Pytanie do osób uzytkujących wyciągarki
Moderator: Misiek Bielsko
Pytanie do osób uzytkujących wyciągarki
Chciałbym się zapytac jaką wyciągarke polecicie mi. Chodzi mi o wyciągarke która mojego troopera by wyciągnęła z bagienka lub innej przeszkody. NIe chodzi mi o jakieś nadzwyczajne, ale o najzwyklejszą za rozsądną cenę. Jaka grubość linki jest najlepsza? Pytam sie bo chciałbym usłyszeć opinie osób któe poznały się na swoich wyciągarkach.
Trooper 2.6MPI - 33" a'la SIMEX
BMW 320D
"Burn Your Tire, Not Your Soul"
BMW 320D
Gneneralna zasada w doborze wyciągraki i jej uciagu to DMC x 2. W przpadku twojego auta to min 4500 kg i wiecej......
Producent to juz zależy od zasobnosci portwela.Wydaje mi sie T-max EW 11000 czy inny chinczyk do 3 tys napewno Cie usatysfakcjonuje.
O grubosc liny sie niemartw o to juz producent zadbał ale jest w przedziale 8mm-10 mm.
Inna wazna rzecz ktora koniecznie trzeba uwzglednic przy zakupie windy to dodatkowe szelesty na taśme do opasania drzewa,szekle, zblocze...
Producent to juz zależy od zasobnosci portwela.Wydaje mi sie T-max EW 11000 czy inny chinczyk do 3 tys napewno Cie usatysfakcjonuje.
O grubosc liny sie niemartw o to juz producent zadbał ale jest w przedziale 8mm-10 mm.
Inna wazna rzecz ktora koniecznie trzeba uwzglednic przy zakupie windy to dodatkowe szelesty na taśme do opasania drzewa,szekle, zblocze...
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
wydaje mi sie alternator o wiekszej wydajnosci jakies mega akumulatory -żelowe ( bo chyba o takich mowa
) to kolejy krok w tuningu...kolega ma Isuzu wiec mega zmoty pewnie nie bedzie robił która miała by brać udział w przeprawókach gdzie sie trzeba łinczować na czas .....do normalnej w topy starczy normlany akumulator a alternator na pewno doładuje go.
Ważniejsze od alternatora jest wyłącznik masy ..coby w razie W nie zjarało instalacji. O tym ze wyciagraka lubi czasem przez noc rozładować aku nie wspomnę ( np po tym jak lekko zamoknie
)
na pewno uwagi Babci I Bart03 słusznę są moga tylko pomóc a nie zaszkodzić

Ważniejsze od alternatora jest wyłącznik masy ..coby w razie W nie zjarało instalacji. O tym ze wyciagraka lubi czasem przez noc rozładować aku nie wspomnę ( np po tym jak lekko zamoknie

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Wyłacznik dopływu prądku do wyciągarki to pierwsza rzecz jaką trzeba zrobić dla bezpieczeństwa auta i załogi. Ile daje oryginalny alternator w Twym Isuzu ? Jeśli będziesz jezdził na terenowe wycieczki to nowa dobra bateria wystarczy, a jak będzie trochę ciężko koniecznie użyj zblocza. I tyle.
Jurek tel: (602) 632 093
VW T - 3 Syncro x 2
Suza Viertarka......4x4 !
VW T - 3 Syncro x 2
Suza Viertarka......4x4 !
akumulator wcale nie musi byc zelowy bo tu nie chodzi o jakies super niezawodnosci w niskich temp. tylko o max prad rozruchu.Eskapada pisze:wydaje mi sie alternator o wiekszej wydajnosci jakies mega akumulatory -żelowe ( bo chyba o takich mowa) to kolejy krok w tuningu...kolega ma Isuzu wiec mega zmoty pewnie nie bedzie robił która miała by brać udział w przeprawókach gdzie sie trzeba łinczować na czas .....do normalnej w topy starczy normlany akumulator a alternator na pewno doładuje go.
Ważniejsze od alternatora jest wyłącznik masy ..coby w razie W nie zjarało instalacji. O tym ze wyciagraka lubi czasem przez noc rozładować aku nie wspomnę ( np po tym jak lekko zamoknie)
Dla wincha 9500 - 11000 to najlepiej zeby mial min 650A rozruchu.
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
..lub czasopisma
nie każde ostrze ma zbrocze, każde zaś może być zbroczone
gdybym tak napisał "spadaj" (ale oczywiście nie śmiem) to było by chyba to forum, no bo o padakach, czyż nie ?
nadto coś Waść wiesz, ale to nie w tym kościele surmy grają:
zbrocze nie stanowi części ostrza, choć leży czasem w jego sąsiedztwie. zbrocze moze być zlokalizowane nieco piniżej częsci zastawy, a nieco powyżej sztychu i kończy się często u podstawy młotka, jeśłi idzie o szablę, polską zresztą.
zbrocze zaś to niewątpliwie część głowni.
pozdrawiam ..
nie każde ostrze ma zbrocze, każde zaś może być zbroczone

gdybym tak napisał "spadaj" (ale oczywiście nie śmiem) to było by chyba to forum, no bo o padakach, czyż nie ?

nadto coś Waść wiesz, ale to nie w tym kościele surmy grają:
zbrocze nie stanowi części ostrza, choć leży czasem w jego sąsiedztwie. zbrocze moze być zlokalizowane nieco piniżej częsci zastawy, a nieco powyżej sztychu i kończy się często u podstawy młotka, jeśłi idzie o szablę, polską zresztą.
zbrocze zaś to niewątpliwie część głowni.
pozdrawiam ..
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
Dzięki panowie za bardzo istotne informacje. Ja mam akumlatorek 720 AH, gdyż miałem 2 miechy temu BMW diesla i stwierdziłęm że nie będe sprzedawać z nowym akumlatorem.
A wyciągarka będzie mi służyć do wyciągania sie tam gfdzie wichne lub utopie.
A wyciągarka będzie mi służyć do wyciągania sie tam gfdzie wichne lub utopie.
Trooper 2.6MPI - 33" a'la SIMEX
BMW 320D
BMW 320D