układacz liny
Moderator: Misiek Bielsko
układacz liny
Witam
wyciagarke montuje na pace (mechanik) i nie wiem czy bedzie mi potrzebny ukladacz liny
w archiwum wyczytalem ze to jest tylko zbedne obciazenie wystarczy umiescic przelotke jak najdalej od wyciagarki i z lina nie bedzie problemu
czy to prawda???
z gory dziekuje i pozdrawiam
wyciagarke montuje na pace (mechanik) i nie wiem czy bedzie mi potrzebny ukladacz liny
w archiwum wyczytalem ze to jest tylko zbedne obciazenie wystarczy umiescic przelotke jak najdalej od wyciagarki i z lina nie bedzie problemu
czy to prawda???
z gory dziekuje i pozdrawiam
nooo... mocujesz taki pręt z przodu auta, zeby jeszcze z metr wystawal
i odległość będzie akuratnia żeby sie lina sama ładnie układała
sucz jest za krótka niestety
a na układacz 'prawdziwy' jest za mała
wiec sie tematem nie przejmuj, i tak nic nie zadziała i bedzie sie ukladala 'jak chce'
i odległość będzie akuratnia żeby sie lina sama ładnie układała

sucz jest za krótka niestety
a na układacz 'prawdziwy' jest za mała
wiec sie tematem nie przejmuj, i tak nic nie zadziała i bedzie sie ukladala 'jak chce'
Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
- Miskiller
-
Re: układacz liny
im dalej tym lepiej... ale problem zawsze bedzie.... mniejszy ale bedzie... bez ukladacza nigdy nie ulozy sie tak jak to sobie wyobrazasz...4x4suza pisze: jak najdalej od wyciagarki i z lina nie bedzie problemu
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..
- Michał_1989
Krecik też ma na pace4x4suza pisze:KRECIK moze nie zauwazyles ale napisalem ze na pace ja 'instaluje'
wiec te twoje patenty (kasztanienie) jest zbedne![]()
![]()
pozdrawiam

Po 2 w Samuraiu i tak lina będzie sie układała jak będzie chciała jedyne co możesz zrobić to przelotkę jak najdalej... Co nie zmienia faktu że nie będzie sie ładnie układać tak czy siak
Suzuki Samurai 2.0i
/ Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 

Po 2 w Samuraiu i tak lina będzie sie układała jak będzie chciała jedyne co możesz zrobić to przelotkę jak najdalej... Co nie zmienia faktu że nie będzie sie ładnie układać tak czy siak
O tym mowie
sucz jest krótka, wiec nawet jak stara na pace wspawasz, to przelotka taka żeby cokolwiek dawała musiała by być z metr przed autem zamontowana

co ja poradze że masz matchboxa a nie samochód

Krzysiek
doczytaj dokladnie co u mnie jest zastosowane i jak dziala
też pisałem i też jest w archiwum
generalnie - zeby ci juz zaoszczędzić - docisk liny, służący do w miarę równego układania sie liny podczas zwijania luźnej.
układacz do liny, w znaczeniu układacza do liny działającego równiez pod obciążeniem, niestety waży prawie tonę i ani u mnie, ani u ciebie sie nie zmieści
rozwiązanie z oczkiem w znacznej odległosci od bębna jest najlepszym rozwiązaniem, niestety, u mnie bez porżnięcia połowy auta sie nie uda. U ciebie ze względu na wiekość pojazdu również sie raczej nie uda.
Czyli, jak powiedzialem na początku, nie przejmuj sie tematem bo rozwiązania dobrego nie ma.
też pisałem i też jest w archiwum

generalnie - zeby ci juz zaoszczędzić - docisk liny, służący do w miarę równego układania sie liny podczas zwijania luźnej.
układacz do liny, w znaczeniu układacza do liny działającego równiez pod obciążeniem, niestety waży prawie tonę i ani u mnie, ani u ciebie sie nie zmieści
rozwiązanie z oczkiem w znacznej odległosci od bębna jest najlepszym rozwiązaniem, niestety, u mnie bez porżnięcia połowy auta sie nie uda. U ciebie ze względu na wiekość pojazdu również sie raczej nie uda.
Czyli, jak powiedzialem na początku, nie przejmuj sie tematem bo rozwiązania dobrego nie ma.
Krzysiek
ooooo kolego NIE PRZEGINAJ ,jak to co ? : piernik może być w kształcie wiatraka4x4suza pisze: .... co ma piernik do wiatraka?
![]()

a tak poza tym mam to ustrojstwo i nie wiem czy pomaga czy szkodzi bo mogłbym odpowiedzieć gdybym je zdjął i porównał jak robiło prze i po .
U mnie wydaje się zbędne bo już nie raz musiałem linę ręcznie bo obcierała

Seba Lodz
MAM SYNKA
GG - 1103907
MAM SYNKA

GG - 1103907
miś, tylko ty nie zapominaj że u Ciebie najpierw była wyciągarka a potem dobudowałeś do niej reszte samochoduMiskiller pisze:no ladne cacko...4x4suza pisze:w archiwum napisales ze masz 40 cm ...my mamy cos ponad metr... nie uklada sie rewelacyjnie ale robi...
a u mnie najpierw był pojazd a potem została zabudowana wyciągarka

Krzysiek
A w uazie się mieściKrecik pisze:...
...

znalazłem kiedyś takiego uaza na alledrogo tylko nie wiem od czego to ustrojstwo

"Bo ofrojd to nie je rurka z kremem ani nie gilgotki, ostry...."
Uaz z uazowołgą a nie z andorią
Uaz z uazowołgą a nie z andorią