Chyba nigdzie w Europie nie da się wyprodukować urządzenia o takim stopniu komplikacji mechanizmów w tej cenie. I jeszcze żeby pośrednik miał na tym jakiś zarobek.
Najprawdopodobniej to kolejna chińska kopia któregoś z bardziej znanych producentów.
Moim zdaniem, jak już kupować chińczyka, to takiego, który jest popularny. Zawsze to łatwiej o części, szczególnie z rynku wtórnego
hmm, tylko nie krzyczcie, że nie jestem obiektywny. Produkcja oczywiście chińska. Kiedyś sprzedawałem tą wyciągarkę tylko nie z tego sklepu ale od importera z poznania, całkiem niezła jeśli chodzi o przekładnię, niestety największym jej minusem jest silnik słaby i niestety szczotkotrzymacz nie jest metalowy tylko z jakiegoś tworzywa. Zasilana 4 przekaźnikami w potężnej skrzynce - coś a'la warn, pilot jak od suwnicy. Serwis (w poznaniu)mieli dobry wiem bo sprzedałem 3 sztuki i wszystkie tam trafiły, naprawa w ciągu 2 tygodni, jedna sztuka zostałą wymieniona na nową. Generalnie to konstrukcja znana pod nazwą power winch. Jak ktoś chce chyba mam gdzieś jeszcze namiar na poznań tam na pewno cena bedzie lepsza.
100% Hinol super wincz ,dragon wincz itp, za niższą cene możesz wylicytować sobie na aledrogo np dragonwincza ,ja wylicytowałem pare miechów temu dragonwincha hevy cośtam 12000lbs za 860pln .Mam ją założoną działa ok daje radę nawet pod wodą bez żadnych dziwnych jęków ,tak że polecam choć to hinol