Wyciągarka od STARA do PATROLA 2,8TD
Moderator: Misiek Bielsko
- Jakub PAJERO 2.5TD
Wyciągarka od STARA do PATROLA 2,8TD
Czy wyciągarka od stara do patrola 2,8TD będzie dobra oczywiście na przód i tył??
K 260 2,8TD na Sprężynkach oraz Y60 2,8TD Long
- janusz k160
-
Re: Wyciągarka od STARA do PATROLA 2,8TD
Jedyne rozsądne miejsce mocowania jej to tył na pace / pod paką ale też tył. Jak masz auto tylko do terenu i nie potrzebujesz przestrzeni bagażowej to próbuj (wykonalne to jest ). Rewizja z tyłu na pace musi być w razie zakleszczenia linyJakub PAJERO 2.5TD pisze:Czy wyciągarka od stara do patrola 2,8TD będzie dobra oczywiście na przód i tył??

cześć!, możecie mi doradzić jaką wciągarke kupić do GR-ata? postanowiłem kupić elektryczną tylko nie wiem jakiej firmy i jaki uciąg udźwig, jaki musi mieć minimalne parametry potrzebuje coś najtańszego do patrola. Ogólnie wygląda to tak że nie będzie często używana , nie jezdżę na rajdy nie mam zamiaru brać udziału w jakiś przeprawówkach (chyba) ale czasem jeżdżę gdzieś sam i nie moge liczyc na pomoc innych i taka wciągarka by mi się przydała ile kasy trzeba wyrzucić na taką wciągarke i co najlepiej kupić ?
tirfor...tani, niezawodny, mobilny,ruski, napędza go elektro mechanika twoich mięśnipirelli pisze:cześć!, możecie mi doradzić jaką wciągarke kupić do GR-ata? postanowiłem kupić elektryczną tylko nie wiem jakiej firmy i jaki uciąg udźwig, jaki musi mieć minimalne parametry potrzebuje coś najtańszego do patrola. Ogólnie wygląda to tak że nie będzie często używana , nie jezdżę na rajdy nie mam zamiaru brać udziału w jakiś przeprawówkach (chyba) ale czasem jeżdżę gdzieś sam i nie moge liczyc na pomoc innych i taka wciągarka by mi się przydała ile kasy trzeba wyrzucić na taką wciągarke i co najlepiej kupić ?

SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos
- Damian
-
- Kontaktowanie:
starowski mechanik staje się powoli polskim lokalnym standardemJakub PAJERO 2.5TD pisze:Czy wyciągarka od stara do patrola 2,8TD będzie dobra oczywiście na przód i tył??

jedyne sensowne miejsce to na pace, jak najbliżej środka samochodu. Ale konia z rzędem temu kto zrobi/zrobił to dobrze i nie ma problemów z zakleszczaniem się liny gdzieś po drodze. To słaby punkt mechaników starowskich niestety.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Problemy z zakleszczaniem ? Waćpan raczy zartowac...Damian pisze:starowski mechanik staje się powoli polskim lokalnym standardemJakub PAJERO 2.5TD pisze:Czy wyciągarka od stara do patrola 2,8TD będzie dobra oczywiście na przód i tył??
jedyne sensowne miejsce to na pace, jak najbliżej środka samochodu. Ale konia z rzędem temu kto zrobi/zrobił to dobrze i nie ma problemów z zakleszczaniem się liny gdzieś po drodze. To słaby punkt mechaników starowskich niestety.
nie wieksze problemy niż zakleszczanie sie liny w elektryku
Jak dobrze zrobione prowadzenie liny i zabezpieczenie zaby z bębna nie spadała przy swobodnym rozwijaniu (ot, taka roznica jak masz 30 metrów kabla na elektryku albo 60-70 na mechaniku)

U Ciebie tez sie zacznie kleszczyc, jak tylko lina popracuje

To gdzie po tego konia z rzędem moge kuriera posłać ?
Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Praktykiem mechaników nie jestem, dlatego też moja opinia wychodzi z obserwacji i wieści ludowych 
Nie mów że nie miałeś problemów z zakleszczaniem się liny, bo sam byłem świadkiem
Również Kesalowi w dysko się pięknie kiedyś zakleszczyło jak mnie targał. I komuś tam, i komuś...było tego trochę.
Napisałeś "jak dobrze zrobione i zabezpieczone" - no właśnie!
BTW, to mi się w sobotę też zakleszczyła, ale w trochę innych okolicznościach - długie targanie na całej długości liny i brak pomocy ze strony pilota. Zdjęcia wolał robić
A konia dam jak Ci się będzie należał
Przytargam za uzdę i przywiążę postronkiem do łolło na mysiej 

Nie mów że nie miałeś problemów z zakleszczaniem się liny, bo sam byłem świadkiem

Napisałeś "jak dobrze zrobione i zabezpieczone" - no właśnie!
BTW, to mi się w sobotę też zakleszczyła, ale w trochę innych okolicznościach - długie targanie na całej długości liny i brak pomocy ze strony pilota. Zdjęcia wolał robić

A konia dam jak Ci się będzie należał

LR
LR
Mój drogi przyjacielu, określ że sie w ktorym miejscu zakleszczanie chodzi ci po głowie
'po drodze' czyli od bębna do rolek z przodu autka
czy na bębnie...
bo na bębnie lina sie kleszczyła, kleszczy, i kleszczc będzie
Mi, tobie, i wszystkim innym
w kazdej wyciągarce
za wyjątkiem tirfora, bo bębna nie ma ;D
natomiast 'po drodze' to sie u mnie jeszcze nie zakleszczyła ani razu
'po drodze' czyli od bębna do rolek z przodu autka
czy na bębnie...
bo na bębnie lina sie kleszczyła, kleszczy, i kleszczc będzie
Mi, tobie, i wszystkim innym
w kazdej wyciągarce

natomiast 'po drodze' to sie u mnie jeszcze nie zakleszczyła ani razu

Krzysiek
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Łaskawco 
Po drodze! Bęben to bęben o tak samo się kręci u cie jak i u mie
Pamiętasz kosiakową imprezę w kwietniu w ok. Serocka? Na próbie na której stałem jako obsługa coś Ci się zacięło po drodze. A na zmocie wiosennej to waść problemów nie miał?

Pamiętasz kosiakową imprezę w kwietniu w ok. Serocka? Na próbie na której stałem jako obsługa coś Ci się zacięło po drodze. A na zmocie wiosennej to waść problemów nie miał?
LR
LR
nie po drodze, na bębnie wlasnieDamian pisze:Łaskawco
stałem jako obsługa coś Ci się zacięło po drodze. A na zmocie wiosennej to waść problemów nie miał?
a na zmocie nie bylo problemow

wiec nie uogolniaj

Krzysiek
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Jakub, a masz pomysł na PTO? Bo raczej to bym uznał za główny problem do pokonania.Jakub PAJERO 2.5TD pisze:Czy wyciągarka od stara do patrola 2,8TD będzie dobra oczywiście na przód i tył??
LR
LR