wyciagarka w busie

elektryczne, mechaniczne i wynalazki domowej roboty...

Moderator: Misiek Bielsko

heniek08
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

wyciagarka w busie

Post autor: heniek08 » czw kwie 01, 2010 5:42 pm

witam posiadam sprintera 211CDI 2001 rok blache, i chciał bym zamontować w nim wyciągarkę
za pomocą wyciągarki chciał by wciągać na busa wózki warzące ok 300- 400kg po pochylni, ózki wyglądają tak http://www.container-centralen.pl/cc%20 ... olley.aspx

zna ktoś może jakąś firmę lub warsztat najlepiej w rejonie kalisza, sieradza, ewentualnie poznania wrocławia która by mi taka wyciągarkę zamontowała i podłączyła do akumulatora

wyciągarkę chciał bym zamontować najlepiej do sufitu w połowie długości samochodu ponieważ przód samochodu często mam zastawiony kartonami,

wciągarka wystarczy mi jak wciągnie wózek tak aby wjechał przednimi kołami na samochód

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Eskapada

Re: wyciagarka w busie

Post autor: Eskapada » czw kwie 01, 2010 5:50 pm

Jak zamontujesz ją do sufitu to obawiam się że lina która będzie pod katem pracować zacznie wywracać wózki
:roll:

Auto zapewne nie ma windy tylko te wózki miały by wjeżdżać po jakiś trapach ??
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

heniek08
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: heniek08 » czw kwie 01, 2010 7:19 pm

posiadam pochylnie zrobioną z 2 ceowników w których idą kółka wózków pochylnia ma długość około 2 m

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » czw kwie 01, 2010 9:45 pm

Ja bym dał z boku przy drzwiach.
Do tego dwa bloczki zawracające linę i jakaś prowadnica liny w podłodze i przy ścianach.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » pt kwie 02, 2010 8:03 am

NIe kombinujcie. Normalną quadową wyciągarkę ze skróconą do 8 metrów liną i zamontować z przodu przy kabinie. Jak tak lezą kartony to mozna linę przysłonić jakimś ceownikiem. Do tego sterowanie tym malutkim pilotem bezprzeowowym i będzie gites. A ze quadówka jest z włąsną płytą i rolkami to montaż to tylko przykręcenie dwóch śrub. KOszt całości powinien się zamknąć w 450 złotych.

heniek08
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: heniek08 » pt kwie 02, 2010 3:15 pm

z tym umiejscowieniem z przodu wyciągarki jest mały problem bo często do samego przodu przykładam jeszcze jeden mały wózek a dało by rade zamontować wyciągarkę w kabinie za siedzeniami i pościć linkę jakimś otworem

jakiej grubości musiały by być ceownik aby linka się w nim schowała bo myślę czy nie lepiej było by zrobić w płycie którą mam na podłodze rowek

a i zna ktoś jakiś zakład w kaliszu sieradzu ewentualnie łódź pooznan lub wrocław który by mi coś takiego zamontował

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt kwie 02, 2010 3:24 pm

heniek08 pisze:z tym umiejscowieniem z przodu wyciągarki jest mały problem bo często do samego przodu przykładam jeszcze jeden mały wózek a dało by rade zamontować wyciągarkę w kabinie za siedzeniami i pościć linkę jakimś otworem

jakiej grubości musiały by być ceownik aby linka się w nim schowała bo myślę czy nie lepiej było by zrobić w płycie którą mam na podłodze rowek

a i zna ktoś jakiś zakład w kaliszu sieradzu ewentualnie łódź pooznan lub wrocław który by mi coś takiego zamontował
Jasne :)2 w każdym punkcie z Erą :D Każdy myślący ślusarz to ogarnie
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Patryk 160

Post autor: Patryk 160 » pt kwie 02, 2010 3:52 pm

heniek08 pisze:witam posiadam sprintera 211CDI 2001 rok blache, i chciał bym zamontować w nim wyciągarkę
za pomocą wyciągarki chciał by wciągać na busa wózki warzące ok 300- 400kg po pochylni, ózki wyglądają tak http://www.container-centralen.pl/cc%20 ... olley.aspx

zna ktoś może jakąś firmę lub warsztat najlepiej w rejonie kalisza, sieradza, ewentualnie poznania wrocławia która by mi taka wyciągarkę zamontowała i podłączyła do akumulatora

wyciągarkę chciał bym zamontować najlepiej do sufitu w połowie długości samochodu ponieważ przód samochodu często mam zastawiony kartonami,

wciągarka wystarczy mi jak wciągnie wózek tak aby wjechał przednimi kołami na samochód

pozdrawiam
a co to za sprinter 211 :o nie 311 ?
podjedz jestem w Trzebnicy,powiesimy .
Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyciągarki”