Wyciągarka DRAGON WINCH 18000 truck ????
Moderator: Misiek Bielsko
Wyciągarka DRAGON WINCH 18000 truck ????
Witam .
Znalazłem na allegro w/w wyciągarke ---może jakies opinie na temat tej windy.
Znalazłem na allegro w/w wyciągarke ---może jakies opinie na temat tej windy.
.
Re: Wyciągarka DRAGON WINCH 18000 truck ????
boze a do czego to
zanim line zwinie to zdazysz sie upic i wytrzezwiec

zanim line zwinie to zdazysz sie upic i wytrzezwiec

wielki Patrol potrzebuje wielkich kół, wielkich motorów i wielkich wyciągarek
@ wojtekgr jeśli to ma być widna do Patrola to nie jest to najlepszy wybór ( nie mam tutaj na myśli firmy tylko model )

@ wojtekgr jeśli to ma być widna do Patrola to nie jest to najlepszy wybór ( nie mam tutaj na myśli firmy tylko model )
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
jak sie szuka to się znajduje , hahahagha, ale jesli zdaze wytrzezwiec to moze trzeba ja kupic.... sugerowałem sie cena , moca i waga .
szukam do y61 z 4.2 . za cene warna 16.5 kupie takie 2
a znam swoje pomysły i potrzebuje cos dobrego .... wiec poprosze o podpowiedzi
szukam do y61 z 4.2 . za cene warna 16.5 kupie takie 2
a znam swoje pomysły i potrzebuje cos dobrego .... wiec poprosze o podpowiedzi
.
Wyciągarka MORE 4x4 PRO 16800/12V 7.6T uciągu
czym to się różni od dragona
??albo drago od tego
?
waga , szybkość , rozmiary , gwarancja -bardzo wszystko podobne ,, pewnie to jedna chińska wioska robi tylko inne nalepki mają w kazdy dzien tygodnia i tyle tych firm na rynku jest w europie i usa .
czym to się różni od dragona

waga , szybkość , rozmiary , gwarancja -bardzo wszystko podobne ,, pewnie to jedna chińska wioska robi tylko inne nalepki mają w kazdy dzien tygodnia i tyle tych firm na rynku jest w europie i usa .
.
jakoscia wykonania.
juz na zdjeciach widac, a w realu bardziej....
pewnie w srodku tak samo.
juz na zdjeciach widac, a w realu bardziej....
pewnie w srodku tak samo.
Mistrzow uprasza sie o spokoj
jest oddzielny wątek na o dragonie - Kult Dragon Wincha się nazywa poczytaj tam. Ja w krótki patrolu używam już rok 12000lb dragona i jest, jak na moje potrzeby, ok.
WYCIĄGARKA MAGNUM WINCH 12500LBS GWARANCJA 36-MCY (numer 896343104)
a to
???
a to

.
Do Tybero - Ta sama wyciągarka z tej samej fabryki i od tego samego producenta ma w polsce różną nazwę. A model ten jest produkowany tylko w jednej fabryce. Nazwy to np. More 16800, .........16800 i ............16800. Co do jakości wykonania jest dokłądnie taka sama, bo fabryka składa wincha z elementów przywiezionych z zewnątrz. Nie będę podawał co jest w kropkach, zainteresowani i tak wiedzą. Producent jest jeden. Róznica może wynikać z zawartości środka - jakie importer zażyczy sobie uszczelniacze, jaki hamulec i jakie sterowanie. Pozostale elementy są takie same. Oszceny importer weźmie starego typu przekazniki, stary hamulec i silnik bez oringów uszczelniających. Odpowiedzialny dopłaci kilak procent i otrzyma lepszy środek.
Co do DW truck 18000 to trochę dziwne, że na stronie chińskiego producenta najmocniejsza jest 17000 lbs opatrzona tym zdjeciem. Więc można poddawać w wątpliwość czy faktycznie jest to 18000.
O magnum się nie wypowiadam bo nie widziałem i na serwisie nie miałem.
Co do DW truck 18000 to trochę dziwne, że na stronie chińskiego producenta najmocniejsza jest 17000 lbs opatrzona tym zdjeciem. Więc można poddawać w wątpliwość czy faktycznie jest to 18000.
O magnum się nie wypowiadam bo nie widziałem i na serwisie nie miałem.
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
Zibi,
moze i jest tak jak piszesz, moze i nie. nie wnikam.
mialem przed soba te same, jak piszesz, wyciagarki.
faktycznie budowa ta sama, ino wykonczenie rozne - detale: powierzchnia, farba, itd.
no wiec jesli to to samo, to wole lepiej oszlifowana, lepiej pomalowana i z ladniejszymi naklejkami
moze i jest tak jak piszesz, moze i nie. nie wnikam.
mialem przed soba te same, jak piszesz, wyciagarki.
faktycznie budowa ta sama, ino wykonczenie rozne - detale: powierzchnia, farba, itd.
no wiec jesli to to samo, to wole lepiej oszlifowana, lepiej pomalowana i z ladniejszymi naklejkami

