masa pojazdu a udźwig wyciągarki
Moderator: Misiek Bielsko
masa pojazdu a udźwig wyciągarki
Jaką wyciągarkę - chodzi mi o moc i przybliżone parametry powinienem kupić do Grand Vitary? (chodzi mi o "minimalne" bo jak się domyślam im większa tym lepsza). Masa dopuszczalna auta to 1750kg.
W rozmowach ze sprzedawcami odnoszę dziwne wrażenie że próbują sprzedać (wcisnąć) mi to co akurat im leży od dawna na magazynie, a nie to by naprawdę pasowało.. (dowód: jedna miała być super do mojego samochodu, a na stronie internetowej jest listowana jako wyciągarka do quadów...)
Starałem się znaleźć coś na ten temat w starych postach ale mi się nie udało, więc z góry przepraszam jeżeli jestem n-tą osobą która pyta o to samo.
W rozmowach ze sprzedawcami odnoszę dziwne wrażenie że próbują sprzedać (wcisnąć) mi to co akurat im leży od dawna na magazynie, a nie to by naprawdę pasowało.. (dowód: jedna miała być super do mojego samochodu, a na stronie internetowej jest listowana jako wyciągarka do quadów...)
Starałem się znaleźć coś na ten temat w starych postach ale mi się nie udało, więc z góry przepraszam jeżeli jestem n-tą osobą która pyta o to samo.
Trooper. Isuzu Trooper.
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Dzięki. A co jeszcze z napięciem? niektóre są zdaję się 12V a niektóre 24V? Muszę trochę pozawracać głowę bo spece w sklepach nic nie wiedzą.
A czy zapalony to sam nie wiem, ale wczoraj siedziałem do 4 rano przeglądając fotki z japońskiego klubu GV.. chyba mi całkiem już wali w dekiel.
A czy zapalony to sam nie wiem, ale wczoraj siedziałem do 4 rano przeglądając fotki z japońskiego klubu GV.. chyba mi całkiem już wali w dekiel.
Trooper. Isuzu Trooper.
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Dzięki,
Mam nadzieje że wyciągarki nigdy nie użyje
Chodzi o to że jak jade pracować, pobierać próbki etc do jakichs parków czy w góry to jestem zazwyczaj sam (jedno auto) I tak jak sie przekonałem że GV dobrze sobie radzi na leśnych drogach to wolałbym mieć jednak zawsze na pokładzie ostatnią deskę ratunku w postaci wyciągarki (bo rzadko wpadam na jakiegoś Honkera pograniczków, który by mnie mógł wyciągnąć jakby co)
To samo się tyczy snorkela - zazwyczaj głębokość brodów (tych z którymi sie spotkałem) nie przekracza 30-40cm i do tego są wyłożone betonowymi płytami ale kilka godzin gwałtownej ulewy i robi sie gorzej..
Dzięki za konkretne odpowiedzi bo już mnie szlag trafiał jak za każdym razem słyszałem coś innego od różnych "speców"
Mam nadzieje że wyciągarki nigdy nie użyje

Chodzi o to że jak jade pracować, pobierać próbki etc do jakichs parków czy w góry to jestem zazwyczaj sam (jedno auto) I tak jak sie przekonałem że GV dobrze sobie radzi na leśnych drogach to wolałbym mieć jednak zawsze na pokładzie ostatnią deskę ratunku w postaci wyciągarki (bo rzadko wpadam na jakiegoś Honkera pograniczków, który by mnie mógł wyciągnąć jakby co)
To samo się tyczy snorkela - zazwyczaj głębokość brodów (tych z którymi sie spotkałem) nie przekracza 30-40cm i do tego są wyłożone betonowymi płytami ale kilka godzin gwałtownej ulewy i robi sie gorzej..
Dzięki za konkretne odpowiedzi bo już mnie szlag trafiał jak za każdym razem słyszałem coś innego od różnych "speców"
Trooper. Isuzu Trooper.
No,no.... pierwszy raz słyszę na tym forum, że ktoś chce używać wyciągarki do tego do czego w istocie jest przeznaczona (i zaprojektowana!)Mam nadzieje że wyciągarki nigdy nie użyje
Chodzi o to że jak jade pracować, pobierać próbki etc do jakichs parków czy w góry to jestem zazwyczaj sam (jedno auto) I tak jak sie przekonałem że GV dobrze sobie radzi na leśnych drogach to wolałbym mieć jednak zawsze na pokładzie ostatnią deskę ratunku w postaci wyciągarki

Szkoda że jedna jaskółka nie czyni wiosny

Pozdrówka serdeczne!
JimnyJeans + 2" - jeździmy bez śladów 

Misiek Bielsko pisze:Do vitary to 12V.
Dobra rada, zamiast od wyciagarki, zacznij od opon i jezdzenia przede wszystkim. zobaczysz, co potrafisz Ty, auto, co chcesz w nim zmienic. Sam winch szczescia nia daje...

a na dobry poczatek kup sobie trifora i troche lin to sie z opresji zawsze wyciagniesz, a jaka klate zdobedziesz!!!