Chodzi mi po łepetynie wyposażenie ciągniczka MT8-132 w małą wyciągarkę hydrauliczną mocowaną na tylnym zaczepie trzypunktowym.
Ciągniczek wyglada tak:

Ma on wprawdzie WOM, ale niestety zależny tzn. kręci się tylko podczas jazdy co wyklucza zastosowanie mechanika (wielka szkoda...). Silnik dwucylindrowy LOMBARDINI jest wyposażony w pompę oleju i dwusekcyjny rozdzielacz- co do ciśnienia i wydajności pompy muszę się jeszcze upewnić. W tylnej części ciągnika jest zawór kierujący ciśnienie na siłownik podnośnika albo na wyjście na szybkozłączkę do której ewentulnie mógłbym podłączać wyciągarkę. Według tego co sobie zamyśliłem to wyciągarka służyłaby do wyciągania się z błota przy używania sprzętu do przejażdżek w terenie, przy wyciąganiu quadów i innych wynalazków, oraz do targania ściętych drzew. Masa ciągnika z dodatkowym orurowanie oraz szpejem jaki mam zamiar zamontować to ok. 1050- 110 kg., do ciągania drewna przydałoby się min. ok. 50- 70 mb. liny na bębnie.
Proszę o pomoc w wyjaśnieniu:
1. Jaki sprzęt ewentualnie spełni moje wymagania? Czy jest dostępny w rozsądnej cenie?
2. Jakie parametry powinna mieć pompa oleju? Czy jest ważne tylko jej ciśnienie oraz wydajność?
3. Czy biorąc pod uwagę szybkość rozwijania hydraulika taka długa lina ma sens?