Jaka wyciągarka ręczna tj. tirfor do auta o wadze 1.8T
Moderator: Misiek Bielsko
Jaka wyciągarka ręczna tj. tirfor do auta o wadze 1.8T
Posiadam tanizne wyciągarke z allegro 4T za kilkadziesiąt złotych i odziwo kilka razy wyciągneła mnie z lekkiego błota gdy mój pickup na działce nie radził sobie z nim (po ostatnich deszczach zrobiło się bardzo błotniście). Jednak taka wyciągarka ma wadę. Może przeciągnąć na 1.5 metra a później znów trzeba wszystko przepinać i zaczynać od początku.
Wyczytałem pochlebne opinie o tirforze, który ma linę 20 metrów. Widzę, że są 3 tirfory: 800 kg, 1.6T i 3.2T. Cena 3.2T jest makabrycznie duża, Cena 1.6T jeszcze w miarę przystępna.
Proszę was o poradę jaki tirfor kupić dla mojego auta o wadze 1.8T?
Wyczytałem pochlebne opinie o tirforze, który ma linę 20 metrów. Widzę, że są 3 tirfory: 800 kg, 1.6T i 3.2T. Cena 3.2T jest makabrycznie duża, Cena 1.6T jeszcze w miarę przystępna.
Proszę was o poradę jaki tirfor kupić dla mojego auta o wadze 1.8T?
Nissan D22 2.5TD 2000r
Re: Jaka wyciągarka ręczna tj. tirfor do auta o wadze 1.8T
Hej!
Nie wypada mi, bom tu nowy, od razu spuścić Cię po brzytwie czy też walnąć jakiegoś efektownego kasztana więc powiem tak...
Użyj opcji szukaj - "było zylion razy"
I jeszcze wskazówka:
Udźwig dla tirforów podawany jest w PIONIE!
T.
Nie wypada mi, bom tu nowy, od razu spuścić Cię po brzytwie czy też walnąć jakiegoś efektownego kasztana więc powiem tak...
Użyj opcji szukaj - "było zylion razy"

I jeszcze wskazówka:
Udźwig dla tirforów podawany jest w PIONIE!
T.
Tomek
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Rozumiem uwage, sam adminuje forum i wiem o co sie rozchodzi. Na swoja obrone napisze, ze uzylem wyszukiwarki, i uwierz mi stracilem na nia 15 minut przed dodaniem tematu.
Przyznam, ze po opublikowaniu tematu szukalem dalej odpowiedzi i znalazlem odziwo ale nie przy uzyciu wyszukiwarki ale przez przegladanie calej listy tematow. Niestety trzeba bylo przegladnac kilkanascie postow i wynalezc ta informacje wsrod gaszczu, ze tak powiem "kwiatkow", ktore delikatnie piszac nie raz malo wnosily do tematu, ktory ktos zaczal.
ODPOWIEDZ ZNALAZLEM TUTAJ:
http://forum4x4.pl/viewtopic.php?f=15&t ... 4#p1409914
Przyznam, ze po opublikowaniu tematu szukalem dalej odpowiedzi i znalazlem odziwo ale nie przy uzyciu wyszukiwarki ale przez przegladanie calej listy tematow. Niestety trzeba bylo przegladnac kilkanascie postow i wynalezc ta informacje wsrod gaszczu, ze tak powiem "kwiatkow", ktore delikatnie piszac nie raz malo wnosily do tematu, ktory ktos zaczal.
ODPOWIEDZ ZNALAZLEM TUTAJ:
http://forum4x4.pl/viewtopic.php?f=15&t ... 4#p1409914
Nissan D22 2.5TD 2000r
Jak by chciał szukać to by szukał.bazylisek pisze: Użyj opcji szukaj - "było zylion razy"![]()
T.

Ten 1.6T w zupełności wystarczy. Nawet line możesz skrócić bo lepiej jakiś pas wozić niż te kilogramy.

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
Balu-Balu pisze:Jak by chciał szukać to by szukał.bazylisek pisze: Użyj opcji szukaj - "było zylion razy"![]()
T.![]()
Ten 1.6T w zupełności wystarczy. Nawet line możesz skrócić bo lepiej jakiś pas wozić niż te kilogramy.![]()

kurde świat sie kończybazylisek pisze:Hej!

normalnie moderatorzy nie będą potrzebni

co Olo będzie teraz robił

Wszystko co naprawdę lubię jest niemoralne, nielegalne lub tuczące
Disco 2 V8 4,6, Xsara 1,6
koniec świataemkg pisze:kurde świat sie kończybazylisek pisze:Hej!
Nie wypada mi, bom tu nowy, od razu spuścić Cię po brzytwie czy też walnąć jakiegoś efektownego kasztana więc powiem tak...nowi sami się ścinają
![]()
normalnie moderatorzy nie będą potrzebni![]()
co Olo będzie teraz robiła co Czesław ? tylko chomiki i motór im zostanie

a miał być zapowiadany dopiero 2012

Jimny 

wybacz :treewood pisze:Rozumiem uwage, sam adminuje forum i wiem o co sie rozchodzi. Na swoja obrone napisze, ze uzylem wyszukiwarki, i uwierz mi stracilem na nia 15 minut przed dodaniem tematu.
1. jest dział wciągarki,
2. już w przyklejonych jest o tirforze
3. kilka postów dalej jest o ręcznych przeciągarkach
4. jeszcze kilka postów znów i znów - ale łatwiej dopisać znów to samo - forum istnieje kilka latek i trochę danych zawiera - nawet, jeśli z kasztanami - poszukać - trudno, focha strzelić - łatwo
forum którym adminujesz na pewno nie jest forum4x4

@Balu-balu - ile wozisz liny ? mnie się ciągle plącze 15 m, a mam mieszane odczucia co do ucięcia - ale fakt, do szarpnięcia potrzeba raptem metra - reszta może być miękka ...
emkg pisze:@Balu-balu - ile wozisz liny ? mnie się ciągle plącze 15 m, a mam mieszane odczucia co do ucięcia - ale fakt, do szarpnięcia potrzeba raptem metra - reszta może być miękka ...
Wożę około 7 metrów. Reszta to pasy lub lina cumownicza.

to przepraszam,co Ty cumujeszBalu-Balu pisze:Reszta to pasy lub lina cumownicza.

Jest to lina która nie nasiąka wodą, jest wytrzymała i poręczna

jakie fi ? pleciona, skręcana, ile skrętek ? jaki materiał ? sizal, manila czy tworzywo ?
Fi 36 a resztę masz na fotach

To zaplecenie wytrzymuje tirforowanie, szarpanie i holowanie.
Z tym, że mam dwie takie liny o różnych długościach. Ta jest długa ale krótszej używam częściej

To zaplecenie wytrzymuje tirforowanie, szarpanie i holowanie.

Z tym, że mam dwie takie liny o różnych długościach. Ta jest długa ale krótszej używam częściej