Co myslicie o tego typu podnośnikach ? W przydomowym warsztacie nada się ? Czy jednak jakość jest "chińska " ?

Pzdr
Moderator: Misiek Bielsko
emkg pisze: potwierdzam, żyrafa jest przydatna
500 kg pewnie będzie nadtoAdam.Ż pisze:500kg max, a i tak nie wiem czy te kółeczka tyle wytrzymają.
U mojego taty w warsztacie są sporo grubsze kółka, nie od jakiejś zabaweczki, nie ma filigranowych płaskowników i max udźwig 500kg.
ja miałem szlifierkę kontową na tarcze 125mm BOSCHa dwa lata żyła a teraz mam z castoramy za 70zł i w ramach reklamacji wymieniają 3 razy na nową i spokojnie wytrzymują do pół roku codziennej eksploatacjiemkg pisze:500 kg pewnie będzie nadtoAdam.Ż pisze:500kg max, a i tak nie wiem czy te kółeczka tyle wytrzymają.
U mojego taty w warsztacie są sporo grubsze kółka, nie od jakiejś zabaweczki, nie ma filigranowych płaskowników i max udźwig 500kg.ale rozpatrując tę konstrukcję wszystkie istotne obciążenia przenoszone są przez elementy z profilu (te czarne) i oczywiście siłownik - 'filigranowe płaskowniki' stanowią tylko odciągi - a na rozciąganie stal ma dość dużą wytrzymałość- te dwa na pewno więcej niż 2 T. kółeczek jest 6 więc poniżej 100 kg na kółko - pewnie przeżyje - ale oczywiście to nie jest reklama ww podnośnika - to tak, jak z wiertarkami : można kupić za 600 pln i używać latami a można kupić za 30 pln - raz na miesiąc
![]()
jeżeli kółka są łożyskowane są ślizgowo, można by podmienić je na inne - z łożyskami - tworzywa made in PRC nie są najlepszym materiałem na panewki ...
używaj, pod motór nie właź, nie daj się zabić
Jakub_AK77 pisze:...
Co myslicie o tego typu podnośnikach ? W przydomowym warsztacie nada się ? Czy jednak jakość jest "chińska " ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości