tabor 12 - warn xd9000i ?
Moderator: Misiek Bielsko
tabor 12 - warn xd9000i ?
tabor 12 - warn xd9000i podobne cenowo co polecacie ? planuje 2 szt zakupic (przod i tył).... o taborze wiem ze to wyciagarka z linni warna ....
a do jakiego samochodu jak do gr-a to xd 9000i odradzam będzie poprostu za słaby. ewentualnie na tył, ale hamulec w nim zastosowany nie pozwala na rozwijanie liny "z pilota" co jest przydatne np przy opuszczaniu samochodu... lub asekuracji produktów tabora nie znam...ja bym wybrał coś z ramsey-a...a generalnie jestem za wyciągarkami mechanicznymi ale to już inna bajka...
w sumie 1353 KM 
no replacement for displacement!

też mam tego warna i nie ma problemu z odwijaniem liny z pilota, w k260 daje radę 

spoko luzik
www.wawa4x4.pl
www.wawa4x4.pl
sam jesteś bzdura(to że się da rozwijać wcale nie znaczy że tak można)...wiesz jaka jest konstrukcja hamulca w tej wyciągarcetomek 79 pisze:totalna bzdura w xd9000i mozna bez klopotu rozwijac line przez pilota ,jesli chcesz to pchac do k160 to spoko daje rady smialo

jak nie to się nie wypowiadaj

w sumie 1353 KM 

Re: tabor 12 - warn xd9000i ?
Do parcha tylko tabor12K,Warn za słaby.MACIEK27 pisze:tabor 12 - warn xd9000i podobne cenowo co polecacie ? planuje 2 szt zakupic (przod i tył).... o taborze wiem ze to wyciagarka z linni warna ....
Mam zamontowanego Tabora u siebie + akumulator Centra 120ah i daje rade ostro katowany.
Kolega z którym ostatnio jeździłem ma Warna xd9000i w defenderze i słabo daje sobie rade.
Wybór należy do Ciebie.
Pozdrawiam
mudder pisze:sam jesteś bzdura(to że się da rozwijać wcale nie znaczy że tak można)...wiesz jaka jest konstrukcja hamulca w tej wyciągarce ??tomek 79 pisze:totalna bzdura w xd9000i mozna bez klopotu rozwijac line przez pilota ,jesli chcesz to pchac do k160 to spoko daje rady smialo :)2
jak nie to się nie wypowiadaj :roll: w trakcie rozwijania liny z pilota hamulec w wyciągarce działa tzn. hamuje i po jakimś czasie zużywa się bęben i pali się hamulec...ale ja się nie znam
sprawdze to jutro akurat bede widzial sie z kims kto mial duzo wspolnego z Warnem
z drugiej strony ostatnio slyszlem jakies stuki z windy jak rozwijalem line,pilot twierdzil ze to wina zle nawinientej liny.Nikt ze znajomych majacych te wyciagarki nie slyszal o tej bolaczce
tzn konstrukcyjnie nie pozwala ? mysłalem ze na kazdej mozna tak uzywac ?mudder pisze:a do jakiego samochodu jak do gr-a to xd 9000i odradzam będzie poprostu za słaby. ewentualnie na tył, ale hamulec w nim zastosowany nie pozwala na rozwijanie liny "z pilota" co jest przydatne np przy opuszczaniu samochodu... lub asekuracji produktów tabora nie znam...ja bym wybrał coś z ramsey-a...a generalnie jestem za wyciągarkami mechanicznymi ale to już inna bajka...
mechanika i zwolnice miałem teraz na spokojnie z elektrykiem

Tabor kusi mnie cenowo ... tylko jak z jakoscią?Tatuś pisze:Do parcha tylko tabor12K,Warn za słaby.MACIEK27 pisze:tabor 12 - warn xd9000i podobne cenowo co polecacie ? planuje 2 szt zakupic (przod i tył).... o taborze wiem ze to wyciagarka z linni warna ....
Mam zamontowanego Tabora u siebie + akumulator Centra 120ah i daje rade ostro katowany.
Kolega z którym ostatnio jeździłem ma Warna xd9000i w defenderze i słabo daje sobie rade.
Wybór należy do Ciebie.
Pozdrawiam
Bolączka nie bolączka, wszystko jest fajnie jak robi się to sporadycznie i przez krótki czas, natomiast jak przyjdzie się opuścić tak o długość liny bardzo szybko hamulec kończy żywot.tomek 79 pisze: sprawdze to jutro akurat bede widzial sie z kims kto mial duzo wspolnego z Warnem
z drugiej strony ostatnio slyszlem jakies stuki z windy jak rozwijalem line,pilot twierdzil ze to wina zle nawinientej liny.Nikt ze znajomych majacych te wyciagarki nie slyszal o tej bolaczce
w sumie 1353 KM 

Jakość=WarnMACIEK27 pisze:Tabor kusi mnie cenowo ... tylko jak z jakoscią?Tatuś pisze:Do parcha tylko tabor12K,Warn za słaby.MACIEK27 pisze:tabor 12 - warn xd9000i podobne cenowo co polecacie ? planuje 2 szt zakupic (przod i tył).... o taborze wiem ze to wyciagarka z linni warna ....
Wybór należy do Ciebie.
Pozdrawiam