Wyciągarka STAR - gdzie kupic?
Moderator: Misiek Bielsko
Wyciągarka STAR - gdzie kupic?
Witam,
Pytanie jak w temacie - gdzie mozna kupic mechanika od Stara? ktos poratuje jakims kontaktem?
Poszukuje ale jakos nie moge znalezc...
Pytanie jak w temacie - gdzie mozna kupic mechanika od Stara? ktos poratuje jakims kontaktem?
Poszukuje ale jakos nie moge znalezc...
- janusz k160
-
Homikk z podkarpacia ma odciętego mechanika ze zderzakie.. Ogłądałem-prawie nówka ( w każdym bądź razie nic nie ciągała-była na starze tzw zabezb. techn.-w razie czego miał być uruchomiony i jechać). Nie kupiłem jej z prostego powodu-musiałbym podłogę z tyłu rujnować a auto służy do jazdy na co dzień. Zakładam więc elektryka. Sprawdż giełdę. Pozdrawiam
Dzieki - sprawdze Homika - na gieldzie nic nie ma ale mam dwa namiary....
Ale... no wlasnie - napadly mnie dylematy..... generalnie chcialem wsadzic ta wyciagarke za przednie fotele - coby obslugiwala przod i tyl.. tyle ze strasza wszyscy mechanikiem ze jak cos pojdzie nie tak to zdemoluje auto
wiec sam juz nie wiem.....
Ale... no wlasnie - napadly mnie dylematy..... generalnie chcialem wsadzic ta wyciagarke za przednie fotele - coby obslugiwala przod i tyl.. tyle ze strasza wszyscy mechanikiem ze jak cos pojdzie nie tak to zdemoluje auto

jaki koscian??McGary pisze:W Kościanie jest złomowisko pojazdów wojskowych (byłem w sobotę i mieli kilka wyciągarek z linami) Niestety trzeba sobie samemu wymontować i niewiem, za ile by sprzedali.
w lubuskim?
mam juz jedna ale potrzebuje jeszcze jedna.
masz jakies dokladniejsze info, jak ja zn tamtad wyrwac, nr telefonu

http://moto.allegro.pl/item131871992_wc ... garka.html
a wsadzal juz ktos taka winde ?
zawszae se wsadza z 660 ( sam taka mam ) a czy ktos juz probowal taka z 266 ? np po odcieciu prawej strony ,
tam tez jest silmak ? czy jest to zbudowane jak np dyfer ?
a wsadzal juz ktos taka winde ?
zawszae se wsadza z 660 ( sam taka mam ) a czy ktos juz probowal taka z 266 ? np po odcieciu prawej strony ,
tam tez jest silmak ? czy jest to zbudowane jak np dyfer ?
Wedlug mnier ta od 266 to pomylka w terenowce. Za szeroka a zwezic trudno (jak zwezanie mostu), odciac jedna strone tez nie bardzo bo jak potem zamocowac stabilnie kiedy beben podparty tylko z jednej strony? Poza tym beben waski i duzej srednicy - trudny do upchniecia, jest niesamohamowna i skomplikowana w srodku (pierwszy stopien stozkowy a potem planeta) w porownaniu do tej z 660. jako ciekawostke podam ze byly tez jej wersje dwubebnowe do podwozi podpontonowych (podobnie jak w 660). taka z dwoma bebnami moznaby zamontowac w bagazniku, bebny wystawic przez tylne okna na boki i ciagnac sie ze hej
na dwoch linach jak kiedys lesne pragi z motowidlami do zaladunku za kabina. Ogolnie w terenowce wg mnie

SJ 413 '87 mota sie co nieco 

a jak to jest z tymi przełozeniami w starach? na kole glownym jedne maja 23, a inne 21, mowi wiara ze 23 tylko sie nadaje.... czy to prawda?
czy oba rodzaje sie czyms roznia zewnetrznie? ktory jest faktycznie samohamowany?
czy ten z 21 nie nadaje sie do naszych zastosowan?
no i czy winda z gaza 66 jest w zastosowaniu lepsza niz star, jej plusy minusy?-najlepiej wzgledem stara bo o tym jzu cos wiecej i szerzej wiadomo.....
czy oba rodzaje sie czyms roznia zewnetrznie? ktory jest faktycznie samohamowany?
no i czy winda z gaza 66 jest w zastosowaniu lepsza niz star, jej plusy minusy?-najlepiej wzgledem stara bo o tym jzu cos wiecej i szerzej wiadomo.....
Ten o największym przełożeniu jest samohamowny, ale wolny. Nie da się go zgrać z trakcją na kołach, bo nawet na 1 auto jedzie dużo szybciej niż zwijająca się lina (oczywiście zależy to od przełożeń w mostach i reduktorze). Z tą szybką jest lepiej, ale bez dodatkowego hamulca, 2 tonowego auta nie jest w stanie na stromej górce utrzymać. Jak by komuś zależało na szybkim a miał wolnego to mogę zrobić wymianke.Marcin pisze:a jak to jest z tymi przełozeniami w starach? na kole glownym jedne maja 23, a inne 21, mowi wiara ze 23 tylko sie nadaje.... czy to prawda?
Jednak mi się nie śpieszy...

Mam ten sam problem co w tytule. Potrzebuję wyciągarki ale mieszkam na podkarpaciu. Czy ma ktoś namiary na osobę która to posiada w moim województwie. Przeszukałem już wiele aukcji w różnych serwisach ale bez skutku. Podobno taka wyciągarka waży ponad 100kg więc sprowadzanie jej z dalszych okolic nie wchodzi w grę.
Z góry dziękuję na odpowiedz
Z góry dziękuję na odpowiedz