Czy ktoś miał doświadczenie z taką wyciągarką
Moderator: Misiek Bielsko
Po dokładnym przeczytaniu tekstu dowiemy się że Dakarwinch ma serwis , ma roczną gwarancje . Poza tym jest na rynku w Polsce troche dłużej niż T-mix ....a poza tym jest dziełem tych samych fachowców z dalekiego wschodu ale pod inną nazwą ....różnica...cena . A winda daje rade mam już ponad dwa lata w parchu i nie narzekam .maja serwis

bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!
ta wyciągarkom mówię nie ale do majstrowania trasy expedycji potrzebne to świństwo
na imprezy będę śmigał swoim staryn dobrym jimim bez
duszenie guzika i ciągniecie sie na drucie to watpliwa przyjemnosc ale przydatna jak jestes sam daleko od domu i trzeba sie przepychac
życie zmusiło ale na imprezkach zawsze bedę wyczynowcem 

bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...
rtrwoga pisze:ta wyciągarkom mówię nie ale do majstrowania trasy expedycji potrzebne to świństwona imprezy będę śmigał swoim staryn dobrym jimim bez
duszenie guzika i ciągniecie sie na drucie to watpliwa przyjemnosc ale przydatna jak jestes sam daleko od domu i trzeba sie przepychac
życie zmusiło ale na imprezkach zawsze bedę wyczynowcem

Re: Czy ktoś miał doświadczenie z taką wyciągarką
mam taka, ale 12500 czyli cos kolo 5.5 tony.
Sprawuje sie niezle, raz ja uszkodzilem przez swoja glupote

lina jest obrzydliwie twarda, wszystkie lelemnty chromowe szybko koroduja, o rolkach nie mowie bo to rzecz oczywista.
generalnie jestem zadowolony-orpocz tego, ze rzezi jak jakis zdechlak chory na pluca

masz blisko, wpadnij i obadaj jak chcesz.
aha-serwisu faktycznie do tego nie ma

.A próbował kolega dzwonić na telefon podany w karcie gwarancyjnejaha-serwisu faktycznie do tego nie ma

dokładnie mam taką samą już chyba ponad rok.
trochę słabawa jak na moje potrzeby więc już niedługo nie będzie tą jedyną
wy chyba nie wierzycie że przy jakiejś kolwiek windzie istnieje pojęcie serwisu
wszystko co wniej pada to i tak będzie wasza wina.
ja z własnej głupity rozwaliłem tylko przekaźnik a reszta jeszcze sobie radzi.
warto ją co jakiś czas rozebrać nie jest trudno ani nie wymaga dziwnych narzędzi a warto mi się sypły podkładki (chyba były z krygielitu,do wiele z nich nie zostało) i winda zaczeła powoli umierać myślałem że to silnik padł a to się przekładnia tymi podkładkami zapchała i nie chciała się obrócić.
po wywaleniu całego syfu ze środka zapakowałem nowy smar i poskładałem na luźno bez podkładek.
z obserwacji po modyfikacji "podkładkowej" winda chodzi dużo szybciej ale czasami hamulec działa z opuźnieniem prawdopodobnie z powodu zbyt dużych luzów w przekładni ale ogólnie się zatrzymuje można się dalej na niej opuszczać.
trochę słabawa jak na moje potrzeby więc już niedługo nie będzie tą jedyną

wy chyba nie wierzycie że przy jakiejś kolwiek windzie istnieje pojęcie serwisu

wszystko co wniej pada to i tak będzie wasza wina.
ja z własnej głupity rozwaliłem tylko przekaźnik a reszta jeszcze sobie radzi.
warto ją co jakiś czas rozebrać nie jest trudno ani nie wymaga dziwnych narzędzi a warto mi się sypły podkładki (chyba były z krygielitu,do wiele z nich nie zostało) i winda zaczeła powoli umierać myślałem że to silnik padł a to się przekładnia tymi podkładkami zapchała i nie chciała się obrócić.
po wywaleniu całego syfu ze środka zapakowałem nowy smar i poskładałem na luźno bez podkładek.
z obserwacji po modyfikacji "podkładkowej" winda chodzi dużo szybciej ale czasami hamulec działa z opuźnieniem prawdopodobnie z powodu zbyt dużych luzów w przekładni ale ogólnie się zatrzymuje można się dalej na niej opuszczać.
Kra kra kra ........no i padł mnie hamulec w moim dakarku 9500
.....i nie ma zbytnio na stanie .......a faktycznie w monthanie są montowane inne hamulce(na wałeczkach) a mój jest na jakiś sprężynkach.......może ma ktoś z kolegów jakiś spolony klamot dakara to z chęcią bym odkupił hamulec