WARN przestaje działać ot tak - dlaczego ??
Moderator: Misiek Bielsko
-
WARN przestaje działać ot tak - dlaczego ??
Byliśmy dzisiaj z kolegą w lekkim terenie, joego auto uzbrojone w dwie wyciągarki WARN6000. Lekka wtopa i najpierw tylna, kręci, kręci napina się i STOP przestaje reagować
!? Potem to samo z przednią. Podobno ta się dzieje i one zaczynają działąć ot tak same po jakimś czasie. Pytanie brzmi dlaczego bo gdyby działały zaoszczędziłoby to nam kilku godzin wykopywania.

-
-
ja tak mialem jak mi elektryk masy bezposrednio na silnik nie dal
wierze w UFO i zielone ludziki...
http://www.bandzior4x4.pl
http://www.bandzior4x4.pl
-
-
-
a mocno sie grzeje.boris.blank pisze:To dlaczego po zaprzestaniu kręcenia nie daje się zebrać liny i wyciągarka jest martwa ? Rusza tak jak napisałem - spontanicznie po jakimś czasie (np. następnego dnia).Kylon pisze:A jaki samochód ma te wyciagarki od quada? Może po prostu nie maja siły
Moze ma jakieś zabezpieczenie termiczne

LJ 70
Albo styczniki padły (wypalone)...Mag69 pisze:a mocno sie grzeje.boris.blank pisze:To dlaczego po zaprzestaniu kręcenia nie daje się zebrać liny i wyciągarka jest martwa ? Rusza tak jak napisałem - spontanicznie po jakimś czasie (np. następnego dnia).Kylon pisze:A jaki samochód ma te wyciagarki od quada? Może po prostu nie maja siły
Moze ma jakieś zabezpieczenie termiczne![]()
-
No właśnie się nie grzeją. Kurde; pierwsze nawinięcie, samochód już, już zaczyna wychodzić i...dupa - stop. Przełączamy na przednią i to samo. A wyciągarki martwe - zero reakcji. Wnerwiłem się tak jak nigdy bo koleś mnie kiedyś wyciągał i było spox, myślałem wjeżdżamy na dębowo bo i tak się wyciągniemy a tu figa. Dobrze, że mi udało się wyjechać i pojechałem po hi-lift bo pewnie musiałby tam nocować.
A może główny kabel zasilający do wyciagrek pad ? Przepalony, przetarty, cokolwiek...boris.blank pisze:No właśnie się nie grzeją. Kurde; pierwsze nawinięcie, samochód już, już zaczyna wychodzić i...dupa - stop. Przełączamy na przednią i to samo. A wyciągarki martwe - zero reakcji. Wnerwiłem się tak jak nigdy bo koleś mnie kiedyś wyciągał i było spox, myślałem wjeżdżamy na dębowo bo i tak się wyciągniemy a tu figa. Dobrze, że mi udało się wyjechać i pojechałem po hi-lift bo pewnie musiałby tam nocować.
-
Miałem (mam?) podobnie w warnie M8000.boris.blank pisze:Pojechał na warsztat, jak rozbiorą i sprawdzą - dam info.
Podejrzewam jakiś termowyłącznik, bo przestała kręcić jak się mocno zagrzała - po lekkim ostygnięciu poszła dalej.
Ale nigdzie nie pisze, żeby w tych wyciągarkach były jakieś bezpieczniki...
-
-
Czegoś tu nie rozumiem? Od kiedy wyciągarki są podłączone do jakichkolwiek bezpieczników? Coś Ty Boris ściemniasz!!!!!!!!!!! Już koledzy dali Ci do myślenia mówiąc o przewodzie , który mógł się np. przetrzeć , słaby styk masy lub coś tam jeszcze . Ale bezpieczniki? Może S191 lub S 193? Napisz jakie bo temat arcyciekawyboris.blank pisze:Paliły się bezpieczniki. Teraz są wyrzucone na zewnątrz i troszkę przewatowane.

UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY
- Daniel Stachurski
-
- Kontaktowanie:
Re: WARN przestaje działać ot tak - dlaczego ??
Zalozylbym sie o spora kase, ze chodzi o brak masy pomiedzy korpusem silnika, a reszta obudowy wincha, lub o slaby styk miejsca, w ktorym przykrecone sa szczotki na szczotkotrzymaczu. Zakladam, ze jest to konstrukcja bardzo podobna do WARN HS9500 i M8000, w ktorych jest to regula. Wystarczy rozebrac i dokladnie wyczyscic, a takze zabezpieczyc przez sniedzia na przyszlosc.boris.blank pisze:Potem to samo z przednią. Podobno ta się dzieje i one zaczynają działąć ot tak same po jakimś czasie. Pytanie brzmi dlaczego
Dla testu wyjalbym wyciagarke i sprawdzil na krotko - z pominieciem przekaznikow i na innych kablach (masa z akumulatora, F1 zewrzec do A, F2 na plus, a pozniej zamienic F1 z F2). Polecam przy tym dosc grube kable, bo cienkie w najlepszym przypadku sie popala i poparza rece...
-
Dobra zupełnie zaniedbałem temat i nie czytałem postów. Z informacji otrzymanych od warszatu, na którym stoi auto problem leży w bezpiecznikach 250A, przez które jest podłączona wyciągarka. I proszę nie zadawać pytań bo ja ich nie widziałem a jedynie relacjonuję sprawę... Jest to odpowiedź właściciela samochodu.(kropka).
-
Sam nie znam tego rozwiązania i w najbliższym czasie nie poznam jego tajników. Gdyby właściciel auta był zainteresowany pomocą (moją/waszą) w temacie z pewnośćią drążyłbym delej a tak "kropka" czyli nie wiem, nie znam się- zarobiony jestem. "Tam ja się kończę gdzie możność moja" jak pisał wieszcz. Właścicielowi najprawdopodobniej leży to plackiem więc szkoda waszej i mojej troski. Za zainteresowanie tematem dziękuję a jeśli ktoś poczuł się urażony - przepraszam nie miałem takiego zamiaru. Na koniec: h_uj - pisze się przez CH - ch_uj.
Podkreślnik z powodu cenzury.
Kiedys na forum wyjasnialem dlaczego ja pisze h.uj przez samo h.boris.blank pisze:Na koniec: h_uj - pisze się przez CH - ch_uj.
i dlaczego tego nie zmienie.
Nie musisz mnie uczyc ortografii. Sam sie wez lepiej za douczanie informatyczne bo widze zes wcale nie taki ogier na jakiego pozujesz

no

mykelo
krakuff
you're nobody til somebody kills you
krakuff
you're nobody til somebody kills you
-