t-max nie działa
Moderator: Misiek Bielsko
t-max nie działa
Po pewnym okresie nieużywania próbowałem uruchomić t-maxa i głucha cisza. Wcześniej działał, nic się nie działo. Od czego zacząć sprawdzanie? Dodam, że ostatnio spawałem ramę, do której przyczepiona jest wyciągarka - może to mogło mieć wpływ (akumulator był zdemontowany).
rybak
- szerokimost
Re: t-max nie działa
uadam pisze:Po pewnym okresie nieużywania próbowałem uruchomić t-maxa i głucha cisza. Wcześniej działał, nic się nie działo. Od czego zacząć sprawdzanie? Dodam, że ostatnio spawałem ramę, do której przyczepiona jest wyciągarka - może to mogło mieć wpływ (akumulator był zdemontowany).
podepnij na krótko do akumulatora omijając przekaźniki ale najpierw poruszaj(przeczyść) wtyczkę od pilota może styki zaśniedziały.
Samiec
Przeczyść wszystkie połączenia na kabelkach przy przekaźnikach 

i sruby na silniku
pod tymi oslonkami lubi sie czaic woda
pod tymi oslonkami lubi sie czaic woda
biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"
jak czytam takie posty, to utwierdzam się w przekonaniu, że kocham swojego starowskiego mechanika.

uazopatroloroburofordostar do błota
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
"kocham" to za dużo powiedziane ale też lubię mechanikakedek pisze:jak czytam takie posty, to utwierdzam się w przekonaniu, że kocham swojego starowskiego mechanika.

Do momentu aż zdechnie motor w największym lagrzeAdamo pisze:"kocham" to za dużo powiedziane ale też lubię mechanikakedek pisze:jak czytam takie posty, to utwierdzam się w przekonaniu, że kocham swojego starowskiego mechanika.

jak mi w największym lagrze zdechnie to zapewniam Cię że taki T-max nic a nic mi nie pomoże...protetyk pisze:Do momentu aż zdechnie motor w największym lagrzeAdamo pisze:"kocham" to za dużo powiedziane ale też lubię mechanikakedek pisze:jak czytam takie posty, to utwierdzam się w przekonaniu, że kocham swojego starowskiego mechanika.
Adamo, a Ty masz w tej chwili mechanika?
uazopatroloroburofordostar do błota
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
To jest oczywista oczywistość.kedek pisze: jak mi w największym lagrze zdechnie to zapewniam Cię że taki T-max nic a nic mi nie pomoże...
Stawiam na zawieszone szczotki na komutatorze. Standard w T-maxie.
Trzeba szczotkotrzymacz odkręcić i wyczyścić tam wszystko, łącznie z komutatorem i na przyszłość windę trzeba użyć przynajmniej raz na tydzień. Wiem bo miałem podobne problemy z tym chinolem.
Trzeba szczotkotrzymacz odkręcić i wyczyścić tam wszystko, łącznie z komutatorem i na przyszłość windę trzeba użyć przynajmniej raz na tydzień. Wiem bo miałem podobne problemy z tym chinolem.

"Gonzo" is DEAD
http://www.kominkioffroadteam.pl.tl/Samoch%F3d-4x4.htm
http://www.kominkioffroadteam.pl.tl/Samoch%F3d-4x4.htm
W Suzuce mamkedek pisze: Adamo, a Ty masz w tej chwili mechanika?