Samurai

elektryczne, mechaniczne i wynalazki domowej roboty...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
artur krzysztof wnorowski

Samurai

Post autor: artur krzysztof wnorowski » pt lis 18, 2005 7:50 pm

Czesc
zamierzam motac nowy zderzak do samuraja, z ceowników nie mam na razie kasy na wyciągarke, ale chciałbym przygotowac zderzak pod to urządzenie.Jakie ?? i moze ktos wie ile trzeba odłozyc na nowe ?? uzywane ?? pieniedzy byłbym wdzieczny moze tez ktos ma projekt takiego zderzaka za wszelkie pomysły dziekuje z tego co poczytałem to 6000 ibs musi miec zeby było dobrze ?? prawda czy fałsz

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » pt lis 18, 2005 8:33 pm

6000 lbs to w głębszym błocie tylko przez bloczek.
Wpadnij obejrzeć - człowiek klamka :wink:

Awatar użytkownika
Adam.Ż

Post autor: Adam.Ż » pt lis 18, 2005 9:48 pm

jeżeli nie zależy Ci na szybkości tylko na mocy to polecam Superwinch X9. NIe jest zbyt droga a samuraja do góry podnosi bez zblocza. Cena jest w sklepie na tej stronie.
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew

Awatar użytkownika
Kwiatol
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kwiatol » sob lis 19, 2005 4:00 pm

Kupiłem 8500lbs TMAX, i robi. Myślę że 6000lbs to mało. A roznica w cenie nie jest jakaś dramatycznie wielka w TMAX-ach. Pewnie w markowym sprzęcie będzie bardziej widoczna.

Dla mnie to kwestia wyboru priorytetów - jak i w jakich warunkach będziesz używał, czego oczekujesz od sprzętu i :)21 jaki masz budżet.
pełnoletni sj413

Awatar użytkownika

Post autor: artur krzysztof wnorowski » ndz lis 20, 2005 9:22 pm

jak najmniej chce wydac :lol: nie mam bulwarówki ale i na Kaszubie w ciągu roku na wyczyn nie pojade :lol: na razie sie zbroje i chce sie uczyc obsługi zeby nie byc zielony :oops: mysle o lekkim blocie i samopomocy jak cos

wpadne kostuchu ale w przyszłym miesiącu jak bede na wies jechal

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » ndz lis 20, 2005 9:51 pm

artur krzysztof wnorowski pisze:jak najmniej chce wydac :lol: nie mam bulwarówki ale i na Kaszubie w ciągu roku na wyczyn nie pojade :lol: na razie sie zbroje i chce sie uczyc obsługi zeby nie byc zielony :oops: mysle o lekkim blocie i samopomocy jak cos

wpadne kostuchu ale w przyszłym miesiącu jak bede na wies jechal
Że niby na wsi mieszkam? :)21

Zbrojenia dają najwięcej emocji.
No, może trochę więcej jest, jak zbroja się weryfikuje negatywnie w pięć minut po trzymiesięcznych przygotowaniach :evil: :wink:

Awatar użytkownika

Post autor: artur krzysztof wnorowski » pn lis 21, 2005 7:10 pm

Głupio wyszło :oops: chciałem powiedziec ze do mamy na ranczo :oops: nie mam oprócz tego zadnych spraw w twoją strone chyba ze moze jedziesz na zmote

forgiwmi :lol:

Artur

Awatar użytkownika
AndrzejS

Kontaktowanie:

Post autor: AndrzejS » wt lis 22, 2005 11:21 am

Adam.Ż pisze:jeżeli nie zależy Ci na szybkości tylko na mocy to polecam Superwinch X9. NIe jest zbyt droga a samuraja do góry podnosi bez zblocza. Cena jest w sklepie na tej stronie.
Również mogę polecić (mam ją na tyle) powolna ale daje radę, pomimo że mój SJ waży trochę dużo.
Toyota Hilux 3,0

Awatar użytkownika
Adam.Ż

Post autor: Adam.Ż » wt lis 22, 2005 4:17 pm

AndrzejS pisze:
Adam.Ż pisze:jeżeli nie zależy Ci na szybkości tylko na mocy to polecam Superwinch X9. NIe jest zbyt droga a samuraja do góry podnosi bez zblocza. Cena jest w sklepie na tej stronie.
Również mogę polecić (mam ją na tyle) powolna ale daje radę, pomimo że mój SJ waży trochę dużo.
Ja teraz też ją na tył wrzucam. Na pewno twoja suza nie waży 2400kg (ZEBRA -Uaz) i u niego też chodziła przez bodajże 3 lata i jakoś dawała radę. Po Kaszubii i Orzyszu nie miałem z nią żadnych problemów (trzeba pamiętać żeby po głębszej wodzie ją rozebrać bo może stanąć łożysko od hamulca a jest to specjalne łożysko i dostępne albo razem z hamulcem (500zł) albo jak się zna dobry sklep z łożyskami to moga przywieźć(60zł)).
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew

AM Patrol

Post autor: AM Patrol » ndz sty 01, 2006 12:30 am

artur ty bys zadzwonil a nie ludzim glowe zawracasz :)
Asia

Awatar użytkownika
rtrwoga

Post autor: rtrwoga » ndz sty 01, 2006 3:34 am

wyciagakom mówimy nie :)2
bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...

Awatar użytkownika

Post autor: artur krzysztof wnorowski » pn sty 09, 2006 8:29 pm

wstydze sie ze stary a taki niedoswiadczony :oops: chcialem nabrac szlifu :oops: myslalem ze sie ukrylem ale My jestesmy wszedzie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyciągarki”