T-max 8500 da radę???
Moderator: Misiek Bielsko
T-max 8500 da radę???
zastanawiam sie czy kupić takiego T-maxa. sprzedawcy zapewniają, że 8500 jest do 3850kg a moj cherokee waży 1450 czyli uciąg jeszcze raz tyle... ale jakoś sie obawiam. w tej cenie moge kupic jakiegoś nie firmowego chinczyka ale 12000 jak myslice co kupić?
ja do krótkiego patrola (waga pewnie ponad 2t) mam warna xd9000 uciąg to 4100kg, czyli taka sobie konfiguracja, użyty z głową daje radę, nawet jedną imprezę zaliczył w klasie extremalnej (choć pod ok 100m stromy podjazd ledwo zipał), zawsze mam ze sobą zbloczę i nie wstydzę się go używać
2 dni temu wyciągałem właśnie czirokeza i szło pierdząco.
Obawiam się,że chinole zawyżają uciąg.... , zawsze to lepiej dołożyć kilka stówek i kupić coś 9000lbs
Powinienem to zadać na początku -> do czego ma być winch?
jak do powiększenia swojej autonomii w terenie dla ludzi lubiących jeździć samemu (jak ja), do turystyki etc. etc. to będzie okey, jak do klasy extrem na rajdach to szybko padnie wg. mnie.

2 dni temu wyciągałem właśnie czirokeza i szło pierdząco.
Obawiam się,że chinole zawyżają uciąg.... , zawsze to lepiej dołożyć kilka stówek i kupić coś 9000lbs
Powinienem to zadać na początku -> do czego ma być winch?
jak do powiększenia swojej autonomii w terenie dla ludzi lubiących jeździć samemu (jak ja), do turystyki etc. etc. to będzie okey, jak do klasy extrem na rajdach to szybko padnie wg. mnie.
spoko luzik
www.wawa4x4.pl
www.wawa4x4.pl
jesli nawet jadę na rajd, to bez ciśnienia, raczej po to żeby przejechać a nie zdobywaćPaszczak pisze:jak dla siebie do turystyki to bierz, a na rajdy tirfor

Myślisz że jednak t.max lepszy?
a te "inne chińskie" to wiesz może czy mają serwis w Polsce, czy ktoś sobie sprowadził 100sztuk, wrzucił na alledrgo i potem się człowieku martw i pisz na Berdyczów...?
ogólnie do takiego zastosowania jak piszesz 8500lbs + używane z głową i ewent. ze zbloczem myślę, że będzie ok.
poza tym poszukaj na forum opinii o t-maxie to będziesz wiedział więcej, z tego co niektórzy piszą to serwis im nie jest znany tylko z tego, że istniej
ogólnie do takiego zastosowania jak piszesz 8500lbs + używane z głową i ewent. ze zbloczem myślę, że będzie ok.
poza tym poszukaj na forum opinii o t-maxie to będziesz wiedział więcej, z tego co niektórzy piszą to serwis im nie jest znany tylko z tego, że istniej

spoko luzik
www.wawa4x4.pl
www.wawa4x4.pl
na alledrogo masz t-maxa 9500lbs za 1800zeta nową
btw. na pewno Twój peep waży poniżej 1,5t?
btw. na pewno Twój peep waży poniżej 1,5t?
spoko luzik
www.wawa4x4.pl
www.wawa4x4.pl
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
-
-
- Damian
-
- Kontaktowanie:
bezpośrednie porównanie
chinol z górnej półki
czyli T-max 12 500 bezpośrednio porównywany do Warna 9,5
Warn ma o wiele więcej siły, chodzi szybciej i ciszej
Praca chińczyka przypomina mielenie żwiru, nie wspomnę o takich drobnostkach jak fatalna, seryjna lina stalowa, mało elastyczna o krótkiej żywotności
Chinol bardzo źle znosi spadki napięcia i długotrwałą pracę pod dużym obciążeniem
Warn tam, gdzie t-max 12500 palił silnik szedł równo bez zająknięcia
chinol z górnej półki

Praca chińczyka przypomina mielenie żwiru, nie wspomnę o takich drobnostkach jak fatalna, seryjna lina stalowa, mało elastyczna o krótkiej żywotności
Chinol bardzo źle znosi spadki napięcia i długotrwałą pracę pod dużym obciążeniem
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
czyli co? zapomnieć o t-max ? i dozbierac troszke więcej kasy ?Damian pisze:bezpośrednie porównanie
chinol z górnej półkiczyli T-max 12 500 bezpośrednio porównywany do Warna 9,5
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Nie sledze cen na rynku, ale:
W maju zeszlego roku sciagalismy z kolega 2szt. Warna 9.5XP, ktore kosztowaly nas pi razy drzwi 3000zl/szt. z transportem i kosztem uslugi osoby w US, ktora to kupowala, przepakowywala i wysylala.
Z clem i VAT dalej bylaby to atrakcyjna cena w stosunku do ceny tego modelu w Polsce.
Dodadm, ze wtedy tmax 9500 kosztowal jakies 2300zl.
Nie wiem, jak jest teraz, ale wiem, ze jestem z windy zajebiszczo zadowolony
W maju zeszlego roku sciagalismy z kolega 2szt. Warna 9.5XP, ktore kosztowaly nas pi razy drzwi 3000zl/szt. z transportem i kosztem uslugi osoby w US, ktora to kupowala, przepakowywala i wysylala.
Z clem i VAT dalej bylaby to atrakcyjna cena w stosunku do ceny tego modelu w Polsce.
Dodadm, ze wtedy tmax 9500 kosztowal jakies 2300zl.
Nie wiem, jak jest teraz, ale wiem, ze jestem z windy zajebiszczo zadowolony

- Damian
-
- Kontaktowanie:
moim skromnym zdaniem taksbb pisze: czyli co? zapomnieć o t-max ? i dozbierac troszke więcej kasy ?
nawet słabszy oryginał lepszy niż mocny (na opakowaniu) T-max
choć ja swojego 12500 nadal pewnie będę używał w aucie nie przeznaczonym do robienia lejów po bombie

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
jak robia i to bez zblocza to gdzie robią, skoro do mocniejszego uzycia bys sie bał ?Flor pisze:ja mam w miśku a kumpel w Diso 11ooo Tmaxi robią nawet bez zblocza
a to sporo złomu trzeba ciągnąć
ale do mocniejszego użycia miałbym obawy
wciagasz sanki pod górkę z dzieciakiem tym t maxem? czy tylko jamnika z trawnika?

naprawde mnie interere jakość tego t maxa
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

a mam taki mały off top
Czy Warna 9,5 XP robią w wersji 24v
?

Nissan Patrol K160 , 3.3 D , 33" MT
www.gdansk4x4.pl
www.gdansk4x4.pl