Co myślicie o Monthanie???
Moderator: Misiek Bielsko
Co myślicie o Monthanie???
Witam panowie... Co myślicie aby to długiego Patrola GR'a założyć największa Monthane?? Link macie poniżej... Bo zastanawiałem się nad Warn'em "terkotką", ale zrozumiałem że wydanie koło 10000 tysięcy na wyciągarkę którą i tak będe na rajdy plombował jest głupie. Może wiecie jak się zachowuje ta Monthana w Patrolach??? Proszę o radę....
http://www.expedycja.pl/?section=9&showProduct=15
http://www.expedycja.pl/?section=9&showProduct=15
Super Patrol Super 
Blue Jimny 1.3

Blue Jimny 1.3

Re: Co myślicie o Monthanie???
Nie kumam?Szupryk46 pisze:wyciągarkę którą i tak będe na rajdy plombował jest głupie.

Bo prawdopodobnie na rajdach jeździ w wyczynie a poza sam i zawsze masz jakąś asekurację w postaci wyciągarki.LR_Olek pisze:Nie kumam?Szupryk46 pisze:wyciągarkę którą i tak będe na rajdy plombował jest głupie.Czy jesli wyciagarka jest tansza to nie trzba jej plombowac? Dlaczego w ogole chcesz plombowac wyciagarke na rajdy?
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Po prostu na wielu rajdach aby wyrównac szanse kierowców są plombowane wyciągarki, nie wolno ich używać. A cp dp montany czy tez monthany sie nie wypowiem, bo znowu dostanę ostrzeżenie. 

tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
zibi hienuje wiec nie moze.
ja niczym nie chandluje wiec ci poradze poczytac forum
ogolnie jest tak ze montana czy escape czy jakby to kto se nazwal to ta sama chinska wyciagarka tylko ze z inna naklejka.
kupno Montany ma jeden plus , bo masz zapewniony serwis, co podejrzewam ze u wiekszosci sprzedawcow z np. allegro nie wystepuje.
Lub wystepuje po sciagnieciu i dlugim czasie oczekiwania.
wg mnie najlepiej kupic warna xp w stanach .
ogolnie jest tak ze montana czy escape czy jakby to kto se nazwal to ta sama chinska wyciagarka tylko ze z inna naklejka.
kupno Montany ma jeden plus , bo masz zapewniony serwis, co podejrzewam ze u wiekszosci sprzedawcow z np. allegro nie wystepuje.
czytałem, ale liczyłem raczej na jakiś "pikantny szczegół"Drako pisze:zibi hienuje wiec nie moze.

a co do warna to pewnie jak będe juz coś motał to mechanika. Mam to szczęście że u mnie jest jak wmiare prosto zrobić pto.
- Michał...G
-
Też tego nie rozumiemSzupryk46 pisze: na wyciągarkę którą i tak będe na rajdy plombował jest głupie.

gg7764250
Honker 2,9Tdi
LR Discovery 300TDi
Honker 2,9Tdi
LR Discovery 300TDi
jasne, Drako, wypowiadać się nie mogę, ale dokłądnie masz we wszystkim rację. Michał - no cuz, nie zawsze jest podział na auta z wyciągarką i bez a raczej rzadko jest to spotykane. Dlatego plombują.
tel. 509700949
No wlasnieMichał...G pisze:Też tego nie rozumiemSzupryk46 pisze: na wyciągarkę którą i tak będe na rajdy plombował jest głupie.po co mieć wyciągrke jechać na rajd startować w klasie bez wyciągarki i plombować ją i po wklejeniu machać tirforem
To już nie lepeiej startowac w klasie z wyciągarkami

Nie dziwcie się tak, nie dziwcie bo tą, no, jak jej tam zostaniecie..LR_Olek pisze:No wlasnieMichał...G pisze:Też tego nie rozumiemSzupryk46 pisze: na wyciągarkę którą i tak będe na rajdy plombował jest głupie.po co mieć wyciągrke jechać na rajd startować w klasie bez wyciągarki i plombować ją i po wklejeniu machać tirforem
To już nie lepeiej startowac w klasie z wyciągarkami
Na Łemkowiadę czy Kozackie Wertepy przydaje się wyciągarka,
Na rajd przeprawowy w klasie wyczynowej z wyciagarką jak najbardziej a tam gdzie takiej klasy nie ma, to się plombuje.
Jakoś nie mam ochoty rywalizować w klasie extremalnej z kawałkiem UAZ'a (z trzema wyciągarkami) i przywiezionego na lawecie..
Plombowanie jest prostsze od jej demontowania.
no

