Chinczyki.
Moderator: Misiek Bielsko
Chinczyki.
Koledzy! Czy wyciagarki: Escape, Winch, PrimeTech, Tajfun, itd to jest jedno i to samo ? Chodzi mi o zamiennosc czesci oraz jakosc wykonania i uzyte materialy. Chodzi mi o wyciagarki 12000lbs.
Kapec, disco 300TDi '97,
No Prime Tech wydaje się solidniej wykonany i według informacji które znalazłem jest robiony w Indiach a nie w Chinach...to pewnie nie jest pocieszające za bardzo ale również ciszej pracuje od np Wincha i Escape... i Prime Tech ma silnik 6,6PS i inne przełożenia - większość ma 256 coś tam a Prim ma chyba 187 coś tam...
Zbowid

Kapec - nie użyłeś funkcji szukaj ...
Mało kto jest bardzo dokładnie odpowiedzieć na to pytanie, osobiście mam i Tajfuna i T-maxa i obie te wyciągarki wyglądając identycznie z zewnątrz znacznie różnią się technologicznie w środku. Jak to chyba C&J pisał, w Chinach jest ponad 200 fabryk produkujących wyciągarki i istnieje prawdopodobieństwo, iż przynajmniej dwa modele o różnych nazwach występujące w Polsce wyszły z jednej fabryki.
Osobista opinia - o Tajfunie zapomnij - hamulec nie wytrzymuje 1,5 tony
Mało kto jest bardzo dokładnie odpowiedzieć na to pytanie, osobiście mam i Tajfuna i T-maxa i obie te wyciągarki wyglądając identycznie z zewnątrz znacznie różnią się technologicznie w środku. Jak to chyba C&J pisał, w Chinach jest ponad 200 fabryk produkujących wyciągarki i istnieje prawdopodobieństwo, iż przynajmniej dwa modele o różnych nazwach występujące w Polsce wyszły z jednej fabryki.
Nadal ześwirowany...
Alez uzylem. o Tmaxach poczytalem, ale nie znalazlem info o PrimeTech a ta mnie chyba na razie najbardziej interesuje. Wyglada jak kazda inna ale nie chcialbym kupic wyciagarki z plastiku. A zainteresowala mnie dlatego, ze u niemcow mozna ja dostac za jakies 250 euro i to z dwuletnia gwarancja.Klamer pisze:Kapec - nie użyłeś funkcji szukaj ...
Kapec, disco 300TDi '97,
fabryk jest ok 30 , bylem wiec wiemKlamer pisze:Kapec - nie użyłeś funkcji szukaj ...

w chinach to bardzo mało popularny sport ten nasz off-road, a nawet powiem że go tam nie ma

ale zdecydowana wiekszosc to to samo ...
Seba Lodz
MAM SYNKA
GG - 1103907
MAM SYNKA

GG - 1103907
Taaa, ciekawe ile kolega Miskiller rozkręcił wyciągarek. Ja rozkręciłem ich kilkaset począwszy od warnów, ramseyów, t-maxów, monthan i innych. Prawdą jest, że w chinach jest ponad 200 fabryk wyciagarek, nie 30 ale ponad 200. Targi gdzie można zamówić wyciągarkę organizowane corocznie to ponad 300 stoisk do wyboru i koloru. Prime Tech jest robiony w chinach jeżeli chcesz dokładny adres służę radą. POza brakiem uszczelnień ( brakj simerongów w podstawachi na rączce sprzęgła) nie rózni się niczym od wymienionych kilku wyciągarek ( poza T-maxem) z tym, że nie ma silnika 6,6 km tylko 5,5, naklejka z opisem 6,6 została zamówiona przez jednego z niemieckich dystrybutorów aby lepiej sie sprzedawało ( wierz mi sprawdzone u źródła) nieprawdziwe tez sa dane o prędkości tej wyciągarki. Niemiecką gwarancję mozesz sobie do kosza wyrzucić, nie ma ona w polsce żadnego zastosowania, ,w przypadku reklamacji do niemiec musisz wyciagarkę dostarczyć na własny koszt - jak nie masz umowy to około 100euro, odsyłają równiez na twój koszt ( kolejne 80 euro).
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Yhyś...z danymi chińskich wyciągarek jest jak z danymi statystycznymi za czasów gierkaZbowid pisze:Prime Tech ma silnik 6,6PS i inne przełożenia - większość ma 256 coś tam a Prim ma chyba 187 coś tam...

