Kingone TDS 12i, Superwinch TALON 12.5i, xdyna twin motor ??

elektryczne, mechaniczne i wynalazki domowej roboty...

Moderator: Misiek Bielsko

Dominikv6
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Kingone TDS 12i, Superwinch TALON 12.5i, xdyna twin motor ??

Post autor: Dominikv6 » czw sie 29, 2013 8:46 am

Witam którą wyciągarkę włożylibyście do patrola y 60 i dla czego?
Rajdy przeprawowe , wyciąganie z głębokiego błota , trawersy podjazdy długie .
Używana 3 razy do roku powiedzmy na trzech rajdach.

Powinna szybko zwijać line,zależy mi aby sprawnie wciagać parcha .Musi mieć hamulec na 1000%pewny, nie stawać przy wyciaganiu się pod scianę. Swobodnie się opuszczac z góry na dół potem wciągnąć z powrotem na górę. Można na niej wisieć nad urwiskiem :)
Mam 2 żółte optimy .

Kingone za 2600
talon12.5 za 4000
xdyna ceny nie mam jeszcze obstawiam koło 3000
A możę talon 14.0 za 4900?
Mam możliwość odliczenia vatu od faktury.
Opłaca się inwestować w cos markowego typu superwinch ? Czy wybrac najtańsza opcje kingone? A może uderzyć w ta xdyne która ma robić fest tylko przed urzytkowaniem wysłać tam gdzie trzeba żeby uszczelinić tu i tam i wymienic jakis drucik. Martwi mnie troche hamulec w xdynie nie wiem czy jest na 100 pewny i czy nie ma mozliwosci efektu odciecia liny i swododnego spadania.

Liczę na wasze doświadczenie i fachową pomoc :)

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Re: Kingone TDS 12i, Superwinch TALON 12.5i, xdyna twin moto

Post autor: Zibi » czw sie 29, 2013 9:31 am

z doświadczenia serwisowego - tylko i wyłącznie kingone. Całkowicie bezawaryjna no i ma 5 lat gwarancji. Xdynę nawet nie bierz pod uwagę - tragiczna i bez zaplecza serwisowego i importertowego.

Dominikv6
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Dominikv6 » czw sie 29, 2013 8:22 pm

Jak byś porównał tą wyciągarkę kingone do talona 12.5 ?
Mam ta xdyne w dobrej cenie 17000 lbs i predkość zwijania liny robi wrażenie .Zaplecze serwisowe hmm czyli zakładamy od razu czarny scenariusz że się zepsuje.3 lata gwarancji jest myślę że na sporadyczne użytkowanie (2 , 3 rajdy w roku) dawała by rade?

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » czw sie 29, 2013 8:30 pm

Prędkośc zwijania?? jakaś rewelacyjna w xdynie nie jest, przy 12000 lbs masz 4,2 metra na min. Do tego hamulec elektromagnetyczny ( wadliwy) i szczotki w plastiku. Podstawa przykręcona na 4 śrubach ( normalnie jest ich 12 !). A to, że się zepsuje jest pewne. Xdyna od conajmniej roku szuka jakiegokolwiek importera w polsce bo po numerze terenowca ( wyprzedaż po 1000 zł z 3 miesieczną gwarancją) nikt tym nie chce handlować. Talon jest ok, ale nic nie przemawia za taką róznicą ceny w stosunku do kingone.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyciągarki”