pomocy

elektryczne, mechaniczne i wynalazki domowej roboty...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
skorek

pomocy

Post autor: skorek » wt paź 03, 2006 4:26 pm

koledzy mam problem.kupilem wyciagarke ramsey winch przystosowana do mojego k 160 ale poprzedni wlasciciel przegrzal silnik. jest spalony wirnik. co zrobic. jest to silnik 24v. nie jest to zadna nowosc, ale jest duza, i dawala rade. niewiem gdzie to teraz naprawic????? :(
doradzcie cos?
:roll:

Awatar użytkownika
benes

Post autor: benes » wt paź 03, 2006 4:34 pm

kiedyś szukałem dla znajomego wirnik do ramseya i w internecie znajdziesz przynajmniej 3 firmy co mają cos takiego ale tanie to to nie będzie ok 1000zł przynajmniej tak było w jego wypadku (ramsey z przekłądnią ślimakową)

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » wt paź 03, 2006 5:10 pm

mozesz zobaczyc czy silniki np. z timaksa czy monthany nie przypasuja ( i trzeba tez sprawdzic przselozenie)
ostatnio widziem winde wlasnie skundlona innym silnikiem i odziwo dzialalo( byl jakis pierscien/ dystans zrobiony i chyba przelozony walek)

ale jezeli masz ufac windzie to lepiej kupic nowy org.

Awatar użytkownika
skorek

Post autor: skorek » śr paź 04, 2006 7:51 am

Drako pisze:mozesz zobaczyc czy silniki np. z timaksa czy monthany nie przypasuja ( i trzeba tez sprawdzic przselozenie)
ale jezeli masz ufac windzie to lepiej kupic nowy org.
kupilem mniejsza, silnik ma takie same mocowanie,zmienilem tylko zebatki z spalonego, ale ten silnik jest 12 v czyli duzo slabszy a ja chce ciagac nia parcha 3.3 t. docelowo zamontuje tam mechanika, ale szkoda mi ja wyrzucac. wole ja zrobic i zalozyc z tylu(jak nie zrobie podwojnego mechanika) albo wrzuce do drugiego parcha.

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » śr paź 04, 2006 9:47 am

pozorne oszczednosci wychodza duzo drozej ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyciągarki”