TMAX6500lbs czy inny chińczyk9000lbs w tej samej cenie
Moderator: Misiek Bielsko
TMAX6500lbs czy inny chińczyk9000lbs w tej samej cenie
TMAX6500lbs czy KEW9000lbs cena identyczna ok.2000zł do Samuraja na średnie błotko. Myslę o zamontowaniu z możliwością przekładania z przodu na tył, więc masa sprzętu ma tutaj pewnie jakieś znaczenie, z drugiej strony - im więcej uciągu tym lepiej. Może macie jakieś sugestie. 

pełnoletni sj413
Et the first Tmax to tez chinczyk tylko taki bardziej znany i lubiany
Kupujac Tmax dostaniesz wszytko Tmaxowe przewody elektryczne na szybko złączach, uchwyt montażwy...Ponadto masz zapewniony serwis na terenie calego kraju a czy uciag 3 tony Ci starczy to juz mosisz sobie sam odpowieidziec, do turystka plus zblocze plus dodatkowa lina statyczna zeby nie wyciagac calej liny z beban starczy ..zaleta EW650 jest 5,5 konny motor

Kupujac Tmax dostaniesz wszytko Tmaxowe przewody elektryczne na szybko złączach, uchwyt montażwy...Ponadto masz zapewniony serwis na terenie calego kraju a czy uciag 3 tony Ci starczy to juz mosisz sobie sam odpowieidziec, do turystka plus zblocze plus dodatkowa lina statyczna zeby nie wyciagac calej liny z beban starczy ..zaleta EW650 jest 5,5 konny motor
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Tmax-y są teraz w cenach promocyjnych.
http://www.rajdy4x4.pl/sklep/grupy/11&pr=T-Max
Dla mnie jest to warte zastanowienia. Ale jak sprawują się te wyciągarki w testowych warunkach?
http://www.rajdy4x4.pl/sklep/grupy/11&pr=T-Max
Dla mnie jest to warte zastanowienia. Ale jak sprawują się te wyciągarki w testowych warunkach?
ja bym poszukał hmm... w kilku innych sklepach, bo ceny że tak to delikatnie ujmę, mozna znaleźć promocyjne bardziej.
a jak sie zachowują, kilka z nich jeździ na 'rajdówkach extremalnych' i nawet o dziwo zdarzyło sie wygrać rajdówce z timaksem. Wiec nie ma jakiejś tragedii.
a jak sie zachowują, kilka z nich jeździ na 'rajdówkach extremalnych' i nawet o dziwo zdarzyło sie wygrać rajdówce z timaksem. Wiec nie ma jakiejś tragedii.
Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
Kwiatol pisze:Zamówiłem promocyjnego TMAXa 8500lbs w sklepie 4x4, czy oprócz obowiązkowej taśmy do przypięcia się, trzeba dokupić coś jeszcze?
kup jeszcze szekle przynajmniej jedną, i przymież się do zakupu bloczka bo moze sie czasem przydać.
Krzysiek
Krecik - dzięki za podpowiedź. Szekla i bloczek - tylko jakie mocne
atest na 4tony tak jak winch wystarczy czy mocniejsze?, gdzie najlepiej szukać, coby nie kupić jakiegoś gówna ale też nie przepłacić?
Inna sprawa - jak zamontować wciągarkę w suce? Myslę o zakładaniu tylko w teren, bo po co mi w mieście a auto stoi pod blokiem w mocno niepewnej okolicy (złodzieje, wandale i różnej maści swołocz). No ale waży toto ponad 40kg, a z mięśni u mnie rozwinięty głównie piwny
, syn zaś do sportów siłowych się nie garnie
.
Mocowanie musi być zatem proste, wymagające mało manipulacji sprzętem. Może ktoś z kolegów ma jakiś swój patent albo zna mechanika, który dobrze kuma te sprawy (Wrocław i okolice)

Inna sprawa - jak zamontować wciągarkę w suce? Myslę o zakładaniu tylko w teren, bo po co mi w mieście a auto stoi pod blokiem w mocno niepewnej okolicy (złodzieje, wandale i różnej maści swołocz). No ale waży toto ponad 40kg, a z mięśni u mnie rozwinięty głównie piwny

Mocowanie musi być zatem proste, wymagające mało manipulacji sprzętem. Może ktoś z kolegów ma jakiś swój patent albo zna mechanika, który dobrze kuma te sprawy (Wrocław i okolice)
pełnoletni sj413
co do bloczka to ci nie pomoge, cały czas szukam 'tego jedynego' jak narazie dwa umarły. Problem z rolką w srodku, zatarła sie i umarło.Kwiatol pisze:Krecik - dzięki za podpowiedź. Szekla i bloczek - tylko jakie mocneatest na 4tony tak jak winch wystarczy czy mocniejsze?, gdzie najlepiej szukać, coby nie kupić jakiegoś gówna ale też nie przepłacić?
co do szekli - od 5 lat wykorzystuje takie po 20zł, dość duża jest, zwykła podkowa (nie omega), ale nie podam ci wymiaru bo nie mierzyłem, z pręta średnicy około 18mm. Jak dotąd wszystkie pięć egzystuje spokojnie mimo dosc intensywnej eksploatacji.
Krzysiek