Warn9500 ciągnie dużo szybciej i z dużo mniejszym wysiłkiem niż T-max 12500
A jak Prime ma silnik o mocy 6,6KM to będzie to rewelacja większa od mechaników

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
W koncu konstruktywny postZibi pisze: POza brakiem uszczelnień ( brakj simerongów w podstawachi na rączce sprzęgła) nie rózni się niczym od wymienionych kilku wyciągarek ( poza T-maxem) z tym, że nie ma silnika 6,6 km tylko 5,5, naklejka z opisem 6,6 została zamówiona przez jednego z niemieckich dystrybutorów

Tak myslalem ,ze te 6.6 HP to chwyt marketingowy a nie rzeczywistosc. I predkosc zwijania oczywiscie tez.
Widze ze na temacie sie znasz wiec poradz: jezeli nie prime to co? Oczywiscie nie mowie o markowych sprzetach, nie mam zamiaru katowac wyciagarki w extrem, ma pomoc w biedzie od czasu do czasu. T-max lepszy? Czy lepiej uzywke markowa, chociaz z takimi ciezko na naszym rynku.
Kapec, disco 300TDi '97,
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Bedzie mu ciezko cos obiektywnie napisac, bo jak sie pewnie zorientowales po jego wypowiedzi, sam handluje wyciagarkami. Jego odpowiedz, moze zostac zle odebrana, wiec proponuje kontaktowac sie by PW.kapec pisze:Widze ze na temacie sie znasz wiec poradz: jezeli nie prime to co?
Ale jezeli mialbym sam cos napisac, to jezeli nie chcesz/ nie stac cie, na zakup markowego sprzetu, moim zdaniem, po tym jak sam zaobserwowalem na roznych autach, najbardziej sklanial bym sie do zakupu ktorejs z wyciagarek Monthana, Escape, T-Max, Come-Up
Najwazniejsza zaleta tych firm jest to ze dysponuja czesciami zamiennymi i pelna gwarancja, co jest dosc istotne.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

Marcin-Kraków pisze:Bedzie mu ciezko cos obiektywnie napisac, bo jak sie pewnie zorientowales po jego wypowiedzi, sam handluje wyciagarkami. Jego odpowiedz, moze zostac zle odebrana, wiec proponuje kontaktowac sie by PW.kapec pisze:Widze ze na temacie sie znasz wiec poradz: jezeli nie prime to co?
Ale jezeli mialbym sam cos napisac, to jezeli nie chcesz/ nie stac cie, na zakup markowego sprzetu, moim zdaniem, po tym jak sam zaobserwowalem na roznych autach, najbardziej sklanial bym sie do zakupu ktorejs z wyciagarek Monthana, Escape, T-Max, Come-Up
Najwazniejsza zaleta tych firm jest to ze dysponuja czesciami zamiennymi i pelna gwarancja, co jest dosc istotne.

a koledze zibi radzę wybrać się na wycieczkę by trochę ochłonął.
Tyle co piszesz to może jest firm sprzedających wyciągarki, a nie producentów

A co do nazwy, tabliczek, etc. to zrobią jak zechcesz....
Seba Lodz
MAM SYNKA
GG - 1103907
MAM SYNKA

GG - 1103907
Tak, jestem, z branży, ale nie promuję na forum ani własnej marki ani tez nie staram się obniżac wartości innych wyciągarek. Jeżeli już się wypowiadam to staram sie to robic obiektywnie. W polsce nie ma szans na przeprowadzenie obiektywnego testu wyciągarek, każda gazeta czy forum w jakimś tam stopniu większym czy mniejszym jest zaangazowana biznesowo.
tel. 509700949
Ja mam Come Up 9500 i jak na razie jestem zadowolony.
Zmieniłem tylko stalówkę na syntetyka.
Chodzi dość cicho, siły też jej nie brakuje jak na razie, co prawda katowana jeszcze nie była, ale zobaczymy...
Myślę jeszcze ją rozebrać przesmarować i gdzie się da założyć uszczelnienia...
Zmieniłem tylko stalówkę na syntetyka.
Chodzi dość cicho, siły też jej nie brakuje jak na razie, co prawda katowana jeszcze nie była, ale zobaczymy...
Myślę jeszcze ją rozebrać przesmarować i gdzie się da założyć uszczelnienia...
NISSAN PATROL Y 61, 6.5 TD V8
GG10114884

GG10114884