Warn 9,5 ti - pneumatyczne sterowanie sprzęgłem
Moderator: Misiek Bielsko
Warn 9,5 ti - pneumatyczne sterowanie sprzęgłem
Nie mogę odszukać takiego tematu na forum a może ktoś zna temat.
Czy istnieje jakieś gotowe rozwiązanie do wyciągarek Warna do sterowania sprzęgłem przy pomocy siłownika pneumatycznego z kabiny kierowcy, czy trzeba robić jakąś rzeźbę?
Czy istnieje jakieś gotowe rozwiązanie do wyciągarek Warna do sterowania sprzęgłem przy pomocy siłownika pneumatycznego z kabiny kierowcy, czy trzeba robić jakąś rzeźbę?
Pajero II 3,5 V6 lift 4" SIMEX 36"
Y61 3,0 Long Lift +3" Kumho KL71 35"
Re: Warn 9,5 ti - pneumatyczne sterowanie sprzęgłem
Poszukaj na temat Warna 8274 - gdzieś na forum widziałem,ktoś skubną też na temat 9.5 ti ...
Jeep Wrangler 4.0|lift 5"|35" Bogger|Warn 8274 z Silnikiem od XP 6KM|...i duperele 

ale 8274 ma zupełnie inne sprzęgło niż 9,5 Ti
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
ja mam w superwinchu ep9

Pneumatyczne sterowanie najlatwiej zrobic tak jak Stang zobrazowal, czy to do wyciaganego superwinchowego czy kazdego obracanego( na zasadzie mimosrodu i przesowki). Silownik, zawor, kompresorek i wsio.
Xj renix 4.0 pickup 2door,springi tyl, besterlocker, 35"
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ok, myślałem że są gotowe rozwiązania dedykowane do takiej windy.
Co do siłownika to jakie powinien mieć parametry? Może ktoś ma fotki takiego mimośrodu do obracanego sprzęgła?
Co do siłownika to jakie powinien mieć parametry? Może ktoś ma fotki takiego mimośrodu do obracanego sprzęgła?
to musisz już sobie sam pod konkretną winde i rozwiązanie policzyć.
Dla jednego będzie dobry siłownik o skoku 15mm i średnicy 20mm, a dla drugiego mało będzie skoku 40mm.
Dla jednego będzie dobry siłownik o skoku 15mm i średnicy 20mm, a dla drugiego mało będzie skoku 40mm.
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Bardziej chodzi mi o zdjęcie patentu jak zamocować siłownik do windy. Czy przerabiać oryginalną wajchę czy dorabiać coś od podstaw. Teoretycznie wiem jak ma działać ale chętnie bym uniknął błędów już popełnionych przez innych.
z łodzi jesteś , to podjedź do nas do warsztatu chłopaki Ci pokażą jak to ogarnąć , siłownik sobie od razu przymierzysz (na wymiar możemy zrobić) u nas w zmocie robią zajebiście już kilkanaście aut z tym jeździ.