Ramsey REP9000
Moderator: Misiek Bielsko
Ramsey REP9000
Jak ten sprzęt sie sprawuje? Jak wygląda sprawa z serwisem, awaryjnością tej firmy? Proszę o opinie i sugestje osób które używają tego sprzętu.
Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Re: Ramsey REP9000
mam co prawda RE12000 ale co tam napisze
serwis masz, części są, dystrybutora na Polskę masz TU, części mają, co prawda ja nic jeszcze nie musiałem robić bo się nic nie dzieje
ps. mają nawet części do 20 letnich egzemplarzy
jak byś się nie mógł z nimi dogadać daj znać postaram się pomóc
aha ja Ramsey-a polecam, no może ceny ,mniej fajne ale co zrobić, jak dobrze pogadasz kupisz w cenie Warna
serwis masz, części są, dystrybutora na Polskę masz TU, części mają, co prawda ja nic jeszcze nie musiałem robić bo się nic nie dzieje
ps. mają nawet części do 20 letnich egzemplarzy

aha ja Ramsey-a polecam, no może ceny ,mniej fajne ale co zrobić, jak dobrze pogadasz kupisz w cenie Warna

Czwarte serce 

Dzięki za informacje gebels, ja raczej nie potrzebuję 12000lbs. Dlatego pytam o 9000lbs bo ma to jeżdzić w Vitce, wiec starczy.gebels pisze:mam co prawda RE12000 ale co tam napisze
ps. mają nawet części do 20 letnich egzemplarzy![]()
Wybór padł na REP9000 dość przypadkowo. A co będzie zakupione zobaczymy, narazie zbieram wszelkiego rodzaju informacje o marce Ramsey.
Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
więc jeśli jeszcze nie wiesz to Ramsey w wyciagarkach to taki Mercedes lub wręcz Maybach 

Czwarte serce 

Ostatnio zmieniony czw paź 15, 2009 7:28 pm przez bigos, łącznie zmieniany 1 raz.
Jimny 

Tyle, że to renomowana firma z tradycją to wiem. Jednak najlepiej zasięgnąć słowa u kogoś kto użytkuje ten sprzęt.
A jakby nie było wydając parę tysięcy za wyciągarkę, warto przemyśleć to i owo.
A jakby nie było wydając parę tysięcy za wyciągarkę, warto przemyśleć to i owo.
Tylko że star to mechanik a nie elektryk. Zresztą Ramsey też robi mechaniki a nawet hydrauliki z tym że ceny troche zwarjowane, lekko to ujmującbigos pisze:mercedes czy maybach to stargebels pisze:więc jeśli jeszcze nie wiesz to Ramsey w wyciagarkach to taki Mercedes lub wręcz Maybach
ramsey to moze taki volkswagen

tez uzywam ramseya, tyle ze podobnie jak gebels slimaka (RE12000X) i jest ok. - warta tych pieniedzy.
Mistrzow uprasza sie o spokoj
Moze ustalmy najlepsze windy i najgorsze w formie piramidy od do??
Ogień,ogień,ogień!!!
Mam Ramseya Rep 8500e KATASTROFA
!!!!!!!

w jakim samochodzie?piotrh pisze:Mam Ramseya Rep 8500e KATASTROFA!!!!!!!
Daihatsu Feroza
i czemu jest taka tragiczna?piotrh pisze:Daihatsu Feroza
Kupiłem nówkę sztukę .Zrobiłem osobną instalację zasilającą tzn .Osobny alternator 150 amp, woltomierz itd.W terenie przeciągnąłem się może wszystkiego razem 500 metrów.
1.Odpadły plecionki od szczotek (puściły zgrzewy)
2.Rozpadły się ślizgi
3.Połamała się jedna ze sprężyn hamulca
4.Połamało się (nie wiem jak to się nazywa) połączenie odblokowujące hamulec
5.Skończyły się tuleje łożyskujące silnik
Z tyłu mam chinola za 1150pln -ten jeszcze nie wymagał reanimacji
1.Odpadły plecionki od szczotek (puściły zgrzewy)
2.Rozpadły się ślizgi
3.Połamała się jedna ze sprężyn hamulca
4.Połamało się (nie wiem jak to się nazywa) połączenie odblokowujące hamulec
5.Skończyły się tuleje łożyskujące silnik
Z tyłu mam chinola za 1150pln -ten jeszcze nie wymagał reanimacji
Kupiłem w Stanach, trochę daleko 

Użytkowałem kiedyś ramseya pro 8000 w aucie o masię 1600 kg.Polecam .Wolna była i miała silnik 2,1 km ale nie stawała i zawsze dawała radę ,
była jeszcze na cewkach wzbudzających a nie na przekażnikach.Teraz czasy inne winch musi miec przynajmniej dwa silniki albo minimum 6 km i elektrownię pod maską 

Wszystko co jest rodzaju żeńskiego zawsze jest q-wa zagadką
to sie nazywa oszczednośćpiotrh pisze:Kupiłem w Stanach, trochę daleko

było kupic w kraju i wtedy po takich usterkach zarżnąć importera

Nie przewidziałem faktu że można produkować wyciągarkę do ciągłego naprawiania w serwisie, a nie do wyciągania się z opresji w terenieLR_Olek pisze:to sie nazywa oszczednośćpiotrh pisze:Kupiłem w Stanach, trochę daleko![]()

- gebels
-
piotrh pisze:Nie przewidziałem faktu że można produkować wyciągarkę do ciągłego naprawiania w serwisie, a nie do wyciągania się z opresji w terenieLR_Olek pisze:to sie nazywa oszczednośćpiotrh pisze:Kupiłem w Stanach, trochę daleko![]()
to masz jakiś felerny egzemplarz, u mnie się nic nie dzieje
Czwarte serce 

bo ta twoja wyciagarka ,to była http://www.youtube.com/watch?v=eKRE_0u--9Epiotrh pisze:Nie przewidziałem faktu że można produkować wyciągarkę do ciągłego naprawiania w serwisie, a nie do wyciągania się z opresji w terenieLR_Olek pisze:

gebels pisze:Olo po wklejeniu tego linka zostałeś moim idolem![]()

Możesz rozwinąć myśl?pawely60 pisze:... była jeszcze na cewkach wzbudzających a nie na przekażnikach....
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.