hi-lift
Moderator: Misiek Bielsko
hi-lift
Witam
Wyczytałem gdzieś „ Jeśli nie mamy wyciągarki to możemy użyć kirfora czy hi-lifta (wyciąganie ręczne).” i nasunęły mi się pewne pytania:
- Jak takiego np. HL-485 czy HL-605 użyć jako w wyciągarki ręcznej, czyli w jaki sposób zamocować do tego liny?
- Jaka będzie jego siła uciągu i ile wytrzymają elementy konstrukcji, do których zaczepia się liny.
Wyczytałem gdzieś „ Jeśli nie mamy wyciągarki to możemy użyć kirfora czy hi-lifta (wyciąganie ręczne).” i nasunęły mi się pewne pytania:
- Jak takiego np. HL-485 czy HL-605 użyć jako w wyciągarki ręcznej, czyli w jaki sposób zamocować do tego liny?
- Jaka będzie jego siła uciągu i ile wytrzymają elementy konstrukcji, do których zaczepia się liny.
- Altegradius
- Kontaktowanie:
i wszystko jasnemariusz.m pisze:..nie posiadam jeszcze zadnego lifta..

jak zanabędziesz to zobaczysz jak tego używać jako wyciagarki gdy bedziesz w potrzebie.. ma specjalne miejsca do zapiecia lin/lancuchów.. a jak dokupisz odpowiednią taśmę to i szybciej będzie szło..
jednakże tirfor jest silniejszy i skuteczniejszy o wiele.. z tym że tirforkiem autka do góry na bagienku nie podniesiesz..
przyczajony Uaz, ukryty mercedes 
GG 141-99-54

GG 141-99-54
A ja se kupiłem taką że mam 15 meterków. Ale torba z tirforem i liną dosyć sobie waży tyle że wychodze z założenia że niski nie znaczy słaby kurcokpiotr_z pisze:ja tam mam pomaranczowy, a do wyciagania mam tirforka z 13 metrami linki staloweczkiWiechu pisze:może być też czerwony i bardziej czerwonypiotr_z pisze: a jakiego lifta kolega posiada? bo np. zolty jest inny niz czerwony

kiedyś VITA 2.0V6, Samuraj Coil - teraz Hyundai Terracan 2.9 32 MT, 31AT
ale ja mam jeszcze w odwodzie 26 metrow liny o srednicy 4 cm, to tak na wypadek jakby ktos drzewa po zlosci dalej posadzilmdeja pisze:A ja se kupiłem taką że mam 15 meterków. Ale torba z tirforem i liną dosyć sobie waży tyle że wychodze z założenia że niski nie znaczy słaby kurcokpiotr_z pisze:ja tam mam pomaranczowy, a do wyciagania mam tirforka z 13 metrami linki staloweczkiWiechu pisze: może być też czerwony i bardziej czerwony

Nie udźwigu ale uciągu . Przy samuraju jest się co namachać . Czasami we dwuch trzeba rurę ciągnąć a dwu tonowego samemu bardzo ciężko .Mroczny pisze:mniemam, ze 1.6 tony udźwigu?
jeśli tak to wystarczy
Po pierwszym użyciu stwierdziłem że musi być elektryk .
I o co w tym wszystkim chodzi?
tel 518-554-198
tel 518-554-198
Mówisz? Ja Vitare Longa na rurce 1 metr ciągne sam.mm25mys pisze:Nie udźwigu ale uciągu . Przy samuraju jest się co namachać . Czasami we dwuch trzeba rurę ciągnąć a dwu tonowego samemu bardzo ciężko .Mroczny pisze:mniemam, ze 1.6 tony udźwigu?
jeśli tak to wystarczy
Lina 15 troche długa - ale jak się ją rozsądnie zwija to nie jest taki problem. A czasem brakuje tyci tyci metrów

kiedyś VITA 2.0V6, Samuraj Coil - teraz Hyundai Terracan 2.9 32 MT, 31AT
z tą wyciągarką to uważajcie wczoraj swoje auto chciałem wyciągnąć za pomocą hi lifta. naprężenie liny i zamiast efektu w postaci ruchu auta tak się lina naprężyła, że w podnośniku"wyciągarce ręcznej" śruby pościnało.
Huk i hi lift na trzy części się rozleciał. Dobrze że nic się nikomu nie stało, bo we dwóch ciągneliśmyza wajchę.
Huk i hi lift na trzy części się rozleciał. Dobrze że nic się nikomu nie stało, bo we dwóch ciągneliśmyza wajchę.
chodziło o tirforamm25mys pisze:Nie udźwigu ale uciągu . Przy samuraju jest się co namachać . Czasami we dwuch trzeba rurę ciągnąć a dwu tonowego samemu bardzo ciężko .Mroczny pisze:mniemam, ze 1.6 tony udźwigu?
jeśli tak to wystarczy
a tam podany jest uciąg pionowy czyli udźwig - mowa o tych najpoplularniejszych 1.6 tony
a ciągnięcie auta wklejnego po klamki pod górę - masz opory zbliżone do podnoszenia