Jak dobrac wyciagarke?
Moderator: Misiek Bielsko
- Pawelec_wawa
-
- Kontaktowanie:
Jak dobrac wyciagarke?
Witam,
jak dobrac wyciagarke a raczej jakiej mocy i jaki udzwig powinna byc?
masa auta x 2 a moze 3?
jak dobrac wyciagarke a raczej jakiej mocy i jaki udzwig powinna byc?
masa auta x 2 a moze 3?
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Wołek, podeślij mi na maila damian.pomaski@bsb.pl jakieś fotki, bo widzę że postępy robisz w motaniu ferki. Chyba masz najbardziej zmotaną w Polsce ferkę, a na pewno na tym forum 
Podeslij, bo jak wiesz mam sentyment do tego piździółka

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Dzięki za słowa uznaniaDamian pisze:Wołek, podeślij mi na maila damian.pomaski@bsb.pl jakieś fotki, bo widzę że postępy robisz w motaniu ferki. Chyba masz najbardziej zmotaną w Polsce ferkę, a na pewno na tym forum

Nie ma sprawy - coś wybiorę ciekawego
Disco 3,9V8
- Pawelec_wawa
-
- Kontaktowanie:
Wołek, jak masz taka zmote to ja tez poprosze foty na pawel.niemira@gmail.com 
Colorado, pogadamy o tych wyciagarkach bo moze bede mial cos w dobrej cenie a jak lykniemy dwie to bedzie jeszcze taniej

Colorado, pogadamy o tych wyciagarkach bo moze bede mial cos w dobrej cenie a jak lykniemy dwie to bedzie jeszcze taniej

Nie nazwał bym jej "aż taką zmotą". Trochę liftu, opony i wyciągarka. Ot co... Najważniejsze, że nieźle robiPawelec_wawa pisze:Wołek, jak masz taka zmote to ja tez poprosze foty na pawel.niemira@gmail.com![]()

Disco 3,9V8
To zalezy od tego jakiej firmy 
Jak Chińczyk to conajmniej 12.500
Jak warn to od 9000 w góre
Ja w G miałem T-Maxa 12.500 i Warna 8000 (zamiennie na jednym rajdzie jedno, na drugim rajdzie drugie) - jedno i drugie z tyłu, nie było jakiejs dużej róznicy
no , moze troche mniej wnętrznosci bolały jak sie ciągnąlem warnem. I tu i tu bloczek potrzebny w tych samych momentach 

Jak Chińczyk to conajmniej 12.500
Jak warn to od 9000 w góre
Ja w G miałem T-Maxa 12.500 i Warna 8000 (zamiennie na jednym rajdzie jedno, na drugim rajdzie drugie) - jedno i drugie z tyłu, nie było jakiejs dużej róznicy

Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
Mądrość przez Waćpana przemawiaColorado pisze:Tak sie tylko zastanawiam... Napalilem sie na wincha ale.. Czy z moimi umiejetnosciami to jest dobry pomysl? Bo zamiast uczyc sie jak pojechac na kolach, bede podpinal winde i tyle...![]()

I to żadko spotykana:)
Tirfor na początek jest doskonałym rozwiązaniem, tresura bólem, po czwartym wyciąganiu trzy razy pomyslisz jak zrobić próbe bez koniecznosci uzywania wyciagarki...ręcznej

Choc, winda sprawia że o dziwo, auto wraca z extremy mniej zajechane niż jadąc w wyczynie gdzie wiele miejsc robis sie siłowo - 100 metrów rozpędu i doleciec jak najdalej (przy okazji urywając pare rzeczy) ze względu na niechęć do używania wyciagarki

I czasam narod sie dziwi czemu extrem dojezdza do próby i nawet nie badając zbyt intensywnie (bo odrazu widac ze jedyne co sie zrobi to rozryje bardziej i wtopi głebiej) czepia wyciagarke i jedzie na łinczu. Ot, inna troche technika pokonywania prób

Krzysiek
właśnie rozpoczołem tą tresuręKrecik pisze:
Tirfor na początek jest doskonałym rozwiązaniem, tresura bólem, po czwartym wyciąganiu trzy razy pomyslisz jak zrobić próbe bez koniecznosci uzywania wyciagarki...ręcznejTo procentuje, potem mając windy nie używasz ich wiecej niż potrzeba.

SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos
Dokładnie tak - lepiej pojeździć na początek bez wincha i nauczyć się kombinować...Colorado pisze:Tak sie tylko zastanawiam... Napalilem sie na wincha ale.. Czy z moimi umiejetnosciami to jest dobry pomysl? Bo zamiast uczyc sie jak pojechac na kolach, bede podpinal winde i tyle...![]()
Aczkolwiek czasami winch może się przydać nawet w bardzo wydawałoby się prozaicznych okolicznościach, nie mówiąc już o udzielaniu pomocy innym, wklejonym...

Disco 3,9V8