Pilot srylot
Moderator: Misiek Bielsko
Pilot srylot
Pilot do wyciągarki Escape XTR 12000 12V działa mi z odległości max 5m. Bateria w pilocie nowa (bo z poprzednią w ogóle nie działał). Przekaźnik w kabinie, ostatnio zaliczył topienie. Włącznik po kablu działa bez zarzutu. Przed topieniem działał w porządku. Pilot z tego co pamiętam raczej nie był zamoczony.
Co mi mogło paść? Pilot czy przekaźnik?
Co mi mogło paść? Pilot czy przekaźnik?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Re: Pilot srylot
Rozumiem, że samej antenki nie da się wymienić i trzeba kupić nowy zestaw odbiornik + pilot?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Skontaktuj się z dystrybutorem tego sprzętu.
Osobiście uważam że montowanie delikatnej części radiowej obok elementów przez które płyną setki amperów to nieporozumienie (czytaj: obtanianie konstrukcji). Ale ja się nie znam.
Osobiście uważam że montowanie delikatnej części radiowej obok elementów przez które płyną setki amperów to nieporozumienie (czytaj: obtanianie konstrukcji). Ale ja się nie znam.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
No dobra, mail poszedł. Łincz jeszcze na gwarancji, więc jestem dobrej myśli :]
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
a przy okazji jak Ci się spisuje ten XTR?, bo ja właśnie skończyłem wczoraj montaż w parchatym i w sobote na testy idzie...
GR Y60 2.8 '95, IC , ExtremeTrekker II ...
Ogólnie w porządku, ale ma kilka drobnych niedociągnięć:
- przy podniesionym sprzęgle, jak się szybko wyciąga ręcznie linę, sprzęgło potrafi samo opaść i się zasprzęglić. Pierdoła, ale wkurza jak człowiek odszedł już 20m od samochodu i musi po błocie zasuwać z powrotem, żeby jeszcze metr wyciągnąć.
- trzeba precyzyjnie wsadzić wtyczkę pilota przewodowego. Nie wystarczy wsadzić i przekręcić, żeby działał tylko często trzeba się z nim pomiziać, żeby załapał.
- czasem potrafi się na chwilę sama włączyć, przy wyjętym pilocie przewodowym i wyłączonym bezprzewodowym, dlatego hebel to konieczność. Albo podniesienie sprzęgła jak się zostawia samochód na dłużej.
Generalnie prawie rok jej używam i jestem zadowolony, dopiero teraz ten odbiornik się wykrzaczył.
- przy podniesionym sprzęgle, jak się szybko wyciąga ręcznie linę, sprzęgło potrafi samo opaść i się zasprzęglić. Pierdoła, ale wkurza jak człowiek odszedł już 20m od samochodu i musi po błocie zasuwać z powrotem, żeby jeszcze metr wyciągnąć.
- trzeba precyzyjnie wsadzić wtyczkę pilota przewodowego. Nie wystarczy wsadzić i przekręcić, żeby działał tylko często trzeba się z nim pomiziać, żeby załapał.
- czasem potrafi się na chwilę sama włączyć, przy wyjętym pilocie przewodowym i wyłączonym bezprzewodowym, dlatego hebel to konieczność. Albo podniesienie sprzęgła jak się zostawia samochód na dłużej.
Generalnie prawie rok jej używam i jestem zadowolony, dopiero teraz ten odbiornik się wykrzaczył.
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Dzięki za info, ja mam co prawda XTR Speed ale myślę że to to samo, chociaż niby roki minął to może coś zmienili. Z tym sprzęgłem to mimo wszystko myślę że i tak jest o niebo lepsze od tych co miałem, bo kliku topieniach praktycznie nie można było rozwinąć ręcznie wyciągarki tylko z napędu.
A jeszcze powiedz czy jak montowałeś to śruby wkręcane miałeś w podstawę? czy w jakieś nakrętki. U mnie coś chyba powalili przy wysyłce bo dostałem 4 "cienkie" śruby 8,8 i dwie "grube" 4,6. Te cienkie były za luźne do wyciągarki a te grube z kolei tylko dwie i o niskiej twardości ( do ślizgu???) . Poza tym z jednej strony wchodziły w podstawę 12x35mm, a z drugiej strony podstawy 12x30mm, czyli krótsze. Nie wiem czy to celowy zabieg czy błąd w wierceniu otworów. Trudno stwierdzić bo śruby były nie do mojej wyciągarki...Zobaczymy jak się spisze w boju i jak poradzi sobie ta wersja SPEED z patrolem...
A jeszcze powiedz czy jak montowałeś to śruby wkręcane miałeś w podstawę? czy w jakieś nakrętki. U mnie coś chyba powalili przy wysyłce bo dostałem 4 "cienkie" śruby 8,8 i dwie "grube" 4,6. Te cienkie były za luźne do wyciągarki a te grube z kolei tylko dwie i o niskiej twardości ( do ślizgu???) . Poza tym z jednej strony wchodziły w podstawę 12x35mm, a z drugiej strony podstawy 12x30mm, czyli krótsze. Nie wiem czy to celowy zabieg czy błąd w wierceniu otworów. Trudno stwierdzić bo śruby były nie do mojej wyciągarki...Zobaczymy jak się spisze w boju i jak poradzi sobie ta wersja SPEED z patrolem...
Nie pamiętam jakie śruby były :] No ja mam zwykłe przełożenia, jimnego ciągną raczej bez problemu, chociaż w błocie po klamki lub na prawie pionowe ściany czasem widać, że się męczy, ale wtedy zakładam zblocze i jazda, więc myślałem o zmianie na szybsze. Jak do parcha będą za szybkie i nie będzie winch dawał rady, to możemy się wymienić przełożeniami. Ja ze swojej jestem na tyle zadowolony, że jak będę kupował na tył, to też raczej w XTR poceluję, ale już na 100% speed.
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
ok, dzięki za info, pozdro
Zibi twierdził, że pociągnie zobaczymy wyjdzie w praniu....tzn. targaniu
Zibi twierdził, że pociągnie zobaczymy wyjdzie w praniu....tzn. targaniu