Jak to mówią: z każdym dniem nieuchronnie wzrasta liczba osób, które mogą mnie pocałować w dupę
Jak jedziesz na cisnieniu dla pieczatek,to tak.Gniesio pisze:No nie wiempojedzcie sobie np. na kaszubie. Tam macie klase wyczynowa i extremalna. Wystartuj sobie slabo przygotowanym patrolem w klasie extremalnej to zobaczymy ile zrobisz pieczątek z tą WYCIĄGRAKĄ
A jak jedziesz tylko by byl fun,to masz w dupie pieczatki i jedziesz jak chcesz...i nie plombujesz wyciagarki.
Dobre pieczątki nie są złe..LR_Olek pisze:Jak jedziesz na cisnieniu dla pieczatek,to tak.
A jak jedziesz tylko by byl fun,to masz w dupie pieczatki i jedziesz jak chcesz...i nie plombujesz wyciagarki.

Dla towarzystwa to jadę np. na Kozackie a na przeprawówkę z pieczątkami jadę dla sportowej rywalizacji. Jest klasa extrem, wyczynowa, turystyczn czy grilowa, dla każdego to co lubi wogóle lub w tym momencie.
A ciśnienie ? Dobre ciśnienie nie jest złe..

Jak to mówią: z każdym dniem nieuchronnie wzrasta liczba osób, które mogą mnie pocałować w dupę
Cisnienie mozna miec w kazdej grupiezbig pisze:Dobre pieczątki nie są złe..LR_Olek pisze:Jak jedziesz na cisnieniu dla pieczatek,to tak.
A jak jedziesz tylko by byl fun,to masz w dupie pieczatki i jedziesz jak chcesz...i nie plombujesz wyciagarki.![]()
Dla towarzystwa to jadę np. na Kozackie a na przeprawówkę z pieczątkami jadę dla sportowej rywalizacji. Jest klasa extrem, wyczynowa, turystyczn czy grilowa, dla każdego to co lubi wogóle lub w tym momencie.
A ciśnienie ? Dobre ciśnienie nie jest złe..

LR_Olek pisze:
Cisnienie mozna miec w kazdej grupiei bez wzgledu na posiadany sprzet

http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
nabyć tirfora za złotych dwieście
potrenować jazde z trenerem... bo po drugim uzyciu tirfora bedziesz tak jeździł zeby sie nie zakopywać wiec trening odpowiedni, bólem mięśni powodowany
Po kilku miesiacach kupic sobie winde, w zaleznosci od potrzeb, albo tańszą do lajtowego wyciagania, albo mechanika do hardcorowej jazdy...
A potem i tak ci powiedzą że po załozeniu windy przestałeś myslec jeżdząć
Ale przynajmniej bedziesz miał ten okres swiadomego myslącego jeżdzenia na ktory bedziesz mógł sie powołać od czasu do czasu kiedy krytyka wzrośnie ;D Bo winda rozleniwia, potwornie
potrenować jazde z trenerem... bo po drugim uzyciu tirfora bedziesz tak jeździł zeby sie nie zakopywać wiec trening odpowiedni, bólem mięśni powodowany

Po kilku miesiacach kupic sobie winde, w zaleznosci od potrzeb, albo tańszą do lajtowego wyciagania, albo mechanika do hardcorowej jazdy...
A potem i tak ci powiedzą że po załozeniu windy przestałeś myslec jeżdząć

Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
Krecik pisze:nabyć tirfora za złotych dwieście
A potem i tak ci powiedzą że po załozeniu windy przestałeś myslec jeżdząćAle przynajmniej bedziesz miał ten okres swiadomego myslącego jeżdzenia na ktory bedziesz mógł sie powołać od czasu do czasu kiedy krytyka wzrośnie ;D Bo winda rozleniwia, potwornie
Ojjj tak to prawda

Nissan Patrol GR 94r.2.8TD, +2, 36 simex, Hydromega winch...