Wyciągarka ze zitegrowaną skrzynką przekaźników?

elektryczne, mechaniczne i wynalazki domowej roboty...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
radas

Wyciągarka ze zitegrowaną skrzynką przekaźników?

Post autor: radas » wt lis 06, 2007 8:47 am

Cześć

Ostatnio pojawiło się sporo modeli ze zintegrowaną skrzynką przekaźników, jaka jest Wasza opinia na ich temat.

I jeszcze jedno jakie jest Wasze doświadczenie z pracą wyciągarek elektrycznych w chwilowym zanurzeniu, chodzi mi o wyciagraki T-Max'a, Monthany, COME-UP'a

pozdrawiam

Ostatnio zmieniony wt lis 06, 2007 10:20 am przez radas, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeep Cherokee 4,0 '92 lift 4" & Pajero Sport 2014 "wyprawówka"

Awatar użytkownika
Stachu-80

Post autor: Stachu-80 » wt lis 06, 2007 9:45 am

Mam T-Max 11000 zdecydowałem sie na zestaw przekaźników montowany osobno na wyciagarce lub gdziekolwiek indziej. Przeważyło pare spraw.
1: Brak miejsca nad wyciagarka ( wyciagarka maksymalnie schowana pod atrapa chłodnicy)
2: Cena.
3: Mozliwoś zamoczenia przekaźników w przypadku brodzenia w wodzie mniejsza, mam je umieszczone przy chłodnicy zaraz pod maską.
4: Pilot sterujacy zamontowany na stałe w kabinie, przewody sterowania puszczone pod maska przez przegrode czolową.

Nie sprawdzałem czy wyciagarka dziala pod woda ale po wjechaniu do wody krótkim postoju i wyjechaniu nadal działa.
Zielony Hijszpan TEAM SŁAWNO 4X4

Awatar użytkownika
janusz k160

Post autor: janusz k160 » wt lis 06, 2007 7:56 pm

Superwimch 1200-sterowanie do kabiny podciągnąłem z puszki przekaźników co to zamontowana jest pod maską. Pilot kablowy można dołączyć w każdej chwili w gniazdo fabryczne. Topiona w wodzie puszka z przekaźnikami na wyciągarce to pomysł taki sobie-jak Ci je zewrze to winch robi mimo woli. Koniecznie wyłącznik prądu w wyciągarce. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
radas

Post autor: radas » śr lis 07, 2007 9:02 pm

dzięki za pomoc,pozdrawiam :)2
Jeep Cherokee 4,0 '92 lift 4" & Pajero Sport 2014 "wyprawówka"

Awatar użytkownika
janusz k160

Post autor: janusz k160 » śr lis 07, 2007 9:25 pm

Stachu-80 pisze:Nie sprawdzałem czy wyciagarka dziala pod woda ale po wjechaniu do wody krótkim postoju i wyjechaniu nadal działa.
Mam nadzieję że ją rozebrałeś i wyczyściłeś po czymś takim-inaczej bida będzie :wink:

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr lis 07, 2007 10:29 pm

janusz k160 pisze:
Stachu-80 pisze:Nie sprawdzałem czy wyciagarka dziala pod woda ale po wjechaniu do wody krótkim postoju i wyjechaniu nadal działa.
Mam nadzieję że ją rozebrałeś i wyczyściłeś po czymś takim-inaczej bida będzie :wink:
zeby tam zaraz bida..., przy takim podejsciu to co kilka dni bym musial rozbierac /kto ma na to czas?/. Wielokrotnie wyciagarka pracuje w zanurzeniu, coz zrobic..., znow sie tak nie sypia. Od 2 lat stosuje patencik, wierce dziure w obudowie silnika i zaslepiam plastykowym kolkiem od tapicerki. Co jakis czas wyciagam korek i jade z WD 40 na maxa. Popracuje troche w przod i tyl i jest OK. Od kiedy tak robie to nie rdzewieje w srodku nawet superwinch X9 w wersji slowenskiej ktory slynie z tego, ze silnik gwaltownie rdzewieje juz od spluniecia kolo auta.
W kwestii zintegrowanych... odradzam, ani sie do tego latwo dobrac w razie awarii, ani do glebszego montazu sie nie nadaje.
podzdrowka
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
janusz k160

Post autor: janusz k160 » śr lis 07, 2007 11:07 pm

Patent niezły :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyciągarki”