Na pewno już ktoś motał, jakie doświadczenia?
I teoretycznie czemu nie?

Moderator: Misiek Bielsko
Silnikiem omegi 2.0 przez reduktor od samuraia z przystawką z drugiego reduktora.N2O pisze:A czym to napędzisz ?![]()
Policz sobie jakie masz obroty wału na wyjściu reduktora przy np 2500 rpm i podziel przez przełożenie 4,11 dyfra - znając obwód bębna wyjdzie ci prędkość liny.st.Medard pisze:Silnikiem omegi 2.0 przez reduktor od samuraia z przystawką z drugiego reduktora.N2O pisze:A czym to napędzisz ?![]()
Adam.Ż pisze:Star z bębnem i sprzęgłem 35kg - oczywiście nie oryginał
Dzięki za info i foto. Tzn. cała masa "stara" to bęben?Adam.Ż pisze:zrobienie nowego bębna i przetoczenie wału.
Mam nadzieję że kolega Stang mnie nie pozwie za prawa autorskie![]()
To teraz obliczenia:st.Medard pisze:Hamulec będzie z MZ ETZ 150 tarcza, zacisk, pompa i cięgno mocowane na rączce od załączania bębna. Tak to sobie obmyśliłem.
z liną ważą ok 40 kg. Dodaj płytę, kable, hebel...Drako pisze:kiedys na forum wkleilem zwazona kazda czesc. Gdzies to znajdziesz w starych tematach.
Kazdy element w starze jest ciezki. Zeliwnej obudowy nie da sie pociac dlatego trzeba zesc z walka ( stoczyc prawie o polowe) i zrobic nowy beben.
u mnie wyglada to tak
http://www.foto4x4.pl/galeria/index.php ... c_0223.jpg
wazy troche wiecej jak ta o ktorej pisze adam.
Dlatego waga stara to mit. Byle elektryk ze stalowa lina wazy 30 kg , a taki 16,5 lub grzechotnik...
21,15,11 :1Adam.Ż pisze:ogólnie są dwa przełożenia(chyba)
22(21):1 i 19(18):1
nie pamiętam dokładnie tych przełożeń dlatego wartości w nawiasie.
Chyba trochę optymistycznie policzona ta waga.Adam.Ż pisze:Star z bębnem i sprzęgłem 35kg - oczywiście nie oryginał
Przełożenie a prędkość zwijania liny:Mag69 pisze:21,15,11 :1Adam.Ż pisze:ogólnie są dwa przełożenia(chyba)
22(21):1 i 19(18):1
nie pamiętam dokładnie tych przełożeń dlatego wartości w nawiasie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość