nie omieszkalem tak wlasnie zrobic...
zadzwonilem pod numer 0-22-813-75-11 w pierwszej kolejnosci

zostalem skierowany do "serwisanta"
ktory uprzejmie poinformowal mnie, ze czesci kupic nie mozna bo taka jest polityka w tym zakresie - ale jak najbardziej moge serwisowac (nie mam nic do czlowieka - zreszta bardzo sympatycznego - bo co on moze)
jestem w stanie zrozumiec, ze na gwarancji to ja musze zwijarkę "serwisowac" - choc tez nie do konca, bo moze mam w d.upie gwarancje, moje prawo w koncu
- ale zebym nie mogl kupic czesci
zatem, jako prosty uzywtkownik nasuwaja mi sie nastepujace wyjasnienia:
WYJASNIENIE 1 - nie ma czesci zamiennych na rynku, powod jest dla mnie wtornie istotny (czy to jest plajta wytworcy, czy to ject niemoc importera - dla uzytkownika jest sygnal prosty - nie ma czesci!)
Ergo - nie kupuje juz drugiego T-Maxa, a na chwile obecna odradzam jego zakup potencjalnym chetnym
WYJASNIENIE 2 - nie ma czesci, bo producent, importer, sprzedawca (niepotrzebne skreslic) prowadzi jakas chorą, niezrozumiała politykę uniemożliwiającą zakup czesci zamiennych!
Ergo - nie kupuje juz drugiego T-Maxa, a na chwile obecna odradzam jego zakup potencjalnym chetnym
WYJASNIENIE 3 - jestem pacan i wymagam zbyt wiele od raczkujacego rynku akcesoriow offroadowych w polsce
pozdrawiam niezmiennie posiadajac nadzieje, ze moj t-max nie bedzie ulegal awariom
(a wlasciwie to raczej nie bede go uzywal, bo jakosc uzytych materialow nie napawa mnie przesadnym optymizmem:) )
seb