moze ktos to gdzies widział jak działa, wygląda ja mechanik a w opisie jest ze 24 V

http://www.allegro.pl/item496061383_wyc ... super.html
Moderator: Misiek Bielsko
normalna przekładnia ślimakowa, gdzie ty tu mechanika widziszZengal pisze:nie znalałem nic na forum na ten temat
moze ktos to gdzies widział jak działa, wygląda ja mechanik a w opisie jest ze 24 V??
gebels pisze:normalna przekładnia ślimakowa, gdzie ty tu mechanika widziszZengal pisze:nie znalałem nic na forum na ten temat
moze ktos to gdzies widział jak działa, wygląda ja mechanik a w opisie jest ze 24 V??
w dodatku to jakaś robiona wydumka
ps. kup se lepiej slimaka Ramsey-a
szybsze to nie koniecznieZengal pisze:
a jak te slimaki dzisłają ?
ja dzisiaj q..wa trzecią monthane w tym roku zamordowałem![]()
na mechanika brak szelestów bo PTO do GR-a drogie i tak szukam czegoś szybszego i bardziej trwałego.
a ta wydumka naprawde podobna do mechanika ze stara
wejdź sobie na opisy np Husky 10 i porównaj parametryZengal pisze:Flor pisze:Zengal pisze: ale nie wiem jak działa taka przekładnia w połączeniu z silnikiem elektrycznym.I nie chodzi mi o konstrukcje i zasadę działania lecz o praktyke w terenie.tylko wolno
czyli jest wolniejsze o normalnego elektryka
i jest samochamownyrokfor32 pisze:A przy podobnej prędkości będzie bardziej prądożerna. Ślimak ma niestety niezawysoką sprawność.
Może za to być samohamowny, co pozwala na wyeliminowanie hamulca i uproszczenie napędu wyciągarki.
tylko uważajgebels pisze:i jest samochamownyrokfor32 pisze:A przy podobnej prędkości będzie bardziej prądożerna. Ślimak ma niestety niezawysoką sprawność.
Może za to być samohamowny, co pozwala na wyeliminowanie hamulca i uproszczenie napędu wyciągarki., bardzo wytrzymała winda, z racji dużego przełożenia dłużej można używać pod max obciążeniem (jak ci aku wytrzyma), zajebiście mocna
do rajdó się nie nadaje bo wolna, ale do innych rzeczy ok, jak ci nie zależy na prędkości to oki
ja mam 2 slimaki jeden już założony i regularnie testowany (na raz już ciągnąłem nią siebie - czyli pajero i terrano na drugim końcu liny a lina puszczona przez zblocze do przewróconej brzozy o srednicy pnia u70cm i naraz się ciągnęło wszystko)
a jak dłużej ciągniesz to na silniku nie usmarzysz jajecznicy bo nie jest gorący
ps. drugiego ślimaka zakładam po nowym roku do nissana
ps.2 wiem że winda windzie nie równa, ja mam Ramsey RE12000 Lbs
tybero pisze:tak, ale troche zabawy bylo - szczegolnie ze szeroki beben i silnik okazal sie z przebiciami, wiec nowy musial isc... "ale warto bylo czekac na te piekne czasy..."
lezy, nie wiem co znim zrobic bo juz troche sfatygowany jest. musial byc juz raz przewijany. poza tym nie znalazlem warsztatu ktory by sie podjal i mialbym zaufanie....gebels pisze:tybero pisze:tak, ale troche zabawy bylo - szczegolnie ze szeroki beben i silnik okazal sie z przebiciami, wiec nowy musial isc... "ale warto bylo czekac na te piekne czasy..."
jak byś ten silnik z przebiciami chciał wywalać do kosza to z chęcią go przygarne, i jeszcze jakiegoś browara za niego postawie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość