Rolki czyszczenie konserwacja
Moderator: Misiek Bielsko
Rolki czyszczenie konserwacja
1. rolki do stalki, dość zasyfiałe na rudo - czym wyczyścić żeby jakoś nabrały znowu ludzkiego wyglądu i jak zakonserwować
- jakiś preparat ? potrzebuję na 3 sztuki.
btw, konserwacja liny stalowej tu:
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic. ... c&start=25
jakby ktoś szukał, bo szukaczka forumowa od kilku dni nie robi.
- jakiś preparat ? potrzebuję na 3 sztuki.
btw, konserwacja liny stalowej tu:
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic. ... c&start=25
jakby ktoś szukał, bo szukaczka forumowa od kilku dni nie robi.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
Re: Rolki czyszczenie konserwacja
Będziesz się lansowałdarkman pisze:1. rolki do stalki, dość zasyfiałe na rudo - czym wyczyścić żeby jakoś nabrały znowu ludzkiego wyglądu i jak zakonserwować

- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
tył mam zdjęty (przód na razie odmaczam śruby
) i zaWD40towany, ale syf brązowy został po czyszczeniu, fuuuj i zupełnie niestetyczne.
a galwanizowanie drogie ?- matowe chciałem żeby było - długo wytrzymuje po procesie ?
eee myślałem, że jest jakiś eliksir młodości - pssy, pssy i już.

a galwanizowanie drogie ?- matowe chciałem żeby było - długo wytrzymuje po procesie ?
Nie drogie. Zlezie tak samo jak z orginalu, bo tez galwanizowany.darkman pisze:...a galwanizowanie drogie ?- matowe chciałem żeby było - długo wytrzymuje po procesie ?
Jak pssy pssy tylko to poleacam Alu-Zink Spray. Bedzie matowe i tez dosc dlugo nie bedzie korodowac. Jak mechanicznie nie zetrzesz oczywiscie.
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?
Re: Rolki czyszczenie konserwacja
odpowiedź dość prosta : jak będziesz intensywnie używał ruda nie wejdziedarkman pisze:1. rolki do stalki, dość zasyfiałe na rudo - czym wyczyścić żeby jakoś nabrały znowu ludzkiego wyglądu i jak zakonserwować

Seba Lodz
MAM SYNKA
GG - 1103907
MAM SYNKA

GG - 1103907
Kochaanyy z tym jak ze wspinaniem w północnych ścianach, nigdy się nie opalisz.
Jeżdzić cza umić
, a nie tam ciągnąć .. z rolki.
Ale faktycznie dałem ognia z odrdzewiaczem i ładnie zżera, zostaje biały osad i potem mechanicznie pozdzierałem, tymczasem dwie rolki gotowe do galwanizacione i pięknie będzie

Jeżdzić cza umić

Ale faktycznie dałem ognia z odrdzewiaczem i ładnie zżera, zostaje biały osad i potem mechanicznie pozdzierałem, tymczasem dwie rolki gotowe do galwanizacione i pięknie będzie
tam panie, jedne tylko mam rolki na alusowym aucie i te juz po czyszczeniu wd40ciłem i jeszcze popendzlowałem olejem do kosiarki w celach konserwacyjno upiekszających, a pozostałe dwie loozem w garage odłogiem leżą i goreją po czyszczeniu.
nb, olej kosiarkowy dobry bardzo się okazał w konserwacji liny, po dwukrotnym przewinieciu świetnie się lina oczyszcza.
dobra koniec ściemniania.
nb, olej kosiarkowy dobry bardzo się okazał w konserwacji liny, po dwukrotnym przewinieciu świetnie się lina oczyszcza.
dobra koniec ściemniania.