co do Patrola?
Moderator: Misiek Bielsko
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
co do Patrola?
witam. o jakim uciagu nalezy wlozyc wyciagarke elektric winch (chodzi o min)do patrola K260 long aby czuc sie bezpiecznie w sytuacjach podbramkowych?
pakuj 12000 albo 12500, bedziesz zadowolony, teraz T-max ma fajne ceny wiec moze warto pomyslec o zakupach
ja do siebe (G) tak planuje , co prawda tylko na tył ale wlasnie 12500lbs
mniejszej szkoda, co dwie tony to dwie tony, a jak dodasz jeszcze kilka ton błota przed maską to juz jest troche wiecej do ciągnięcia.
Bo samo auto to pociągniesz i wyciągarką 8000lbs, ino szybko taka umrze.
ja do siebe (G) tak planuje , co prawda tylko na tył ale wlasnie 12500lbs
mniejszej szkoda, co dwie tony to dwie tony, a jak dodasz jeszcze kilka ton błota przed maską to juz jest troche wiecej do ciągnięcia.
Bo samo auto to pociągniesz i wyciągarką 8000lbs, ino szybko taka umrze.
Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
"solidniejszy" - skad ten wniosek ?anatol pisze:ja do parchola zapodaję superwincha EP 15 , niewiele droższy od T MAX , a znacznie solidniejszy , tylko że trochę przyciężki , do tej pory miałem Warna M8000 , też dawał rade , ale idzie na tył .
tzn. nie zebym sie nie zgadzał, ale na jakiej podstawie takie stwierdzenie, jakies testy itd itp ?
Krzysiek
Sledziu pisze:a co myslic o electric winch 12000 malo znany chinczyk. opinie sa podzielone wiec moze jakies sugestie?
problem z tym co sam napisales 'malo znany'
cholera wie co w srodku siedzi, moze jest to super wyciagarka ktora sie nie psuje, a moze wrecz przeciwnie.
Rozwiazania sa dwa, kupisz, sprawdzisz, i dasz znac jak sie sprawuje

Krzysiek
Jestem z tych co zanim kupia to dwa razy obejża , widziałem taka rozparcelowaną na części w serwisie , przekładnie dwa razy większe , bęben średnica ok 86 mm , jest co podnieść poza tym uciąg 7400 kg , lina 12 mm , jak wszystko poskładać do kupy to 1000 zł różnicy w porównaniu np. do T Max , szybko sie niweluje , jedyny problem to waga , z solidna płytą z 10 mm blachy może dojśc do 100 kg , ja swoja bede montował za siedzeniami ,wymiary i waga dyskwalifikują montaz z przodu przynajmniej wg. mnie .Krecik pisze:"solidniejszy" - skad ten wniosek ?anatol pisze:ja do parchola zapodaję superwincha EP 15 , niewiele droższy od T MAX , a znacznie solidniejszy , tylko że trochę przyciężki , do tej pory miałem Warna M8000 , też dawał rade , ale idzie na tył .
tzn. nie zebym sie nie zgadzał, ale na jakiej podstawie takie stwierdzenie, jakies testy itd itp ?
No to nie ma sie co dziwic, skoro robiona w wersji na słonieanatol pisze: Jestem z tych co zanim kupia to dwa razy obejża , widziałem taka rozparcelowaną na części w serwisie , przekładnie dwa razy większe , bęben średnica ok 86 mm , jest co podnieść poza tym uciąg 7400 kg , lina 12 mm , jak wszystko poskładać do kupy to 1000 zł różnicy w porównaniu np. do T Max , szybko sie niweluje , jedyny problem to waga , z solidna płytą z 10 mm blachy może dojśc do 100 kg , ja swoja bede montował za siedzeniami ,wymiary i waga dyskwalifikują montaz z przodu przynajmniej wg. mnie .

ale wlasnie, pięćdziesiąt kilo wiecej, to sie musi gdzies zniwelowac

winch od stara waży podobnie

Krzysiek
Ostetnio mogłem sprawdzić T-MAX 11000, i niestety wypadła bardzo blado wręcz "trupio"
. Nie mogła bidulka wyszarpnąć wklejonego Hiszpana, i po prostu umilkła.
Z opresji uratował mnie Warn 9500ti, który to nawet nie zajęczał. Po prostu wyciągnął mnie z "gracją baletnicy".Tak więc całkowicie się wyleczyłem z T-MAXów.
Dodam, że T-MAX był nóweczka pierwszy raz używany.

Z opresji uratował mnie Warn 9500ti, który to nawet nie zajęczał. Po prostu wyciągnął mnie z "gracją baletnicy".Tak więc całkowicie się wyleczyłem z T-MAXów.

Jak tak bardzo nie zależy ci na wadze to zapodaj DAKARA 12000 ibs ze sprawdzonym na hamowni uciągiem 17000 ibs .Jak dla mnie to replika warna 12000ibs .Ostatnio były na stronie www.land s.......itd.
bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!
Co warn to warn , moja M 8000 bez problemu wyciąga Parchola zawieszonego na mostach , zero przyczepnosci , autko jedzie pod góre na smyka na mostach , trzeba co prawda dać mu odpocząć , ale ciągnie , do tych nowych wciągarek to nie jestem przekonany , juz wkrótce testuje SW EP 15 , zobaczymy co potrafi .Piotrek M pisze:Ostetnio mogłem sprawdzić T-MAX 11000, i niestety wypadła bardzo blado wręcz "trupio". Nie mogła bidulka wyszarpnąć wklejonego Hiszpana, i po prostu umilkła.
taaa...Piotrek M pisze:Całkiem możliwe, wg mnie to trochę są za cienkie te oryginalne kabelki łączące windę z akumulatorem, poza tym akumulator był już łysawy [podobnoKrecik pisze:to moze wlasnie dlatego ze pierwszy raz, i gdzies elektryka zwalona?
]
Ale i tak się wyleczyłem z podróbek z ChRL
Rozmawia dwoch kolegow:
- Wiesz co? Nie przychodz juz wiecej do nas w gosci. Po Twojej ostatniej
wizycie zginely nam pieniadze.
- Chyba nie myslisz, ze to ja je wzialem?
- Nie, nie, zaraz je pózniej z zona znalezlismy, ...ale mimo wszystko
niesmak pozostal...
Krzysiek
Dokładnie to urządzenie które Cię wyciągnęło to Warn 9.5 XP.Piotrek M pisze:Ostetnio mogłem sprawdzić T-MAX 11000, i niestety wypadła bardzo blado wręcz "trupio". Nie mogła bidulka wyszarpnąć wklejonego Hiszpana, i po prostu umilkła.
Z opresji uratował mnie Warn 9500ti, który to nawet nie zajęczał.
A T-max1100 fakt jest nówka, ale ma dobrze zrobioną instalację elektryczną bo to jako pierwsze podejrzewałem i sprawdziłem.