Warn M8000 lub Monthana 9500IBS - vitara
Moderator: Misiek Bielsko
- michal_cobra
-
Warn M8000 lub Monthana 9500IBS - vitara
Witam
Co myślicie o tych wyciągarkach do vitary? Nie w żaden extrem i nie do wyciągania Patroli lecz dla własnego użytku lub żeby inna sukę wyrwać z błota.
I czy będe musiał motać jakiś większy akumulator albo alternator?
(alternator 55Ah a akumulator 62Ah 640A od diesla o ile się nie mylę)
Warto też chyba zwrócić uwagę na ceny części wrazie awarii ?
Co myślicie o tych wyciągarkach do vitary? Nie w żaden extrem i nie do wyciągania Patroli lecz dla własnego użytku lub żeby inna sukę wyrwać z błota.
I czy będe musiał motać jakiś większy akumulator albo alternator?
(alternator 55Ah a akumulator 62Ah 640A od diesla o ile się nie mylę)
Warto też chyba zwrócić uwagę na ceny części wrazie awarii ?
michal_c ==> Vitara 1.6 8v LPG + LSD
gg 9559834; skype michal_cobra

gg 9559834; skype michal_cobra
Ja mam montanę 9500 przy LJ73 (2 tony)i jak na razie sobie chwalę( nawet jest cichsza od Tmaxa), ani razu jeszcze nie staneła, jeśli nie myślisz o extremie a raczej sporadycznym użytkowaniu w awaryjnych sytuacjach to albo chcesz mieć DOBRĄ ale drogą, czy Serdniego chinczyka ale taniego ,
Warn dobra ale droga, podobno mało awaryjna (części drogie)
Monthana tania, czy dobra to jest jeszcze mało opinii ( złych opinii raczej brak, dobre już są, sporo ludzi jeżdzi na chinolach)) ale to co mnie przekonało to to że części są o połowę tansze.
Wszystko zależy od zasobności portfela. Bardzo fajny opis i porównanie jest w jednej z Wypraw 4x4, artykuł Kylona. Łatwiej dokonać wyboru
Warn dobra ale droga, podobno mało awaryjna (części drogie)
Monthana tania, czy dobra to jest jeszcze mało opinii ( złych opinii raczej brak, dobre już są, sporo ludzi jeżdzi na chinolach)) ale to co mnie przekonało to to że części są o połowę tansze.
Wszystko zależy od zasobności portfela. Bardzo fajny opis i porównanie jest w jednej z Wypraw 4x4, artykuł Kylona. Łatwiej dokonać wyboru

Ufaj Bogu, ale Hi-lifta miej na pace.
A nie lepiej Come-Up Winch ?! pojawilo sie ich ostatnio mase w ofercie a jest to to samo co Super Winch
LC GRJ120
http://www.tlc.org.pl
http://www.tlc.org.pl
- michal_cobra
-
- michal_cobra
-
- michal_cobra
-