warn hs 9500
Moderator: Misiek Bielsko
warn hs 9500
Czy ktoś z kolegów ma patent na hamulec w hs-e 9500i bo rozbierałem już ją dwa razy i nie widzę nic coby bylo zużyte a hamulec przy stromizmach popuszcza .Może tak ma być bo robi przy 2 tonach ,może ten model tak ma .Z tego co wiem jak byla opisywana ta winda to jedyny problem był z hamulcem,znajomy w ti też miał podebny dylemat ,nie miałem tego zjawiska w znacznie słabszym ramseyu nawet jak ciągła na utyku to nigdy się nie zluzowała............
Wszystko co jest rodzaju żeńskiego zawsze jest q-wa zagadką
może być przypalony hamulec, albo za słabo skręcony znaczy nie wiem jaki tam jest hamulec ale jeżeli jest w bębnie na takich trzech stożkach i ze sprężyną w środku można spróbować bardziej skręcić tenże hamulec w sensie mocniej ścisnąć tą sprężynę tylko z tym trochę zabawy jest
w sumie 1353 KM 
no replacement for displacement!

tak jest jak piszesz.jest sprężyna i trzy jakby to nazwać okładziny,klasyczne rozwiązanie jak w większości warnów,aczkolwiek niekompatybilny z hamulcami z innych modeli.Te okładziny nie są przepalone,zero śladów zużycia.yciągarka zawsze używana z rozsądkiem-niewiem co jest.Pewnie trzeba będzie zapodać nowy cały hamulec i bedzie po sprawie a nie roztrząsać włos na czworomudder pisze:może być przypalony hamulec, albo za słabo skręcony znaczy nie wiem jaki tam jest hamulec ale jeżeli jest w bębnie na takich trzech stożkach i ze sprężyną w środku można spróbować bardziej skręcić tenże hamulec w sensie mocniej ścisnąć tą sprężynę tylko z tym trochę zabawy jest
Wszystko co jest rodzaju żeńskiego zawsze jest q-wa zagadką
możesz jeszcze sprawdzić czy bęben w środku nie jest już wytarty.pawely60 pisze:tak jest jak piszesz.jest sprężyna i trzy jakby to nazwać okładziny,klasyczne rozwiązanie jak w większości warnów,aczkolwiek niekompatybilny z hamulcami z innych modeli.Te okładziny nie są przepalone,zero śladów zużycia.yciągarka zawsze używana z rozsądkiem-niewiem co jest.Pewnie trzeba będzie zapodać nowy cały hamulec i bedzie po sprawie a nie roztrząsać włos na czworomudder pisze:może być przypalony hamulec, albo za słabo skręcony znaczy nie wiem jaki tam jest hamulec ale jeżeli jest w bębnie na takich trzech stożkach i ze sprężyną w środku można spróbować bardziej skręcić tenże hamulec w sensie mocniej ścisnąć tą sprężynę tylko z tym trochę zabawy jest
w sumie 1353 KM