Pilot srylot

elektryczne, mechaniczne i wynalazki domowej roboty...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Placek^

Pilot srylot

Post autor: Placek^ » pn paź 07, 2013 8:53 pm

Pilot do wyciągarki Escape XTR 12000 12V działa mi z odległości max 5m. Bateria w pilocie nowa (bo z poprzednią w ogóle nie działał). Przekaźnik w kabinie, ostatnio zaliczył topienie. Włącznik po kablu działa bez zarzutu. Przed topieniem działał w porządku. Pilot z tego co pamiętam raczej nie był zamoczony.

Co mi mogło paść? Pilot czy przekaźnik?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe

Awatar użytkownika
Kostuch

Re: Pilot srylot

Post autor: Kostuch » pn paź 07, 2013 9:44 pm

antenka
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

Awatar użytkownika
Placek^

Post autor: Placek^ » wt paź 08, 2013 9:52 am

Rozumiem, że samej antenki nie da się wymienić i trzeba kupić nowy zestaw odbiornik + pilot?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » wt paź 08, 2013 10:22 am

Skontaktuj się z dystrybutorem tego sprzętu.

Osobiście uważam że montowanie delikatnej części radiowej obok elementów przez które płyną setki amperów to nieporozumienie (czytaj: obtanianie konstrukcji). Ale ja się nie znam.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

Awatar użytkownika
Placek^

Post autor: Placek^ » wt paź 08, 2013 4:10 pm

No dobra, mail poszedł. Łincz jeszcze na gwarancji, więc jestem dobrej myśli :]
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe

boban22

Post autor: boban22 » wt paź 08, 2013 5:59 pm

a przy okazji jak Ci się spisuje ten XTR?, bo ja właśnie skończyłem wczoraj montaż w parchatym i w sobote na testy idzie...
GR Y60 2.8 '95, IC , ExtremeTrekker II ...

Awatar użytkownika
Placek^

Post autor: Placek^ » wt paź 08, 2013 6:34 pm

Ogólnie w porządku, ale ma kilka drobnych niedociągnięć:
- przy podniesionym sprzęgle, jak się szybko wyciąga ręcznie linę, sprzęgło potrafi samo opaść i się zasprzęglić. Pierdoła, ale wkurza jak człowiek odszedł już 20m od samochodu i musi po błocie zasuwać z powrotem, żeby jeszcze metr wyciągnąć.
- trzeba precyzyjnie wsadzić wtyczkę pilota przewodowego. Nie wystarczy wsadzić i przekręcić, żeby działał tylko często trzeba się z nim pomiziać, żeby załapał.
- czasem potrafi się na chwilę sama włączyć, przy wyjętym pilocie przewodowym i wyłączonym bezprzewodowym, dlatego hebel to konieczność. Albo podniesienie sprzęgła jak się zostawia samochód na dłużej.

Generalnie prawie rok jej używam i jestem zadowolony, dopiero teraz ten odbiornik się wykrzaczył.
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe

boban22

Post autor: boban22 » wt paź 08, 2013 6:48 pm

Dzięki za info, ja mam co prawda XTR Speed ale myślę że to to samo, chociaż niby roki minął to może coś zmienili. Z tym sprzęgłem to mimo wszystko myślę że i tak jest o niebo lepsze od tych co miałem, bo kliku topieniach praktycznie nie można było rozwinąć ręcznie wyciągarki tylko z napędu.

A jeszcze powiedz czy jak montowałeś to śruby wkręcane miałeś w podstawę? czy w jakieś nakrętki. U mnie coś chyba powalili przy wysyłce bo dostałem 4 "cienkie" śruby 8,8 i dwie "grube" 4,6. Te cienkie były za luźne do wyciągarki a te grube z kolei tylko dwie i o niskiej twardości ( do ślizgu???) . Poza tym z jednej strony wchodziły w podstawę 12x35mm, a z drugiej strony podstawy 12x30mm, czyli krótsze. Nie wiem czy to celowy zabieg czy błąd w wierceniu otworów. Trudno stwierdzić bo śruby były nie do mojej wyciągarki...Zobaczymy jak się spisze w boju i jak poradzi sobie ta wersja SPEED z patrolem...

Awatar użytkownika
Placek^

Post autor: Placek^ » wt paź 08, 2013 7:06 pm

Nie pamiętam jakie śruby były :] No ja mam zwykłe przełożenia, jimnego ciągną raczej bez problemu, chociaż w błocie po klamki lub na prawie pionowe ściany czasem widać, że się męczy, ale wtedy zakładam zblocze i jazda, więc myślałem o zmianie na szybsze. Jak do parcha będą za szybkie i nie będzie winch dawał rady, to możemy się wymienić przełożeniami. Ja ze swojej jestem na tyle zadowolony, że jak będę kupował na tył, to też raczej w XTR poceluję, ale już na 100% speed.
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe

boban22

Post autor: boban22 » wt paź 08, 2013 7:10 pm

ok, dzięki za info, pozdro

Zibi twierdził, że pociągnie zobaczymy wyjdzie w praniu....tzn. targaniu :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyciągarki”