12000lbs za 3tys.
Moderator: Misiek Bielsko
- Altegradius
- Kontaktowanie:
12000lbs za 3tys.
Znalazlem oferte w necie jednej z firm o sprzedazy wyciagarek Electric Winch 12000lbs, 5,5KM, 2 lata gwarancji.. Brzmi swietnie. Jak ktos nabyl i przetestowal lub rozebral to niech daje opinie.
bo to jest chińczyk, taki sam model jak dakar i tmax i jest to najlepszy TYP/MODEL wśród chińczyków - nie do porównania z power winch czy kangaroo
a co do tego konkretnego modelu to:
silnik niby ten sam ale nieco inny
przy maxymalnym obciążeniu pobiera 400 A a "niby ten sam silnik" w 9500 pobiera 415 A -(dane wg producenta) - dziwne trochę... bo powinien więcej na logikę w 1200lbs jakby był ten sam... więc może nie ten sam...
line ma grubszą bo 9,3mm o ile dobrze pamiętam i bęben o minimalnie wiekszej srednicy, przełożenie takie samo (wg. producenta)
zwija nieco wolniej od 9500 o około 0,7m/min przy pełnym obciążeniu (1,35m/min - pisze z pamieci)

a co do tego konkretnego modelu to:
silnik niby ten sam ale nieco inny

przy maxymalnym obciążeniu pobiera 400 A a "niby ten sam silnik" w 9500 pobiera 415 A -(dane wg producenta) - dziwne trochę... bo powinien więcej na logikę w 1200lbs jakby był ten sam... więc może nie ten sam...
line ma grubszą bo 9,3mm o ile dobrze pamiętam i bęben o minimalnie wiekszej srednicy, przełożenie takie samo (wg. producenta)
zwija nieco wolniej od 9500 o około 0,7m/min przy pełnym obciążeniu (1,35m/min - pisze z pamieci)
Ostatnio zmieniony czw lis 25, 2004 7:41 pm przez Lookasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- El Modzello
- Altegradius
- Kontaktowanie:
Leszek nie zeby sie sprzeczac a zeby poziom wiedzy podniesc ta z jaka predkoscia zwija ramsey bo naprzykład instrukcja obsługi do warn dla modelu M 12000 podaje 1,18 metra przy max obciążeniu ( strona 7 pol -mot'oweskiej instrucjcji )leszek pisze:o curwa jak to jest jeszcze wolniejsze od dakara to mam takiego łincza w dupie ostatnio mieliśmy okazje oblukać w akcji ramseya i naszą obie ciągły to samo autko (nasze) to ramsey zapier...ł jak głupi a nasz dakar chyba zadyszki dostał.
M12000 ma max sile uciagu 5440kg przy 12V motor 4,6KM
pozdrawiam Bartek
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
ja kombinuje z tym w uazie, bo mam mechanika na pace - ale jak kolega wczesniej mowil rzezba okropnasyll pisze:może kto wie czy jest opcja przeprowadzić line do przodu jak wyciągarka jest zamontowana na pace w samuraju ktoś to przerabiał

MOC&OFFROAD-GOOD IDEA 
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4

CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4

nie mam pojęcia z jaką prędkąścią zwija ramsey a jaką dakar ogólnie mnie to wali.Eskapada pisze:Leszek nie zeby sie sprzeczac a zeby poziom wiedzy podniesc ta z jaka predkoscia zwija ramsey bo naprzykład instrukcja obsługi do warn dla modelu M 12000 podaje 1,18 metra przy max obciążeniu ( strona 7 pol -mot'oweskiej instrucjcji )leszek pisze:o curwa jak to jest jeszcze wolniejsze od dakara to mam takiego łincza w dupie ostatnio mieliśmy okazje oblukać w akcji ramseya i naszą obie ciągły to samo autko (nasze) to ramsey zapier...ł jak głupi a nasz dakar chyba zadyszki dostał.
M12000 ma max sile uciagu 5440kg przy 12V motor 4,6KM
pozdrawiam Bartek
i tak ciężko nadążyć za samochodem który się wyciąga na mechaniku.
np. autko W. Plowca tak zapitala że z buta to się trzeba dobrze skupić żeby go dogonić a mojego dakara to kondukt pogrzebowy opyci.
różnica w ramseju jest tak widoczna że ona zwija line z naszum autem na cholu jak nasz dakar samą line a pisało że to szybka wyciągarka jest to jak wygląda wolna

ale daje rade wyjmowała ostatnio patrola i też nie stękła.
Nikt kto kupuje elektryka nie moze liczyc na szybkosc przeciez. Mechanik bije na glowe wszystko, ale silnik musi robic. Ja juz swojego przetestowalem i mimo, ze szybki nie jest to daje zajebiscie rade. Rozrusznik mi sie zesral, a nawijak dalej chodzil mimo ze motor stal. Na testa sie pociagnalem Suze przez taki fajny krotki ale gleboki row. Auto wpadlo i nawijak zwolnil okrutnie. Juz sie wystraszylem ze stanie, ale on pomalutku ale skutecznie do przodu. Kola w powietrzu a ten dalej swoje. Generalnie robi. Ciagalismy UAZ'a, Suze, Isuzu i roznicy nie bylo widac szczegolnej.
Najwiekszy problem jak wyniknal to ze trzeba bylo Suze za kazdym razem do drzewa tasma mocowac bo jak sie cos ciezszego ciagnelo to targalo ja jak mokra szmate po podlodze.

Najwiekszy problem jak wyniknal to ze trzeba bylo Suze za kazdym razem do drzewa tasma mocowac bo jak sie cos ciezszego ciagnelo to targalo ja jak mokra szmate po podlodze.

To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?
w sobote w nocy ciągłem disco na trzy długości liny śniegiem musiałem obkładać bo się czerwona robiła a stanąć nie było kiedy bo nam na imprezie już wódke wypijali a my dalej w lesie.
ogólnie zblocza dużo pomagają i jak tak dalej pójdzie będe miał longa bo akcja ciągnięcia szmaty przypiętej do innego wklejonego syfa jest na pożądku dzienny
więc taśma lub kinetyk z tyłu a łincz z przodu to normalka 
ogólnie zblocza dużo pomagają i jak tak dalej pójdzie będe miał longa bo akcja ciągnięcia szmaty przypiętej do innego wklejonego syfa jest na pożądku dzienny

obciążenie/kg szybkość zwijania linym/min pobor mocy(A)
0 - 6.5 - 60
907 - 3.5 - 126
1814 - 2.85 - 175
2722 - 2.4 - 230
3629 - 2 - 280
4532 - 1.75 - 355
5440 - 1.35 - 400
To dane electric winch 12000lbs
0 - 6.5 - 60
907 - 3.5 - 126
1814 - 2.85 - 175
2722 - 2.4 - 230