skrzynka przekaznikow - gdzie

elektryczne, mechaniczne i wynalazki domowej roboty...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
seburaj

skrzynka przekaznikow - gdzie

Post autor: seburaj » śr paź 27, 2004 2:55 pm

Pany - pytam bo i sie na elektrykach nie wyznaje, wczesniej mialem hydraulika... otoz te czarna skrzynke, co to bez niej zwijarka ponoc dzialac nie chce :)

te skrzynke... to gdzie umiescic? ponoc ona wody nie lubi, to slyszalem, ze moze w kabinie, nad kolanami pilota? ale to kable dlugie, no i grube - jest sens? czy moze pod maska, gdzies wysoko - wystarczy?

no bo tam ja wstawiac, gdzie ja widac na zdjeciu (czyli na wyciagarce) to chyba nie teges, no nie? :D

seb
Ti Maks calkiem nju
robok rzępoli w harapuciu

Awatar użytkownika
Marci

Post autor: Marci » śr paź 27, 2004 4:17 pm

daj pod maską miedzy akumulatorem a wyciągarkom tylko jak najwyzej bo prąd wody nielubi
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup :)21
790-71-74-74

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pt paź 29, 2004 5:53 pm

Umiesc ja tak wysoko jak da ale na tylke wysoko na ile wystarczają orginalne kable, montowanie skrzynki w kabinie wiaze sie z koniecznościa przedluzenia kabli a to taki sobie pomysł.... Fakt montowanie na wyciagarce to tez taki sobie pomysł chocby dla tego ze grozi utopieniem i uszkodzeniem mechanicznym ....mi ostanio wbił sie kawalek galezi tuz na wyciagraka i gdby tam byla puszka jak pokazuja producenci na folderach bylo by juz po niej ....
pozdrawiam bartek
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
leszek

Kontaktowanie:

Post autor: leszek » pt paź 29, 2004 6:04 pm

czy wody nie lubi to nie wiem w mojej było pełno błota i innych akcesori i nic jej nie ma błota było po krawędz otworu z tyłu skrzynki a jest on w połowie więc chyba jej to zwisało że tam było teraz sobie powierciłem otwory od dołu niech spitala to co się tam dostało mam skrzynke kawałek nad łinczem i na zewnątrz syfa.

Awatar użytkownika
seburaj

Post autor: seburaj » wt lis 02, 2004 9:33 am

dwie noce robilem, ale zrobilem :)
skrzynka przekaznikow zostala pozbawiona gniazdka, gniazdko wyprowadzone na zewnatrz blotnika z boku/przodu... obok niego jest hebel glowny (od ciezarowki) 24V, zasloniety przed galeziami rogiem kangura... kable poprzedluzane - skrzynka umieszczona pomiedzy akumulatorem i blacha pasa przedniego...

aha, no i przy okazji zmienilem kable z oryginalnych 25 mm2 (chinczycy oszczedzaja) na 50 mm2 wszystkie :)2

zasilanie wyciagarki podlaczone do bocznych klem spiralnego eksajda (przy okazji pozdrawiam amerykanow, ktorzy umiescili tam calowy gwint - rozgwintowanie nakretki zatopionej w olowiu na wypustce to byl maly problemik)...

pazdrawljaju wsiech
robok rzępoli w harapuciu

Awatar użytkownika
CzarnySJ

Post autor: CzarnySJ » wt lis 02, 2004 9:41 am

u siebie przekaźnikami zatkałem pustą dziurwę po akumulatorze 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyciągarki”