silnik do REP8000
Moderator: Misiek Bielsko
silnik do REP8000
Poszukuję silnika i magnesów do REP8000. Czy robił ktoś z Was zmotę i wsadził jakiś inny silnik w to miejsce. Np. od rzorusznika Żuka
:?:

Rozrusznik żuka zjara ci sie na 100%.
Widziałem gdzieś strone z silnikami do wyciągarek i nie mogę znaleźć ruszałem ten temat i wiem, na pewno że podchodzą inne silniki tylko kwwestia dostania. Nie wiem jaka masz przekładnię ale 293:1 wytrzymuje według obliczeń nawet do 5t. Silniki róznić moga się jedynie wyjściem na koło ( średnica i rodzaj mocowania) podchodzi wie zrobienie przejścia.
Innym rozwiązaniem jest zastosowanie silnika spalinowego od glebogryzarki...
Widziałem gdzieś strone z silnikami do wyciągarek i nie mogę znaleźć ruszałem ten temat i wiem, na pewno że podchodzą inne silniki tylko kwwestia dostania. Nie wiem jaka masz przekładnię ale 293:1 wytrzymuje według obliczeń nawet do 5t. Silniki róznić moga się jedynie wyjściem na koło ( średnica i rodzaj mocowania) podchodzi wie zrobienie przejścia.
Innym rozwiązaniem jest zastosowanie silnika spalinowego od glebogryzarki...

Zbowid

Re: silnik do REP8000
A silnik masz spalony czy nie masz silnika?LISu pisze:Poszukuję silnika i magnesów do REP8000. Czy robił ktoś z Was zmotę i wsadził jakiś inny silnik w to miejsce. Np. od rzorusznika Żuka:?:
Bo jak jest spalony to mam elektryka w u siebie, który takie rzeczy robi za bardzo rozsądne pieniądze.