wyciągarka do RAMa 2500
Moderator: Misiek Bielsko
- bullterrier
-
- Kontaktowanie:
wyciągarka do RAMa 2500
Witam. Chciałbym kupić wyciągarke do Dodge RAMa. Auto jest duże i ciężkie (ok 2800kg) i nie bardzo wiem co dobrać do takiej masy. Nie jeżdżę nim na rajdach, ale jest spore prawdopodobieństwo, że może się gdzieś wkleić, a jak sam jeżdżę nie chciałbym niespodzianek. Pytanie czy do sporadycznego używania jest sens kupowanie WARNa ? czy może wystarczy coś tańszego. Jedyne założenie to, że musi być to elektryk. No i czy warto kupować wincha 24V i przerabiać instalację?
Będę wdzięczny za sugestie.
pozdrawiam
Paweł
Będę wdzięczny za sugestie.
pozdrawiam
Paweł
Ram 2500HD 488cin V10
- tomasz sobkowiak
-
Re: wyciągarka do RAMa 2500
Jeśli to okazja za 1 zł to tak - jeśli cena oscyluje jak za 12V to nie. Moim zdaniem Super Winch EP12,5 o uciągu 5700 kg Ci wystarczy. Jeśli masz obawy że uciąg EP12,5 to za mało to SW EP 16,5 o uciągu 7.600 kgbullterrier pisze: No i czy warto kupować wincha 24V i przerabiać instalację? Będę wdzięczny za sugestie.
pozdrawiam Paweł

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Auto duże, zacipić się można tak, że nawet najniezajebliwy-mega-szczelny chiński 12000lbs może mieć kłopot
kolega chce w stanach nabyć, wyśle mu ciocia w paczce z czerwonymi marlborasami, więc nie ma co się zastanawiać, tylko brać warna M15000 i dodatkowo zblocze
kolega chce w stanach nabyć, wyśle mu ciocia w paczce z czerwonymi marlborasami, więc nie ma co się zastanawiać, tylko brać warna M15000 i dodatkowo zblocze
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Ja właśnie kupiłem takiego megaszczelnego chinola 12000lbs (do asekuracji) ale jeszcze nie miałem okazji przetestować. Mam również warna M15000 i jedno jest pewne, ten Warn jest 2x cięższy, technicznie nie zachwyca, ale jeśli nie będzie zanadto męczony i topiony to ze wszystkiego wyciągnie powolutku ale skutecznie.
Z tym że taki chinolek ze zbloczem pewnie tak samo pociągnie...
Z tym że taki chinolek ze zbloczem pewnie tak samo pociągnie...
L E D for off-road
Technika idzie do przodu...
Technika idzie do przodu...
witam , ja właśnie mam chińczyka i za 5 razem zrobił brrrrrrrrrrrrr , po rozebrani okazało się że poleciały ząbki z jakiegoś stopu i tera prosze się aby mi dostarczyli tą część na gwarancji / 2 miesiące od nowości / a gostek mówi że za 2 tygodnie może będzie !!!!!! pozd
xm10
gg 6820858
Y60 +4'' / 35''
gg 6820858
Y60 +4'' / 35''
- bullterrier
-
- Kontaktowanie:
Chyba jednak zdecudyję się na tą SW EP16.5. Patrzyłem na ceny i w Stanach można ją dostać nawet za 1150$ a EP12.5 jest śrenio tańsza o ok 130$ więc różnica cenowa nie wielka.
Też mi się wydaje, że pod tak dużym obciążeniem tani chińczyk może szybko dokonać żywota
. Natomist masa wyciągarki nie ma dla mnie znaczenia bo to nie samochów wyczynowy a na spalanie w V10 nie ma wpływu nawet i 300kg .
pozdrawiam
Paweł
Też mi się wydaje, że pod tak dużym obciążeniem tani chińczyk może szybko dokonać żywota

pozdrawiam
Paweł
Ram 2500HD 488cin V10
- tomasz sobkowiak
-
- bullterrier
-
- Kontaktowanie: