naped wyciagarki star 66 od walu silnika z przodu?
Moderator: Misiek Bielsko
- szablewski
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
naped wyciagarki star 66 od walu silnika z przodu?
czy ktos cos takiego robil? czy da sie puscic dodatkowy wal od silnika do wyciagarki? jak to jest z obrotami? czy nie za wysokie? czy ktos sie przymierzal? bo w moim skladaku (patrz www) pojawi sie wyciagara z 66 i chcialbym ja napedzic z silnika z przodu - takie chyba najprostrze rozwiazanie, ale czy sie da?
full-size-jeep-80
Wysokie obroty to jeden problem, drugi to to, że silnik kręci się tylko w jedną stronę, a co będzie jeśli trzeba będzie popuścić napiętą linę. Poza tym jak rozwiązać załączanie napędu
Napęd pto ae skrzyni/reduktora jest pozbawiony tych wad.

SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
- szablewski
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
o i to sie nazywa rzeczowa odpowiedz, wielkie dzieki. przekonaliscie mnie ze to nie wypali - kierunek obrotow i za duzo ich (obrotow). Tak mnie tknelo bo podpatrzylem w ciezarowce taki naped pompy do silownikow hydraulicznych.
na razie jest tak - silnik Perkins 3,4l skrzynia MB W123 polaczona z reduktorem oryginalnym od Jeepa. Na jakis czas zawieszam mozdzenie o wyciagarce i jak sie dorobie reduktora z wyjsciem mocy to wroce do tematu.
na razie jest tak - silnik Perkins 3,4l skrzynia MB W123 polaczona z reduktorem oryginalnym od Jeepa. Na jakis czas zawieszam mozdzenie o wyciagarce i jak sie dorobie reduktora z wyjsciem mocy to wroce do tematu.
full-size-jeep-80