Kwestia co porównywałeś - ...........16800 z ...........16800 czy z 18000. Jeśli 16800 z 16800 to na 100% zewnętrznie nie ma żadnych różnic oprócz naklejki. To ten sam producent i zewnętrznie niczym się nie różnią nie licząc naklejki. Jesli 16800 z 18000 tą tu oisywaną to są to różni producenci, nie wiem jaka jest jakośc wykonania tego drugiego producenta, na stronie wygłąda to ok ale tak jak podaję - z tego modelu producent ma na stronie tylko i wyłącznie 16500 i 17000, o 18000 nie ma tam mowy.
Tak więć kolego Tybero jeśli porównywałeś 16800 z 16800 to nie opowiadaj, że czymś zewnętrznie się róznią.
Tak więć kolego Tybero jeśli porównywałeś 16800 z 16800 to nie opowiadaj, że czymś zewnętrznie się róznią.
tel. 509700949
a to juz jak tam juz stryjenka uwaza 
ja tam roznice widzialem pomiedzy "identycznymi" 16800 - wykonczenie odlewow, malowanie.
ale moze jakis bubel sie trafil....

ja tam roznice widzialem pomiedzy "identycznymi" 16800 - wykonczenie odlewow, malowanie.
Wierz mi na serwis trafiają wyciągarki z róznych firm. Przyjmuję nawet te DW bo jakoś dziwnie po gwarancji trafiają do mnie na naprawę, nawet nie wnikałem dlaczego. Chyba musiałeś porównywać albo wyroby różnych producentów ( ale tu wykluczam 16800) albo komś coś za burte wypadło i porysowało się o nabrzeże. Wyjątkiem może być tylko wyrób firmowany naklejką Prime Tech, bo Stefan - własciciel irmy już przegiął w oszczednościach i zazyczył sobie nawet tańszego malowania. Zaoszczędził dolara a lakier odłaził jak cholera.
Do Wojtek - no ja jeżdzę na swoich firmowych, mam w wszystkich autach i chwalę sobie. Wczoraj moja na pustyni się napracowała bo śniegu było po pas.
Do Wojtek - no ja jeżdzę na swoich firmowych, mam w wszystkich autach i chwalę sobie. Wczoraj moja na pustyni się napracowała bo śniegu było po pas.
tel. 509700949
Dzięki
kupie dragona z oznaczeniem 18000 i zobaczymy podrawiam
kupie dragona z oznaczeniem 18000 i zobaczymy podrawiam
.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
wszystko jest z tej samej fabryki i z tych samych katalogów i z tych samych centybero pisze:a to juz jak tam juz stryjenka uwaza

naklejki tylko w Polsce różne dają

i czy to Escape, Dragon Winch, Power Winch, itd. nie ma to znaczenia, znaczenie ma seria i ew. specjalne życzenia oszczędnościowe zamawiającego w Polsce (ale trzeba zamówić większą partię)
minimalka to 5 sztuk, cena bezpośrednio w chinach...zabija

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
taaaa, kolejny fachowiec się znalazł. Na 35 elementów wyciągarki jakieś 11 z nich możesz sobie dowolnie zamawiać - uszczelnienia, hamulce, przekładnie, ślizgi itd. Więc trochę więcej różnic jest niż naklejka. Oczywiście przy przeliczeniu cenowym wziąłeś pod uwagę transport z chin, podatki, koszty odpraw, magazynów, braku gwarancji itd.
tel. 509700949
toscie kotleta odsmazyli...