Electric Winch

elektryczne, mechaniczne i wynalazki domowej roboty...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Electric Winch

Post autor: bert » pt lut 13, 2009 1:13 pm

Electric Winch - kto to serwisuje lub gdzie mozna kupic do tego klamury, wie ktos moze ?
Model lub partia: DF 070306831
Pzdr
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
tybero

Re: Electric Winch

Post autor: tybero » pt lut 13, 2009 1:15 pm

tos se marke kupil....:)21
pewnie takie same jak inne chinczyki, to cos dopasujesz.
Mistrzow uprasza sie o spokoj

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » pt lut 13, 2009 1:41 pm

bert pisze:
tybero pisze:tos se marke kupil....:)21
pewnie takie same jak inne chinczyki, to cos dopasujesz.
jak by sie dalo dopasowac z innych to bym tu nie pytal, a klamot kupiony byl na aucie i robil do czasu wyciagania pewnej dychoteki utopionej pod lodem w jeziorze, potem juz nie robil. Polegl w sluzbie ku chale chin, poddajac sie pierdola ktorej szukam, bom jako krakauer z pochodzenia chytrym i oszczednym jest i wyrzucac prawie nowej winds nie chce

Norbert J. Zbróg
PS
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » pt lut 13, 2009 2:18 pm

aleście się wypowiedzieli znawcy. Co tam z tego potrzebujesz? daj lepiej na priv żeby nie zaśmiecać.

Awatar użytkownika
Liroz

Post autor: Liroz » pt lut 13, 2009 2:59 pm

No, Electric Winch to przecież Escape :) i wcale nie sa takie złe, jedną próbowałem zarżnąć na jesieni i nie udało się :( (mam taką z tyłu)
L E D for off-road

Technika idzie do przodu...

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » ndz lut 15, 2009 12:05 pm

Electric winch to po prostu elektryczna wyciągarka a czy to Escape decyduje duużo róznych czynników.

Awatar użytkownika
Liroz

Post autor: Liroz » ndz lut 15, 2009 7:52 pm

Dobra plećmy koszyki i dojmy krowy bo wyciągarki to za wysoko dla nas :)21 od tego są Chińczycy Angole i Amerykany :)21
L E D for off-road

Technika idzie do przodu...

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr lut 18, 2009 12:54 pm

ZIBI dzieki, klamur dotarl, i winda sie sklada
Dzieki za pomoc
Norbert J. Zbróg

axe_xa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: axe_xa » śr cze 01, 2011 1:19 pm

Witam
Dostalem z autem gratis taka wyciagarke o nazwie "electric winch 16800lbs"Nowa zapakowana w pudełku dziś ja rozpakowałem podłączyłem zablokowalem do podłoza solidnie i chcialem sprawdzic jak to chodzi.Ciagnie dobrze ale gdy lina jest napięta i chce popuścic czyli rozwinąć line (pod obciażeniem) cos zaczelo strzelac.Kiedy lina byla juz luzna zwija i rozwija bez problemu.Rozebrałem czesc wyciagarki z przeładniami planetarnymi i na samym koncu był mały trybik ktory z jednej strony wchodził w łożysko znajdujące sie w obudowie a z drugiej strony w tryby przekładni.Tryb ten wyglada ok nic mu nie dolega natomiast przekłądnia od strony z ktorej wchodzi w nią ten trybik jest lekko porysowana i widac na niej odbite zeby tego tryba nie mialem pojecia co z tym zrobic wiec złozyłem do kupy.Odpaliłem i działa ale kiedy ją znowu naprezylem i chcialem poluzowac zaczelo cos napier.... tak samo jak poprzednio.Teraz zwija dalej i rozwija dobrze z tym ze kiedy puszcze przycisk od rozwijania i winch ma sie juz zatrzymac cos w nim lekko gruchotnie.Natomiast zwijanie ok .Teraz pytanie- ja cos spier....em czy to cos nie halo z wyciagarka??Podkreslam ze dostalem ją gratis do auta wiec nie marudziłem
gg:4188774
Pan sie nie martwi to sie dosztukuje...

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » śr cze 01, 2011 6:00 pm

Najprawdopodobniej odgłos pochodzi z hamulca. Takie zgrzytnięcie może wskazywać na krzywą płytą pod wyciągarką. Obejrzyj dokłądnie bęben wyciagarki - powinien wystawać około 1 mm z z podstaw od strony silnika i przekładni. POwinien być idealnie z jednej i drugiej strony. Jesli nie jest - znalazłeś przyczynę.

axe_xa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: axe_xa » czw cze 02, 2011 11:48 am

Zibi pisze:Najprawdopodobniej odgłos pochodzi z hamulca. Takie zgrzytnięcie może wskazywać na krzywą płytą pod wyciągarką. Obejrzyj dokłądnie bęben wyciagarki - powinien wystawać około 1 mm z z podstaw od strony silnika i przekładni. POwinien być idealnie z jednej i drugiej strony. Jesli nie jest - znalazłeś przyczynę.
Nie sprawdzalem dokladnie aurat tego ale wydaje mi sie ze beben minimalnie wystaje.Płyta pod wyciagarke jest uniwersalna chyba taka sama jak w sklepie rajdy 4x4 i sruby pasowaly bez problemu.....
Jeszcze takie pytanie czy ta wyciagarka jest wogle cos warta ? po zwinieciu liny calej bez obciążenia silnik był gorący

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » czw cze 02, 2011 12:24 pm

Jeśli silnik był gorący to raczej nie jest to wina wyciagarki. Powodem może być zablokowany hamulec, złe podłaczenie albo słaby akumulator.

axe_xa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: axe_xa » pt cze 03, 2011 4:17 pm

stawiam na akumulator jednak bo podlaczylem wyciagarke pod sam akumulator a akumulator pod prostownik

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyciągarki”