Zderzak stalowy do terenówki
Moderator: Misiek Bielsko
Zderzak stalowy do terenówki
Co sądzicie o tym zderzaku. Ma ktoś może jakieś doświadczenia z nim. Cena jest bardzo zachęcająca. Poniżej link. Proszę o opinię
http://www.extrem4x4.pl/sklep4x4/produc ... cts_id=899
http://www.extrem4x4.pl/sklep4x4/produc ... cts_id=899
Re: Zderzak stalowy do terenówki
Dokladna kopia ARB jakiego mam u siebie.
Oby tylko nei za dokaldna, bo ten ARB sie do niczego specjalnie nie nadaje. Przy motazu wyciagaki zgodnie z instrukcja zderzak potrafi sie wyciagnac.... Kiedys juz pokazywalem, ale wstawie raz jeszcze:

Dowiedz sie czy cena z lampami i czy ew. mozna je pozniej kupic po uszkodzeniu.
Ps. Dzial chyba zly
Oby tylko nei za dokaldna, bo ten ARB sie do niczego specjalnie nie nadaje. Przy motazu wyciagaki zgodnie z instrukcja zderzak potrafi sie wyciagnac.... Kiedys juz pokazywalem, ale wstawie raz jeszcze:

Dowiedz sie czy cena z lampami i czy ew. mozna je pozniej kupic po uszkodzeniu.
Ps. Dzial chyba zly

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Za taką kasę spokojnie zrobisz PRAWDZIWY ZDERZAK pod wyciągarkę
Daihatsu Rocky - na zawsze
Defender 110 - obecny
Pajero IV - obecny
Defender 110 - obecny
Pajero IV - obecny
Zrobisz kilka sztuk nawet.
To tak ku przestrodze.
Plus jest taki,ze jak sie zdejmie ta chromowana rure balkonowa to ma homologacje. I chyba po to jest takie miekkie.

To tak ku przestrodze.
Plus jest taki,ze jak sie zdejmie ta chromowana rure balkonowa to ma homologacje. I chyba po to jest takie miekkie.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Przepraszam a po co Ci homologacja do starego auta?
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
https://www.escape4x4.pl/
Ja Ci powiem tak...
Przepisy przepisami.. wiem,ze moglbym jezdzic bez.
Ja go nie kupowalem to po pierwsze, ale z dwojga zlego wole miec ten papiur jesli jest taka mozliwosc.
Bliska mi osoba z mojej rodziny miala wypadek z radiowozem. Policjant wyjezdzal z zajazdu z obiadu (byl na sluzbie) z drogi podporzadkowanej w prawo i nie spojrzal w lewo. Jadacy Pajero III w longu kuzyn nie mial szans wyhamowac. Policjant zginal na miejscu. To co sie dzialo pozniej to juz dramat. Tak stronniczego postepowania nie widzialem jeszcze nigdy. Biegly okreslil predkosci na 92 km/h gdzie track w GPSie jasno pokazuje 65 (na 70 dozwolone) , nastepny biegly uznal,ze auto wpadlo w poslizg na skutek niehomologwnego zawieszenia (+2 cale trail master)... itd.. calosc ciagnela sie 2 lata. Auto przez ten czas na parkingu zostalo rozkardzione, ubezpieczyciel nie chcial wyplacic kasy z OC do momentu zakocnzenia postepowania z AC tez niechcieli, bo dostali jakas tam notatke policyjna... wiec konczac przydlugie marudzenie. Jak mam mozliwosc wozenia w aucie jednego wiecej papiera to bede. Niedy nie wiadomo czy sie nie przyda...
Przepisy przepisami.. wiem,ze moglbym jezdzic bez.
Ja go nie kupowalem to po pierwsze, ale z dwojga zlego wole miec ten papiur jesli jest taka mozliwosc.
Bliska mi osoba z mojej rodziny miala wypadek z radiowozem. Policjant wyjezdzal z zajazdu z obiadu (byl na sluzbie) z drogi podporzadkowanej w prawo i nie spojrzal w lewo. Jadacy Pajero III w longu kuzyn nie mial szans wyhamowac. Policjant zginal na miejscu. To co sie dzialo pozniej to juz dramat. Tak stronniczego postepowania nie widzialem jeszcze nigdy. Biegly okreslil predkosci na 92 km/h gdzie track w GPSie jasno pokazuje 65 (na 70 dozwolone) , nastepny biegly uznal,ze auto wpadlo w poslizg na skutek niehomologwnego zawieszenia (+2 cale trail master)... itd.. calosc ciagnela sie 2 lata. Auto przez ten czas na parkingu zostalo rozkardzione, ubezpieczyciel nie chcial wyplacic kasy z OC do momentu zakocnzenia postepowania z AC tez niechcieli, bo dostali jakas tam notatke policyjna... wiec konczac przydlugie marudzenie. Jak mam mozliwosc wozenia w aucie jednego wiecej papiera to bede. Niedy nie wiadomo czy sie nie przyda...

Z tego co wiem nowelizacja odnośnie tzw twardych elementów z przodu samochodu weszła w 2007 roku. Było to ogłoszone w Rozporządzeniu Min. Transportu w Dz. U. (numeru nie pamiętam). Dopiero po tym okresie nie wolno montować elementów niemających homologacji.
Ale mogę się mylić to usłyszałem od osoby która sprzedaje akcesoria off road w tym zderzaki z homologacją.
Wracając do zderzaka warto czy nie. Może tylko płytę pod wyciągarkę zamontować w fabryczny zderzak?
Ale mogę się mylić to usłyszałem od osoby która sprzedaje akcesoria off road w tym zderzaki z homologacją.
Wracając do zderzaka warto czy nie. Może tylko płytę pod wyciągarkę zamontować w fabryczny zderzak?
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Dobrze słyszałeś - chodzi o auta rejestrowane po raz pierwszy po bodajże 27 listopada 2007r.
y60 autobus, czerwony.
Warto nadmienić, że zderzaki arb nie mają nic wspólnego z homologacją w Polsce. Mają jakiśtam certyfikat TUV, który u nas chyba zbyt wiele nie znaczy. Tak mówią mądrzy ludzie, którzy siedzą w temacie.

LR Discovery 2_ V8 4,0L.
posiadam taki i też jestem z niego zadowolony
przyjął parę drzew, skarp o niezłych dziobków, ale do tego miał służyć. Są róznie opinie na temat stal. zderzaków ale kto co lubi i jak lubi. Mój/Nasz jest z bl 3-4 mm a w podstawie pod wiciąg 1cm.jest ciężki ale za to nie rwie sie i wizyta u kowala narazie nie potrzebna.
Rób taki na jaki Cie stać i jaki chcesz bo Ty będziesz go wozil.

Uploaded with ImageShack.us

Rób taki na jaki Cie stać i jaki chcesz bo Ty będziesz go wozil.

Uploaded with ImageShack.us
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
Ten kolor to z palety RAL dobrałeś

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!