalnych' i nawet o dziwo zdarzyło sie wygrać rajdówce z timaksem. Wiec nie ma jakiejś tragedii.
Krzysiek

Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » ndz sie 28, 2005 4:09 pm

Dzisiaj mialem okazje sie przekonac na wlasne oczy ze niekiedy 12500lb moze miec problemy jak blotko konkretne :)
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
misialek

Post autor: misialek » ndz sie 28, 2005 7:43 pm

pezet pisze:Dzisiaj mialem okazje sie przekonac na wlasne oczy ze niekiedy 12500lb moze miec problemy jak blotko konkretne :)

Chyba widziałem to samo: GR long utopiony w bajorze ze zgaszonym silnikem na zwykłym aku.
Ranger, XC70, XTZ660

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » pn sie 29, 2005 12:12 am

misialek pisze:
pezet pisze:Dzisiaj mialem okazje sie przekonac na wlasne oczy ze niekiedy 12500lb moze miec problemy jak blotko konkretne :)

Chyba widziałem to samo: GR long utopiony w bajorze ze zgaszonym silnikem na zwykłym aku.

bo bez prundu ani rusz :)21
WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD

Awatar użytkownika
Kwiatol
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kwiatol » pn sie 29, 2005 11:20 pm

Zamówiłem promocyjnego TMAXa 8500lbs w sklepie 4x4, czy oprócz obowiązkowej taśmy do przypięcia się, trzeba dokupić coś jeszcze?
pełnoletni sj413

Awatar użytkownika
tszewc

Post autor: tszewc » wt sie 30, 2005 12:08 am

Jak już zamontujesz to podrzuć wrażenia z jazdy.
Też się czaję aby zamontować taką ciągareczkę do mojej suzi.

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » wt sie 30, 2005 8:04 am

Kwiatol pisze:Zamówiłem promocyjnego TMAXa 8500lbs w sklepie 4x4, czy oprócz obowiązkowej taśmy do przypięcia się, trzeba dokupić coś jeszcze?

kup jeszcze szekle przynajmniej jedną, i przymież się do zakupu bloczka bo moze sie czasem przydać.
Krzysiek

Awatar użytkownika
Kwiatol
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kwiatol » czw wrz 01, 2005 10:25 am

Krecik - dzięki za podpowiedź. Szekla i bloczek - tylko jakie mocne ??atest na 4tony tak jak winch wystarczy czy mocniejsze?, gdzie najlepiej szukać, coby nie kupić jakiegoś gówna ale też nie przepłacić?

Inna sprawa - jak zamontować wciągarkę w suce? Myslę o zakładaniu tylko w teren, bo po co mi w mieście a auto stoi pod blokiem w mocno niepewnej okolicy (złodzieje, wandale i różnej maści swołocz). No ale waży toto ponad 40kg, a z mięśni u mnie rozwinięty głównie piwny :)21 , syn zaś do sportów siłowych się nie garnie :)21 .
Mocowanie musi być zatem proste, wymagające mało manipulacji sprzętem. Może ktoś z kolegów ma jakiś swój patent albo zna mechanika, który dobrze kuma te sprawy (Wrocław i okolice)
pełnoletni sj413

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » czw wrz 01, 2005 11:40 am

Kwiatol pisze:Krecik - dzięki za podpowiedź. Szekla i bloczek - tylko jakie mocne ??atest na 4tony tak jak winch wystarczy czy mocniejsze?, gdzie najlepiej szukać, coby nie kupić jakiegoś gówna ale też nie przepłacić?
co do bloczka to ci nie pomoge, cały czas szukam 'tego jedynego' jak narazie dwa umarły. Problem z rolką w srodku, zatarła sie i umarło.

co do szekli - od 5 lat wykorzystuje takie po 20zł, dość duża jest, zwykła podkowa (nie omega), ale nie podam ci wymiaru bo nie mierzyłem, z pręta średnicy około 18mm. Jak dotąd wszystkie pięć egzystuje spokojnie mimo dosc intensywnej eksploatacji.
Krzysiek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyciągarki”